שלום לכם

נקיפות מצפון וגעגועים...

הרבה מהחרדים נוטים לבלבל ולערב מושגים שונים. כשאני הייתי ילד, הרגשות שלי היו דבר שלא ממש חשבתי עליהם. געגועים למשל...אנ´לא זוכר שאי-פעם התגעגעתי למשהו בצורה חזקה. היום, אני מוצא את עצמי מתגעגע. מתגעגע לחברים, מתגעגע למצבים מסויימים וגם מתגעגע לפעמים לסיטואציות כמו ארוחת יום שישי עם המשפחה, זריקת ´שישקעס´ בתשעה באב או סדר הניגונים בשבת בערב. חרדים נוטים להבין זאת כאילו מדובר בגעגועים לדת ובאלו שהן נקיפות מצפון. כל פעם שחרד כלשהו שומע ממני משהו בסגנון הוא מייד "נדלק" ובטוח שאני "בדרך חזרה". אז זהו שלא. אלו רק געגועים לסיטואציות ולחוויות ילדות.

אדמונד

New member
אף אחד לא צריך אותכם!!!

געגועים, חויות, סיטואציות. "החרדים לא נוטים להבין כלום". לא צריך אותכם תישארו חילונים תעשו מה שאתם רוצים. אל תחזרו בתשובה, כן תחזרו בתשובה, זה לא מעניין אף אחד. פשוט מאד לא צריך אותכם ואל תדמו בנפשכם כלום. יש ב"ה מספיק יהודים כיום שמאמינים בדת משה וישראל. דרך אגב החוזרים בתשובה יחסית לחוזרים בשאלה הם כמעט ולא קימים.

גל נעים

New member
הצגת שנאה-מעידה על חולשה מאוד חזקה.

אנחנו בעצם החולשה של הציבור החרדי (של הדתי-לאומי פחות), אתם (החרדים שנשארו כאלה) מאויימים בצורה כמעט בלתי ניתנת לערעור מהגלים של החוזרים בשאלה בתקופות האחרונות. עצם ההתקפה שלך,חוץ מהעובדה שהיא מעידה על טפשות וכסילות, גם מעידה על איום שמאיימים על דרך חייך שאתה כ"כ מאמין ואוהב ומלטף אותה. שקול גם אתה לחזור בשאלה-ואולי תראה את "האור".

ברוריה2

New member
אז מה אתה עושה פה?

לך עם המסכנות שלך לחפש את החברים שלך. מסכן. אנחנו גם לא ממש צריכים אותך ככה שזה מיותר שאתה כאן.

almog4

New member
ועוד בעניין געגועים

במסגרת המונח "געגועים" שהוזכר פה על ידי לייזר ובמסגרת זה שאני נמצא כרגע במצב רוח פיוטי משהו, יש פה דוגמה לשיר שהוא געגועים נֶטוֹ געגועים לילדוּת ולתמימות שאבדה, ולא לאלוהים. ... מותר גם לפזם בזמן הקריאה...
אלמוג

לילית3

New member
אדמונד מותק -

אתה עוד לא הצלחת לקלוט כנראה במוחך השטוף, עד כמה לאף אחד כאן אין- לא נקיפות מצפון ולא שום צער על העולם שהשארנו מאחור. יותר מזה, ככל שאני קוראת את הגיגך העילגים , את הססמאות שאתה מפריח- אני עוד יותר שמחה ומאושרת שאני כבר לא שם. שאני חופשיה לחשוב כרצוני ושלאף רב אידיוט או חברה מנוונת, אין איזו שהיא השפעה עלי.

דּרדסית

New member
איך ידעת? לי יש נקיפות מצפון!!!

כל היום וכל הילה יש בי את הנקיפות מצפון האלה, אתה יודע מה זה נקיפות מצפון, ככה בשעת לילה נכנסים לנו ללב ועושות שם סאבטוחות. שאלות, תהיות, האשמה עצמית. כן, רוב שעות היום והלילה שלי מלוות בנקיפות מצפון! למה, למה לעזעזאל לא יצאתי בשאלה כמה שנים קודם.(המון בעיות זה היה פותר לי) למה לעזעזאל האמנתי למרות שלא רציתי, חשבתי בדיוק כמו שהכריחו אותי לחשוב. נקיפות מצפון? בטח! לכל אחד יש, השאלה על מה. דרדסית. <מנוקפת היום על זה שנרדמה אתמול מוקדם מדי ופספסה כמה דברים>

נקיפות?

למה שיהיו נקיפות מצפון סה"כ גילינו את האור האמיתי. יצאנו מאפלה לאורה ומשעבוד הדת לגאולת המציאות האמיתית שהכל היה בולשיטטטטטטטטטטטטט ושכל הרבנים הם מבחינת משיחי שקר. אז שלי יהיה נקיפות מצפון????? חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

../images/Emo39.gif ברוכה הבאה!

העבר שלי צובע את ההווה - חזק! תני דוגמא לדברים שלא עולים במשך חודשים ולעיתים את מגלה וגו´. >ספל חמאה שמחה שהצטרפת<

לילית3

New member
היי ספל -תודה על קבלת הפנים

לפי מה שאני קוראת בפורום אז לקרוא לך ספל זה ממש כמו מן שם חיבה. מקווה שזה בסדר...... בכל אופן תודה על קבלת הפנים.

BKF (ביכייאף)

ספל זה ממש מין שם חיבה גם בחיים
>ספל חמאה גם מקווה שזה בסדר<

ast1

New member
עבר הוה עתיד...

אני יכול לתת לך עצה קטנה ההוה שלך מבוסס על העבר שלך העתיד שלך מבוסס על ההוה שלך שהוא גם העבר שלך הכי חשוב שתהיי אמיתית אל תחביאי את העבר שלך מפני העתיד שלך ואל תבני את העתיד שלך במנותק מהעבר שלך. (ככה היהודים נשארו יהודים למעלה מ 2000 שנה)

למעלה