שלום לכם

or99

New member
מצא את ההבדלים!

מצא את ההבדלים בין הכינויים! בין הפותרים נכונה...

tamarhp

New member
אוקיי..

אבל למה ככה? למה הם לא כותבים בכחול - בניק הניהולי?

lexigali

New member
אני לא הייתי - לא למדתי כלום.

זה בא לי טבעי. (על מה מדובר??)

ס ק א ל י

New member
באמת רציתי לנקד, ושכחתי.

סתם, התעצלתי. התכוונתי לשאול 'מי יְיָשם'? ׁולמידה שהניקוד לא יצא, הכוונה בזמן 'עתיד'. ובכל מקרה, אם כבר הגענו עד כאן... בהרצאה מסויימת במפגש פורום מסויים שאנשים מסוימים אחרו אליו
... דברנו על תרבות ארגונית. הדוגמא של הניקים המוכחלים היא דוגמא מעניינת, ויש בה מעין 'הפוך על הפוך'. קודם כל, מי שחדש בעולם הפורומים (לאו דווקא בפורום תרבות), אינו מבין בהתחלה מה משמעות הניק הכחול. הניק הזה הוא תוצר גלוי שמשעותו שהכותב מנהל פורום זה. להבין תוצרים גלויים יותר קל כי אפשר לשאול ואפשר לראות שבראש העמוד הם מופיעים כמנהלים ולעשות 1 + 1. אצלנו בפורום יש משהו שונה מפורומים אחרים - וזה בלט במיוחד בימי השמינייה - אין כמעט שימוש בניקים ובכח הניהול - מה שמשקף ערך של שיתופיות/ אחריות משותפת/ (הגדירו כטוב בעיניכם), שנובע מ אמונה בסיסית עמוקה יותר לגבי הצורה שבה צריכות להתקבל החלטות בפורום ('דיון פתוח' ולא 'סמכותיות' חד צדדית), מהסכמות לא מילוליות על חלוקת הכח בפורום, ועוד. כפי שצוין, בד"כ אנשים מבפנים 'פחות מודעים' או 'פחות שמים לב' לרבדים הסמויים יותר של התרבות. לעומת זאת - למי שמגיע מ'בחוץ' - הדברים קופצים לעין / למודעות הרבה יותר בקלות. אגב, ההבדל בין רובד הערכים לבין רובד האמונות הבסיסיות הוא שעל הערכים מדברים (תמר שאלה ואת ענית) בעוד שעל הרובד העמוק יותר - התפיסות שיוצרות את הערכים - בד"כ אין מדברים, הן פשוט 'ברורות מאליהן' למשתתפים. חלק מהפונקציונליות של תרבות זה ללכד ולגבש את המסגרת החברתית, ואחת הנגזרות של זה היא שהיא מבחינה בין אנשים ש'בפנים' ונשים ש'בחוץ'. הצד השני של המטבע הוא שאנשים שרוצים 'להיכנס' לחברה מסויימת צריכים לעברות תהליך של 'סוציאליזציה' במהלכה הם מתוודעים לתרבותה.

גנגי

New member
אכפת לך?

אם את מנקדת... תנקדי נכון! מי יְיַשֵּׂם. ככה, בפתח מתחת ל-י' ודגש ב-שׂ.

סקאלי, שמת לב

לזה? חלק מהפונקציונליות של תרבות זה ללכד ולגבש את המסגרת החברתית, ואחת הנגזרות של זה היא שהיא מבחינה בין אנשים ש'בפנים' ונשים ש'בחוץ'. את אמרת, אני רק הדגשתי

ס ק א ל י

New member
אופס... ../images/Emo12.gif

מזלי שמי שמכיר אותי יודע, שזו לא השלכה של אמונות בסיסיות שיש לי... ט.ל.ח.

אוחזת ענף עץ השקד?

זה כלום. אני שמעתי על אחת שקראו לה... תמר! פשוט לא יאומן! אבל זו בטח עוד אגדה אורבנית...

דניאל101

New member
שלום, גם אני חדש...

אזזז אני הבאתי את עצמי לפה, כמו שהגעתי לכל הפורומים. קוראים לי דניאל, אני בן 17 ואני מאמין שיש לפחות אחת בפורום הזה שקטנה ממני
נקאה לי שאני אשאר פה... לא עברתי כל כך על ההודעות, אבל יש לכם אחלה שם... דניאל

דניאל101

New member
...

נדמה לי שאת זוכרת אותי מפורום דתיים וחילונים, שעכשיו ראיתי שנסגר...

למעלה