שלום לכם שוב

pusher

New member
שלום לכם שוב../images/Emo2.gif

אממ...יש כמה שירים,ומילים שאני יודעת ביפנית,ו...רק רציתי לדעת אם יש איזה אותיות שצריך להדגיש בזמן שאומרים את המילה או משהו שצריך לדעת בכל הנוגע לשפה
מראש

tals56

New member
כן

אם יש צו קטנה (っ( לפני אות מסויימת יש להגיד בדגש קל,הנה דוגמא って צו קטנה והאות TE אז צריך להגיד כTTE,כשהצו לא נשמעת,היא פשוט מסמלת שצריך לתת דגש לעיצור. אותו דבר עם אותיות אחרות っら RRA っぽ PPO אני מניח שהבנת את הרעיון לא? ובשביל לרשום צו קטנה אפשר פשוט לרשום LTSU או פשוט את העיצור פעמיים (TTE,RRA,PPO) ועוד משהו אם יש אות שהתנועה בה היא O (כמו HO,PO,YO) ואחריה יש את האות U う אז הU לא נהגת אלא הוגים O ארוך כמו OO זהו זה,עוד שאלות?

tals56

New member
נצ"לש - "תמונות של טוקיו מתחת לאדמה

מצאתי איפה שהוא באינטרנט "תמונות של טוקיו מתחת לאדמה" http://www.pingmag.jp/2006/07/24/japan-underground-photography/ וזה נראה כאילו זה נלקח מאחד מסרטי המטריקס או משהו,אז רציתי לדעת אם התמונות האלה אמיתיות ובסוף,באחת התמונות שם הוא מראה עם איזו מצלמה הוא "צילם" את התמונות... אז אני צריך שמישהו יאשר לי אם התמונות אמיתיות ואם אפשר כמה שיותר מהר,אני סקרן!!

ThePiper

New member
אנלא יכולה להגיד אם זה אמיתי או לא.

למרות שזה נראה אמין מאוד ודווקא דיי הגיוני. מה שלא יהיה - זה פשוט מדהים *-*

Tenguy

New member
יפה, כשאתה לא מטזז אתה מביא תועלת!

וכן - התמונות מאד יפות וגם סבירות... ואני חושב בוודאות שהן אמיתיות... כל התמונות (חוץ מהשלישית שלקוחה ממכון מחקר כלשהו) הן חפירות ומנהרות של רכבת תחתית - דבר שנמצא אגב בכל מדינה מתקדמת נורמלית בעולם, ואנשים מארץ מפגרת ונחשלת תחבורתית כמו ישראל - יכול לקבל הלם מהתמונות, בדומה לקוף שרואה קורקינט. מה שבולט במנהרות, בלבוש ובכלים שבתמונות האלו - הוא כמובן הניקיון היפני, שכמותו רואים בעולם אולי רק בסינגפור. התמונה השלישית מראה צינורות בולמי-זעזועים (אנכים בלבן ואחרים בשחור) התומכים בתאים עגולים. כשחושבים על מדינה מוכת רעידות אדמה, כמו יפן, הרי שצינורות לבלימת זעזועים השומרים על היציבות של כלל המבנה - הרי שהתמונה מאד מובנת ולא כזאת מדהימה כמו ברושם הראשוני. שוב, הניקיון היפני מדהים בתמונה זו אנשים שמעולם לא היו ביפן, וחיים בליכלוך ובטינופת של הלבנט המזרח-תיכוני של איזורנו. צינורות תמיכה אלכסוניים לבלימת זעזועים מחברים גם בין שני המגדלים הגבוהים בעולם - הפאטרונאס שבקואלה-לומפור, מאלזיה. קאפיש ???

tals56

New member
אממ בישראל אין רכבת תחתית

כי אנחנו לא צריכים לנסוע 1500 קילומטר הלוך ושוב לעבודה.. או שבעצם המדינה שלנו היא פשוט לא 1500 קילומטר? טוב כנ"ל גם מהירות הרכבות,פשוט בארץ הערים לא רחוקות מדי אחת מהשניה אז אין לנו שום צורך ברכבת של 500 קמ"ש ובינתיים להגיע מירושלים לתל אביב ב25 דקות זה מספיק מהיר,לא? ואם אפשר להפסיק להגיד קאפיש אני יודה לכם מאוד,תודה. וטנגאי,אני בחיים שלי לא טיזזתי.

tals56

New member
ודווקא כאן (ב"ש) בשכונה שלי

מאוד נקי,אם אתה משווה לתל-אביב או ירושלים. לפעמים אולי יש איזו חבילה של במבה על הרצפה אבל עדיין הרחוב נקי מאוד (אין לכלוכים ואפילו אין מסטיקים דבוקים לרצפה כמו שאנחנו רגילים לראות בכל מטר) וזה לא רק הרחוב שלי זה אזור שלם ענקי.

