שלום לכם, צריכה עצה מכם..

שלום לכם, צריכה עצה מכם..

מאחר וזה פורום דו קיום החלטתי לפנות אליכם בשאלה אני אמורה להכין כרזה במסגרת הלימודים, שמביעה קמפיין להקמת כפר יהודי ערבי כאשר הסלוגן המרכזי הוא: "כל ישראל ערבים זה לזה". איזה אלמנטים של דו קיום או אלמנט כלשהו אחר ניתן לדעתכם להכניס לכרזה על מנת להעביר את המסר של הדו קיום והקץ לסכסוף, ואשר ניתן לחיות בשלווה בכפר משותף?? אשמח לעזרה..

Ragamala

New member
האלמנט הכי חשוב בעיני הוא המחשבתי

דו קיום יכול להתבטא בהרבה אופנים פיזיים שטחיים אבל הוא מתחיל משינוי תודעתי אחד - היכולת לקבל את האחר במובן הכי קיטשי ומופשט של המפשט חד צדדיות היא המכשול העיקרי לדו קיום - אמת אחת היא מכשול - דיעה אחת היא מכשול ריבוי דעות ואמיתות והיכולת של אדם להכיל את האפשרות שהאמת שלו אינה היחידה הן המנוע של דו קיום. מקווה שעזרתי

מילים יפות אבל...

כתבת יפה - האפשרות שהאמת שלו אינה היחידה הן המנוע של דו קיום אבל החיים לא כל כך פשוטים. ידוע כי כשחמישה יהודים נפגשים יש לפחות עשרים דעות. כשמאה ערבים נפגשים יש רק דעה אחת (גם אם למישהו תהיה דעה שונה מהקונסנסוס הוא לא יעיז להשמיע מחשש שיחשב כבוגד). בקיצור צד אחד עם הרבה דעות ואמיתות והצד השני רואה רק אמת אחת ולא מוכן להקשיב. אז איך פותרים תסבוכת זו?

sela v

New member
ממש לא מסכים

אני מכיר ערבים עם דעות שונות, אמנם לא הרבה מהם ילכו עם דגל ישראל ברחובות עזה, אבל עובדה שיש חמס, יש שתומכים באבו עלא, לא כולם אותו דבר. בעינך נראה שכולם מאוחדים שנאת ישראל, אבל זה לא נכון.

לגבי היחס לישראל יש קונסנסוס כללי

גם אם הם מפולגים ביניהם ביחס לדרך המאבק. לפני כחצי שנה פגשתי תושב בית לחם - נוצרי שהתחתן עם ישראלית וזה מאפשר לו להסתובב ולעשות עסקים אצלנו (הזמנתי עבודת שיש מיוחדת והוא מומחה לנושא). האיש קיטר כל הזמן שביקר אצלי (למרות שלא שאלתי אותו) על שכניו חסרי התרבות. שאלתי אותו אם גם אצלם הוא מדבר ככה. הסתכל עלי בתדהמה ואמר "יש לי אשה וילדים". סיפור נוסף: לפני כמה חודשים הוצג בטלביזיה סיפור של משפחה מסויימת באחד הכפרים הערבים בארץ. אבי המשפחה חינך את ילדיו לאהבת הארץ ותושביה (נדיר אבל קורה). בהתאם לכך כל בניו התגייסו לצה"ל. הסביבה לא ראתה זאת בעין טובה והמשפחה סבלה הטרדות. הבנים חששו להסתובב ברחוב כשהם במדים. במתקפה של פלסטינים על מוצב בפתחת עזה נהרג אחד הבנים. התושבים מנעו את קבורתו בבית הקברות המקומי ונאלצו למצוא מקום בחוץ. הקבר חולל פעמים רבות. אז אל תספרו לי כי גם אצלם יש מגוון של דעות וסובלנות. הבודדים שמעיזים להביע עמדה מנוגדת לקונסנסוס סובלים מאוד.

