שלום לכם

ס ק א ל י

New member
הסבר

אטיוד ואני פשוט בודקים איזו סוגיה של שימוש באייקונים. אטיוד - מציעה שנעביר את הדיון למסרים.

לא, לא, תמשיכו כאן

זה מעניין גם אחרים [ומה זה תרבות עברית (ישנה וחדשה) אם לא זה]

or99

New member
אז זו לא...

ההיא גם הייתה שוודית ולא אינדיאנית.

hillelg

New member
חיכיתי שמישהו יזכיר אותו

(האבא המופרע היה אחד מהכנענים באותה תקופה).

באחת מפינותיה האפלות

של המרשתת מצאתי את זה: מנג_בין‏ (12.01.2004 14:13): האגדה על אוחזת ענף עץ השקד ובכן, אתחיל מהסוף - אין אישה בשם "אוחזת ענף עץ השקד". לעומת זאת יש אישה ששמה צמרת אשר הוריה התלבטו האם לקרוא לה כך. ההצעה ירדה מהפרק והילדה נקראה, כאמור, צמרת. לאותה אישה יש עוד שלוש אחיות - ניצת הדס, שלהב (פרח בעל פריחה צבעונית) ו-עמיאל (ע"ש הסבא). האחות הבכורה (ניצת הדס) התראיינה ב"מעריב לנוער" בכתבה על שמות ייחודיים וסיפרה שכשאחותה נולדה ההורים התלבטו בין צמרת ל"אוחזת ענף עץ השקד". מאז השתרשה האגדה כי ישנה אישה הנושאת שם זה. ובכן - אין חיה כזאת!... (ותודה למוסף "לאישה" שפירסם את הכתבה) ולמקרה שההודעה תופיע כפולה, אני מקדים תרופה למפלה, ומודיע כבר עכשיו
מכונה מקוללה!

ס ק א ל י

New member
אכן, אכן

"אוחזת בענף השקד" או "אוחזי" בפי מכריה, היא כנראה האגדה האורבנית היחידה שבעצם נכונה. אני זוכרת שתמיד הייתי בטוחה שזו בדיחה, עד ששעמתי מבת דודתי שאוחזי מדריכה שלה בצופים. כמובן שחלק מהאגדות מלוות באנשים שמוכנים להישבע ש'להם זה באמת קרה', או ש'הם באמת הכירו את האיש' וכ"ו, אבל במקרה של בת דודתי - המקור אמין עלי לחלוטין... אה, ואם אני לא טועה גם לאחיותיה יש שמות 'מקוריים', אבל הם בוודאי מחווירים לעומת הנ"ל.

shellyland

New member
ואני מכירה איציק ושושי

שיש להם אחים: ארטמיס, עילאי ועלמה. באלוהים!

ובכיתה של הבת שלי יש

ילדה בשם רויאל.. (היא לא מאוד מלכותית, אגב). לאחותה קוראים לוטוס, לא פחות...

אטיוד5

Active member
אני מכיר אחד

שקוראים לו בשמות החיבה הבאים: אטיודי, אטיודיק, אטיודוש, חמשוש. הכל הולך בימינו. שערוריה!

אלי ו.

New member
הידעת? המקור לשמה של אופרה, תנ"כי!

זהו שיבוש של עׁרפה ממגילת רות.

ס ק א ל י

New member
הידעת? ערפה עובדת במוזיאון ישראל!

בשיטוטי בנבכי רשימת העובדים במוזיאון ישראל, בחיפושי אחרי 'אוחזת', גיליתי שם את ערפה. ומתוך משלא לשמה, בא לשמה.

hillelg

New member
והיום במקוראשון...

כתבה על שמות של אנשים, ולמה הם משנים אותם. ושימו לב לסיפור שמה של תכלת-קשת-מרווה.

למעלה