שלום לכם

deena

New member
שלום לכם ../images/Emo124.gif

חשבתי שצריך לפתוח פורום לחוזרים בשאלה, והנה יש כבר אחת. אז אני אבקר פה מדי פעם, כמו שאני מבקרת בכמה פורומים אחרים ברשת שאין להם שום קשר לנושא הזה. תמיד מוזר ונפלא לי למצוא עוד אנשים שעברו/עוברים את החוויה הזו שאני עוברת עדיין כל יום מחדש, של לא להיות דתיה כבר. לפעמים אני לא חושבת על זה בכלל, לעיתים הנושא לא עולה למשך חודשים. ולעיתים אני מגלה שבעצם לא משנה כמה אני כבר לא דתיה - העבר שלי די צובע לי את ההווה. החינוך שלי עשה אותי למי שאני. (וכמובן גם גרם לי להיות האדם הלפעמים מבולבל שאני היום)אז זה די רודף אותי. אפילו שהפניתי גב ויצאתי בשאלה והתפקרתי וכו´. אני עדיין הילדה טובה מהאולפנא ומבר אילן ומשרות לאומי והחצאיות הארוכות והשרוולים ו....

|עוגת גבינה||אבטיח ירוק|

רק בגלל שאת חדשה מותר לך לדמיין ש"מדי פעם" תבקרי כאן. אין לי ספק שתתמכרי לפורום כמו רובנו כאן
תסבירי לי בבקשה מה זה "הילדה הטובה מהאולפנה", כי גם לי תמיד נדמה שיש לבנות אולפנה יוהרה בלתי נסבלת, האם לזה את מתכוונת ?

deena

New member
בנות אולפנה

לא יודעת איזה סוג בנות הכרת ואני לא ממש זוכרת איך התנהגתי שהייתי תיכוניסטית. אבל היום אני בת 35. ויוהרה זה לא בלקסיקון שלי. גם אם הייתי פעם ילדה טובה שלמדה באולפנה. (ומה הקשר בין להיות ילדה טובה ליוהרה???)

לילית3

New member
זה לא עובר בקלות

משהו מהחצאיות הארוכות והצנועות נשאר כנראה בנשמה. תנסי כמה רחצות לילה בעירום בחוף הנפרד למשל, אומשהו כזה. לי זה עוזר....

deena

New member
אני דווקא די מרוצה

ממה שנשאר לי בנשמה. לא כל כך חפצה להתפטר מכל מה שלמדי והפנמתי בעבר. היו המון דברים חיוביים בחינוך שלי. ואולי אני שונה מחלק מכם - שנראה לי שהרוב כאן היו חרדים - החינוך שלי לא היה כל כך קיצוני שני רוצה להוקיע אותו. ולילית? להתלבש בצורה מופקרת או אולי באנגלית זה נראה יותר טוב- slutty- לא עושה אותך פחות דתיה. זה רק מראה שאת עדיין לא התנערת לגמרי ממה שאת כל כך רוצה להתנער ממנו. אני לא מרגישה צורך להתנהג בצורה פרובקטיבית או להתרחץ בערום בפומבי. אני עדיין זוכרת את המשפט כבוד בת מלך פנימה - ואני מפרשת אותה כפי שנראה לי נכון - לא מיקרו מיני ולא מחשוף עד הפטמות. לא מנקרת עיניים ולא מחפשת זיון. אבל אני גם לא הולכת עם שרוול עד המרפק, וסוגרת בקפידה את כל הכפתורים בחולצה. יחי ההבדל הקטן. ואת יודעת מה? אם זה אומר שאני צנועה מדי או שנשאר לי משהו מהחינוך? אז קדימה. טוב לי עם זה.

לילית3

New member
מה השיפוטיות הזו לכם?

למה את כל כך שיפוטית? ולמה את חושבת שיש לי צורך להראות את גופי בפומבי? אולי זו את שעדין שופטת אנשים לפי אמות מידה מוסריות דוסיות? את יודעת בכלל מי אני? איזה בן אדם אני? למה את ממהרת לשפוט? יקירתי, אני לא נכנסת לפורום הזה כדי לקבל שיעורי מוסר ודרך ארץ. היה לי מספיק בבני ברק ונשבר לי הזין שאין לי (סליחה על הביטוי, אבל אין לי כרגע חשק להיות נחמדה)מאנשים שיפוטיים. החיים יפים דינה, ואכן את צודקת, קבלנו מהחינוך הדתי כמה וכמה ערכים יפים וחשובים אבל כל אחד גם מחליט על גבולות החופש האישי שלו. כדאי שתפנימי את זה בייבי.

מה רע בלהראות את הגוף

עירום זה יפה, להתלבש ב"צורה מופקרת"? מי מחליט ע"ז ומה "מופקר" פה, למה שבחורה לא תראה את מה שיש לה עד הפיטמות?