Tenguy

New member
תיסע ליפן ותבין. שם מנקים פעם בחודש

את זכוכיות פנסי הרחוב, אין שום פח זבל ברחובות (למעט הפחים למיחזור בקבוקי פחיות שתייה לצד האוטומטים לשתייה), הם מברישים במברשות קטנות את הרווחים בין מרצפות הרחוב, צובעים בצבעים את מכסי הביוב, מצחצחים את הצד *התחתי* של רציפי הרכבת, רוחצים במים וסבון כמעט יום יום את הגגונים שמעל לכניסות לחנויות ושאר המקומות.... זה ניקיון היסטרי ברמות שישראלי בחיים לא ראה ולא יראה בארץ ... היפנים גם לא מזיעים..., ואם יש אולי זיעה - אז אין לה ריח (גם הפלוצים שלהם נקיים מכל ריח....)

tals56

New member
היפנים לא מזיעים?

אני מודה זה באמת ניקיון היסטרי ולדעתי מוגזם למדי, מילא לשטוף את הרכבת,אבל את הרווחים שבין המרצפות?זאתי הגזמה טוטלית. וגם אם הם מזיעים יש לזה ריח,הם לא תכנתו את הגוף שלהם בעזרת שיבוט מיקרוסקופי או איך שלא יקראו לזה שלזיעה שלהם לא יהיה ריח או שהם יוכלו להפיק מזה מים לשתיה,הזיעה של יפני רגיל תהיה שווה לשלי.אולי לא בכמות עדיין בישראל קצת יותר חם, אבל אם הוא יזיע הריח יהיה זהה.

Tenguy

New member
אז זה שלא! הייתי ברכבות ובאוטובוסים

מפוצצים ודחוסים באנשים - ואין שום ריח !!! - שמעתי תיאוריות שזה בגלל האוכל היפני... אפילו בשוק הדגים הענקי שלהם בטוקיו (בהשוואה לחנות דגים בארץ שמריחים אותה ממאה מטר) - אין שם כמעט ריח כי הכל כל כך טרי... מקסימום מריחים ריח של ים...

tals56

New member
אממ גם אני הייתי יותר ממך

באוטובוסים מפוצצים, אולי כל יום במשך ה4 שנים האחרונות? וגם אין ריח,היפנים לא "מיוחדים" בכוחות על על זה שהם מעיפים את הריח, ועדיין לא הסברת איפה זורקים את הזבל. ואני מריח דגים מקילומטרים,אולי בגלל שאני לא מת עליהם אז אני מריח.

Tenguy

New member
לוקחים ביד או שמים בתיק האישי

וזורקים או בבית או במסעדה סמוכה

tals56

New member
מעצבן ביותר - קרה לי פעם

חיפשתי פח זבל עד שמצאתי אחרי כמה דקות - וזה היה כל כך מעצבן ולא נוח

Tenguy

New member
מכסי ביוב יפניים...

הינה דוגמאות ספורות : http://www.sewerhistory.org/images/mhc/japan_mhc04.jpg http://www.sewerhistory.org/images/mhc/japan_mhc06.jpg או לראות באתר הנהדר: http://frangipani.info/photography/v/manholes_of_japan/?set_albumName=manholes_of_japan תיהנו

tals56

New member
יפה ,איזו השקעה!

גם בארץ ראיתי כמה כאלה,הרבה גם בב"ש לא כולם אבל יש כמה עשרות כנ"ל גם לארונות של בזק אבל לא הבנתי,אם הם ציירו על זה - איך נכנסים המים של הגשמים לתוך זה? סיפור: איזה פעם אחת היינו בחיפה,ויצאנו עם האוטו לנסוע לאיפשהו לא זוכר וירד גשם אימיים 3 שעות ברציפות עד שכבישים שלמים הוצפו!! וגם שנוסעים או עושים סיבוב אז כל המים עפים מהצד לגובה ענקי של 2.5 מטר, אז אני שואל את עצמי: איפה מערכת הניקוז בעיר הזאת?!באילת שלא יורד שם גשם בגרוש יש מערכת יותר טובה! מוזר -.- אז אני מניח שזה גם בטוקיו ככה אלא אם כן תגיד משהו אחר כי הציור נראה כאילו הוא סותם את כל העיגול הזה.

fwave

New member
העיגול הוא לא רשת ניקוז.

זה מכסה לאיש תחזוקה. רשתות הניקוז הן בצידי הכבישים.

tals56

New member
האאא נכון עכשיו אני נזכר!

שיש גם כאלו אטומים... טוב בכל-זאת זה מאוד יפה מה שהם עשו

0Pandemonium0

New member
וואו, יפהפה. למה בארץ אין כאלה?

זה שסיפרת על הניקיון עשה לי חשק לנסוע

למעלה