Ragamala

New member
אתה רק גזען, לא יותר ולא פחות

להלן דוגמאות ליהודים שחושבים כולם אותו הדבר - טלי פחימה - כמה אנשים אתה אישית מכיר שמבינים מה היא עשתה ולמה? קבורת גויים מחוץ לכותלי בתי הקברות - הדת שלנו מחייבת ואנחנו מצייתים מה אתה היית עושה לו השכן שלך היה מגייס את ילדיו לצבא פלשתין? וכמובן שקל לך לדבר ממדינתך הדמוקרטית פלורליסטית (עאלק) על שכניך החיים תחת כיבוש זר וללא השכלה או חינוך אמיתי מטעם המדינה. הגישה שלך נובעת מראות צרה ושנאה מרובה

יצא המרצע מן השק

בסיפור שלי מדובר במוסלמי שרצה לקבור את בנו בבית קברות מוסלמי ולא נתנו לו בגלל שהבן נפל כחייל צה"ל. אני רוצה להזכיר כי מדובר בתושב מדינת ישראל וזה הצבא שלנו טלי פחימה נדבקה וסייעה לחבר באירגון ששם לעצמו למטרה לרצוח באזרחי מדינת ישראל לכן לפי השקפתנו היא בוגדת (בעיניך אולי גיבורה) אם השכן שלי היה חי במדינת פלסטין אז היה טבעי שיתגייס לצבא פלסטין אבל מאחר שהוא אזרח ישראלי ילדיו מתגייסים לצבא הישראלי אני לא דיברתי על ארץ ישראל השלמה אתה מאשים אותי בשינאה וגזענות אבל שים לב כי כל דבריך נוטפים שינאה למדינה שבה אתה חי (אני מניח שאתה אזרח ישראל) אז אל תטיף לנו מהו דו קיום כי אם בעיניך זה שלילת מדינת ישראל אז לך תעשה דו קיום בעזה עם אחיך שם ואל תבלבל לנו את המוח

sela v

New member
ככה אתה מגדיר את הארגון

אני לא תומך באלימות להשגת מטרות, אולם גם צה"ל ישתמש בכל מיני אמצעים כולל הריגת חפים מפשע כשירצה להגיע למבוקש. בעינך היא עזרה למחבל, ככה גם הפלסטינאים רואים בצה"ל צבא כיבוש, וההיפך. חלק מהפלסטינאים רואים בחמ"ס ארגון שחרור, ורוב הישראלים רואים בצה"ל כצבא הגנה. אין אמת אבסולוטית או צדק, כל אחד רואה את הצד שלו. דרך אגב מעניין אם היהודים שגרים במדינות ערב אכן מתגייסים לצבא? יש הבדל בין שנאת הזר ושנאת קבוצה לאי אהבת ארגון (מדינה). חוץ מזה אני בטוח שגם אתה לא תומך בכל דבר שקורה בישראל, אז למה עם מישהו יגיד שהוא נגד הכיבוש אז זה שנאת המדינה? כנראה אהבת המדינה זה רק תמיכה בישיבה על גבעות ביהודה ושומרון.

sela v

New member
ככה אתה מגדיר את הארגון

אני לא תומך באלימות להשגת מטרות, אולם גם צה"ל ישתמש בכל מיני אמצעים כולל הריגת חפים מפשע כשירצה להגיע למבוקש.בעינך היא עזרה למחבל, ככה גם הפלסטינאים רואים בצה"ל צבא כיבוש, וההיפך.חלק מהפלסטינאים רואים בחמ"ס ארגון שחרור, ורוב הישראלים רואים בצה"ל כצבא הגנה. אין אמת אבסולוטית או צדק, כל אחד רואה את הצד שלו.דרך אגב מעניין אם היהודים שגרים במדינות ערב אכן מתגייסים לצבא?יש הבדל בין שנאת הזר ושנאת קבוצה לאי אהבת ארגון (מדינה). חוץ מזה אני בטוח שגם אתה לא תומך בכל דבר שקורה בישראל, אז למה עם מישהו יגיד שהוא נגד הכיבוש אז זה שנאת המדינה? כנראה אהבת המדינה זה רק תמיכה בישיבה על גבעות ביהודה ושומרון.

ערב רב

New member
ודאי, אין אמת אבסולוטית ומחבל מתאבד

שרוצח עשרות אנשים, נשים וטף נחשב לרוצח-המונים אך ורק מנקודת מבט מאוד סובייקטיבית, שהיא כמובן איננה האמת האבסולוטית. ברור.

sela v

New member
האם הפרטיזנים

או לוחמי הלח"י גם נחשבו בעינך לרוצחים?

sela v

New member
אם היית נאצי באותה תקופה

אני בטוח שהיית קורה להרג של חיילים נאצים פיגוע התאבדות.