OששבשO

New member
"כבוד בת מלך פנימה"../images/Emo129.gif

שלום אני מתחיל לגלוש בפורום. אני חושב שהמשפט הזה "כבוד בת מלך פנימה" הוא אחד המשפטים היותר שובניסטים שאני מכיר יש לזכור כי בחורה שכותבת שחייה לילית בערום אינה בהכרח לעני כל. מי אומר שבחורה שמתלבשת יפה לפי הטעם שלה זה אומר שכל מה שהיא רוצה זה ... אם בחורה מרגישה טוב עם המראה שלה שתלך איך שבא לה. לילה טוב לכולם

על שחייה (ובכלל, בילוי) בעירום

או.קיי. אז נתחיל מזה שאני אוהב להיות עירום. כשאני מגיע הביתה, בדרך כלל, אני מתפשט לגמרי. זה לא שאני דוגמן או משהו כזה (ההיפך הוא הנכון) אבל כן. זה כיף, זה טוב, זה בריא. לפני כשבועיים, השתתפתי לראשונה (בזכות אחד מחברי הפורום) בערב שלם בעירום. הערב היה מסביב לבריכה, על הדשא (שירה בציבור עם גיטרה או ´על האש´), בתוך הבריכה (משחקי כדורסל וכדומה)... אני לא הרגשתי וכמוני, אף אחד מהנוכחים או הנוכחות שם לא הרגיש שהוא מציג את גופו ו/או איזושהי פטמה לראווה. אף אחד לא ניקר עיניים כי כולנו היינו אותו הדבר. היו שם גברים ונשים בגילאים שונים. מילדים קטנים, דרך אנשים בגילי ועד לאנשים בסביבות גיל ה-70. עבורי זו הייתה חווייה כמעט רוחנית ואני מתכוון לחזור על זה שוב בהזדמנות הראשונה שתהיה לי... דינה (וגם שאר חברי וחברות הפורום), אני ממליץ על זה בחום.

R a c h e

New member
"בוגרת אולפנא"

זה לא עניין של יוהרה, זה בא להדגיש את מידת הדתיות כבנות דתיות בעבר או בהווה: באולפנא לומדות בנות בלבד בתנאי פנימיה, זה כמו ישיבה תיכונית לבנות המנוהלת ע"י רב ואמורה להיות שם הקפדה יתירה על קיום מצוות. באולפנא שאני למדתי בה היתה גם יוהרה, אנחנו ידענו שאנחנו הטובות מכולן, הסתובבנו מכופתרות עד לנשמה עם חצאיות שמטאטאות את הריצפה, שלא לדבר על גרביים ושרוולים ארוכים. זה לא כך בכל האולפנות, כך זה היה אצלינו. והתפילות? אוי, התפילות........... הית צריך להציץ רק לרגע בדביקות, בבכי ובהתרגשות, בהתרוממות הרוח בזמן התפילה, אני מניחה שראית מחזה שכזה גם במקום שממנו אתה בא...... התפלפלויות? האם ואיך יכולות בנות לזמן לעצמן? האם כבת כהן אני מזמנת או שאין לזה משמעות אצל בנות, שהרי אני רשאית לאכול קודשים אבל לא לעבוד בקודש? ובשנים מאוחרות יותר, במפגשים בחגים, כשכבר נודע שאני לא דתיה יותר- לימוד תורה כל ליל שבועות ולימוד גמרא- מסכת סנהדרין- ביום העצמאות כשאת ה"שיעור" מעבירה פעם אחת הבנות, ובפעם הבאה, הבעל או החתן של אחרת......... אני מקווה שאני לא מכלילה, אבל נראה לי שלא יהיו כאן הרבה בוגרות תיכונים דתיים, שם זה פחות "מהפך" ממה שאנחנו עברנו (פרט לבי"ס "חורב" בי-ם שהוא כן מקפיד ביותר ואם יש עוד תיכונים כאלו), חלקם מעורבים בנות ובנים וחלקם נותנים חינוך דתי "לייט" כך שהמעבר לאי שמירת מצוות קל יותר, ושוב מקווה שלא חטאתי למציאות בתיאור שלי, כי אם כן תאלצו לסלוח לי כי אני בוגרת "צביה" ירושלים........... רחל

MooN of 1986

New member
צביה ירושלים-זה שם דבר...

כשהייתי בכיתה ט´ כל המדריכות באולפנא שלי היו בוגרות צביה ירושלים, אבל שלנו עזבה אחרי חודש וחצי, כי עם שכבה כמו שלנו אי אפשר להסתדר כ"כ בקלות... ואז זכינו לבוגרת אולפנת עפרה...

MAYA20

New member
*צבי צביה צבי צביה

צדק ברחובות ירושלים הבניה * אנחנו לא מיץ עגבניות, אנחנו לא מיץ אשכוליות, אנחנו מ-צ-ב-י-ה!!! * כשאהיה גדולה אהיה בלנית, ואני אהיה טוענת רבנית, תהיה לי חווה עם שלושים ילדים, ואני אגור לבדי בשטחים, פזמון (כולם ביחד): אנחנו לומדים בצביה לחרדים, אנחנו לומדים בצביה למתנחלים. (יש עוד בית ששכחתי) * יהודה, יהודה צבי יהודה, תן לו בחליפה, תן לו בציציות, תן לו בברוך השם יהודה יהודה צבי יהודה, יהודה יהודה צבי יהודה. * מי זאת רבנית פורים מי זאת רבנית פורים של השמינית לא מגלים לא מגלים...

אדמונד

New member
נקיפות מצפון

מעניין אותי לדעת איך את מסתדרת עם הניקפות מצפון שאת כנראה מאד סובלת מזה??????

deena

New member
מעניין אותי

לדעת למה אדם שלא ממש מצליח להתבטאות מעיז להכנס לפורום בכדי לנסות לקטול אנשים. לא לימדו אותך עברית בישיבה?

אדמונד

New member
לא ממש

היא ביקשה עורך דין שאתה עוזר לה. אני פשוט יודע שכל אלה שחוזרים בשאלה יש להם נקיפות מצפון נוראיות ואני מעונין לדעת איך היא מתמודדת עם זה?? זה הכל מה ההתקפות האלה. בתקוה להבנה

למעלה