שלום לכם :) צריך עזרה

GnomeBubble

New member
אני רק יכול לומר לך

שכשלומדים אצנלו א"ב בחוג לבלשנות, לומדים בין 30 ל-50 אותיות בשיעור (כולל הרבה אימונים בבית כמובן) בלי לחשוב הרבה. את ההירגאנה והקטקאנה למדנו (טוב, לא למדנו, אני כבר ידעתי
) בשניים-שלושה שיעורים. אנשים מסתדרים עם זה. בהתחלה (זה יכול לקחת גם חודשיים) טועים הרבה בזיהוי, אבל עם הזמן מתרגלים עד שבסוף אין שום בעיות. גם אני למדתי בזמנו את כל הקאנה בשבועיים, עם קצת אימונים, ובהתחלה שכחתי והתבלבלתי אבל בסוף זה עבר, והיום אני קורא קאנה שוטף. פשוט תנסה לקרוא סתם מילים ותבדוק את עצמך כל הזמן אם אתה צודק. יש גם אתרים באינטרנט שעושים לך "מבחני קאנה". מציגים לך אות (או מילה שלמה) ואתה צריך להקליד (או לבחור בפורמט בוחן אמריקאי) את התשובה הנכונה. חפש בקישורים.

ShukyD

New member
רק לעדכן אתכם ../images/Emo13.gif

נשמע כאילו אני לומד כבר שנים ולא מצליח להבין אני לומד ארבעה ימים עוד מעט מסיים את ההיראגנה כבר למדתי עד RO אלמד את השאר אחרי זה קטאקנה ואז אתחיל לקרוא טקסטים עם שימוש בטבלאות מקווה שזה יעזור :) ודיקדוק והכל :) אוצר מילים אז תודה לכם על השיטות ואתם מדברים פה על שבועיים עד חודשיים אז אני רגוע

ShukyD

New member
שאלה גורלית

למה כל שם שאומרים ביפנית נגמר ב u ולא ב a i e o?

furrball

New member
אתה מדבר על שמות לועזיים

שמות יפניים מסתיימים בכל תנועה שתרצה... yamada, misaki, matsumoto כשמדברים על מילים לועזיות (שרושמים כידוע לך בקטאקנה), אז השמות שמסתיימים בעיצור במקור, ביפנית לא יכולים להסתיים בעיצור, כי ביפנית ההברה היחידה שמסתיימת בעיצור זה N. ההברות המסתיימות ב-U הכי מתאימות כאן כי התנועה U המיוחדת ליפנית די נבלעת בסוף המילה... אז יש לנו ככה: k->ku ch->chi g->gu sh->shu/shi s->su ts->tsu z->zu m->mu t->to n->n (כי אין הברה TU ביפנית) l,r->ru f->fu וכך הלאה. למשל: israel -> isuraeru keren -> keren howard -> hawaado robert -> roberuto jack -> jakku

ShukyD

New member
בקיצור מה שאתה אומר זה

"קודם תלמד את הקאנה, למה להסתבך עם דברים שיכולים לייאש ולתסכל? תעבור שלב אחד, אחרי זה תמשיך, אני בטוח שכשתלמד את זה זה יהיה לך הרבה יותר פשוט"

ShukyD

New member
עוד שאלה

סיימתי ללמוד היראגנה עכשיו זה רק תירגולים על לקרוא ולכתוב ולזכור את האותיות עכשיו אני רוצה לדעת נגיד יש את כל השילובים האלה cha, gyo, kyu וכו' אז מבטאים אותם כמו שהם כתובים? "צ'ה, ג'יו, קיו" ? או שזה נשמע אחרת?

furrball

New member
כן

זה נשמע בערך ככה בכלל, אפילו שאתה לא יודע עדיין יפנית, ממליץ לך מאוד לשמוע שפה יפנית... מהרשת, אנימות, מה שתמצא. זה הברות שתשמע הרבה שם. בשביל שיהיו לך הרגלי הגיה טובים, מומלץ מהתחלה לשמוע ולנסות לחקות את השפה המדוברת.