Ragamala

New member
בהחלט - אני יודע שקשה לך עם זה

אבל זאת התחלת החשיבה הבוגרת האינטלקטואלית של ימנו - הרוצח - הוא גם חייל - הוא גם מגן - וגם תוקף - גם רוצח חפים מפשע - וגם פוגע באלו שפוגעים בו (ע"י אדישותם לנעשה בשטחים ובחירתם במנהיגים שגרמו להרג אלפי פלשתינאים) - גם עושה זאת ללא התגרות - וגם עושה זאת כנקמה על הרג אחרים תנסה לפתוח את החשיבה שלך למעבר ל"אמת" שלך ותגלה עולם אחר בחוץ. וגם עולם זה אינו האמת המוחלטת.

Azazel

New member
הייתי קצת מתאפק במקומך.

קצת אירוני לדבר על רלטיוויזם מוסרי כעל תורה משמיים. זה בהחלט לא "החשיבה הבוגרת האינטלקטואלית של ימינו". זו אחת מהן.

Ragamala

New member
לא אמרתי תורה משמיים

אלא הצעתי עוד נקודת מבט תורה משמים אינה רלטיוויזם מוסרי - אלא אבסולוטיות!!

Azazel

New member
../images/Emo13.gif התחמקות יפה.

מה שאמרת זה שהרלטיוויזם המוסרי זאת הדרך הבוגרת ( משמע הנכונה) להסתכל על דברים - האמירה הזאת היא אבסורדית, שכן לפי הרלטיוויזם המוסרי אין דרך "נכונה" או "בוגרת" להסתכל על דברים. זאת בעיה מספר אחת עם הרלטיוויזם המוסרי: הוא קורס כערמה של בולשיט. הבעיה השניה היא שהוא הופך כל דיון לחסר משמעות, כי הרי היי, אנחנו יכולים שנינו לא להסכים, כי הדעות שלנו, ה"נרטיווים" שלנו זהים בערכם, ולא משנה מה יהיו. כל מה שצריך כדי לנצח בדיון זה פשוט לסגור את האזניים למספיק זמן כדי לא להיות חשוף לנרטיווים של הצד האחר בדיון, וניצחת.

Ragamala

New member
תודה ../images/Emo13.gif אבל אני עדין מאמין

שטוטאליות מחשבתית ללא מחשבה ביקורתית היא חשיבה ילדותית. הפרדוקס של "אין אמת אחת - וזאת האמת האחת" הוא בעיקר משחק מילים. אם אנחנו עוסקים בדו קיום אין לנו ברירה אלא לקבל את הצד השני כצודק אף הוא. אבל הכי חשוב - אני לא טוען לרלטיוויזם כלל וכלל. אני טוען שהמוסר שלנו היה מביא אותנו לאותו מקום שהפלשתינאים נמצאים בו. אני טוען שלא מדובר ב"ברבריות" וחיות אדם שמתפוצצים על אזרחים מתוך הנאה טהורה למראה חלקי גופות, אלא שהמתאבד מגיע לנקודת יאוש כה גדולה שאין לו שום בעיה מוסרית להשתמש בנשק היחיד שיש לו כדי להגן על עצמו מפני העם הכובש - ועם כובש הוא מעניש את העם ולא את החייל בטנק שאין לו שום סיכוי מולו. זה לא רלטיוויזם! המוסר הוא אותו מוסר

Ragamala

New member
תודה ../images/Emo13.gif אבל אני עדין מאמין

שטוטאליות מחשבתית ללא מחשבה ביקורתית היא חשיבה ילדותית. הפרדוקס של "אין אמת אחת - וזאת האמת האחת" הוא בעיקר משחק מילים. אם אנחנו עוסקים בדו קיום אין לנו ברירה אלא לקבל את הצד השני כצודק אף הוא. אבל הכי חשוב - אני לא טוען לרלטיוויזם כלל וכלל. אני טוען שהמוסר שלנו היה מביא אותנו לאותו מקום שהפלשתינאים נמצאים בו. אני טוען שלא מדובר ב"ברבריות" וחיות אדם שמתפוצצים על אזרחים מתוך הנאה טהורה למראה חלקי גופות, אלא שהמתאבד מגיע לנקודת יאוש כה גדולה שאין לו שום בעיה מוסרית להשתמש בנשק היחיד שיש לו כדי להגן על עצמו מפני העם הכובש - ועם כובש הוא מעניש את העם ולא את החייל בטנק שאין לו שום סיכוי מולו. זה לא רלטיוויזם! המוסר הוא אותו מוסר

למעלה