ShukyD

New member
האמת שניסיתי פעם לראות

yes anime הם מדברים כל כך מהר שאני אפילו לא מצליח לשים לב הדבר הכי נורמלי שמצאתי זה איזה סרט ביפנית צריך לראות אותו בהזדמנות כרגע מה שיותר מטריד אותי זה לזהות את האותיות סיימתי ללמוד היראגנה אבל חשוב לי לדעת הכל הכל לפני שאני ממשיך הלאה והכל יתפזר ויתבלגן אז אני קורא יותר ומקשיב פחות

furrball

New member
זה גם טוב

גם לי בהתחלה הדיבור היה מהיר מדי... זה עובר עם הזמן
אפשר גם למצוא דוגמיות של השפה באתרים כמו YOUTUBE, פודקאסטים ואתרים לימודיים.... הרשת גדולה

ShukyD

New member
בכל מה שלא חוקי באינטרנט

ברוך השם - אני מתמצא
אז מאמין שאסתדר אבל הכל אני שומר לשלב מאוחר מדי ראית כבר איך אני רץ עם השאלות הרבה מעבר למה שאני יודע אז לא רוצה שזה יהרוס לי

furrball

New member
כולנו, לא?

אבל כמובן שפודקאסטים ואתרי לימוד הם חוקיים למהדרין

ShukyD

New member
כמובן

אני לומד באתר כזה <בכמה אתרים כאלה, אבל לכל אחד יש את המועדף, לא? :)> חביב ביותר אבל ההתייחסות הייתה ל "הרשת גדולה" כי אתר אחד לבד בטח לא מספיק

Fantasy WRC

New member
כשהייתי ביפן, רוב יפנים פשוט לא

הצליחו לגהות את שם שלי, רק אלו שיודעים אנגלית וגם לא כל כך.. אז הכי קרוב שהם הצליחו זה yanibu במקום yaniv
.. כיצאתי למשחק באולינג עם ידידה שלי ב DOME CITY היא רשמה את שם שלי בקטקאנה, זה היה ממש מצחיק.. כולם הסתכלו על מסך שלנו וניסו לקרוא את שם שלי.. ולכולם היה ברור שזה אני כי אני הייתי זר היחיד בין כל היפנים עם שם מוזר

GnomeBubble

New member
זה נראה לנו מוזר כמובן

אבל הצליל V יכול להיות מאוד קשה ללימוד למי שאין אותו בשפה שלו. בניגוד ל-TH (שמשום מה הישראלים מסתבכים איתו, למרות שבסך הכל צריך לתחוב לשון בין השיניים), זה צליל חוכך שמסובך להגות אם אתה לא רגיל לחוככים (ולא נראה לי שביפנית יש חוככים של ממש - גם fu הוא לא חוכך, והוא מהווה נקודת התחלה להגיה של B). אני זוכר שניסיתי פעם ללמד בחורה סינית (עם בערך אותה מערכת צלילים מהבחינה הזאת) להגות V וזה היה מאוד קשה. בסוף הצלחתי, למרות שאני די בטוח שהיא שכחה את זה כבר
אם בא לך לנסות בפעם הבאה שלך ביפן, הטריק הוא ללמד אותם לנשוף ("לעשות FU") עם שפתיים מכווצות (זה די חשוב, כי ב-FU היפנית השפתיים רחבות) ואז להפעיל את מיתרי הקול (כאילו הם מנסים לומר B). אז יצא מעין זמזום, שקרוב פחות או יותר ל-V שלנו.

tals56

New member
ואי ואני לימדתי ערבי להגיד

פחית במקום בחית! וגם פיצה במקום ביצה!

ShukyD

New member
זהו אז ההרבה אימונים בבית

זה לכתוב? לקרוא? להסתכל על כל האותיות? איך?

למעלה