שלום לכם :) צריך עזרה

ShukyD

New member
שלום לכם :) צריך עזרה

התחלתי ללמוד יפנית סתם בשבילי כי רציתי למדתי משהו כמו 30 אותיות <הירגאנה> עד עכשיו ואני זוכר רק 12-15 מהן חלק מאלה ששכחתי, הצורה יושבת אצלי בראש, אבל קשה לי לקשר לצליל או לשם.. יש לכם איזושהי דרך שיכולה לעזור?

ketty the sheep

New member
יש כמה דרכים..

אני לא יודעת באילו השתמשת עד עכשיו, אבל אולי זה יעזור.. אתה יכול להכין לעצמך כרטיסיות עם האותיות, ובכל פעם לשלוף כרטיסיה ולבדוק אם אתה זוכר את ההגיה, ואז ללכת ולבדוק את עצמך. לחזור על הפעולה כמה שצריך, עד שתזכור את כל האותיות בע"פ (כמובן שצריך לשלוף אותן ברצף אקראי, כדי שלא תזכור אותן רק לפי הסדר). אתה יכול גם להתאמן על ידי כתיבה חוזרת של האותיות, ממש כמו בכיתה א'. פשוט תכתוב אותה הרבה פעמים (מומלץ לכתוב לפי סדר מסוים.. יש אתרים שמלמדים את כיוון הכתיבה) עד שתזכור. בכל מקרה, בהצלחה!

ShukyD

New member
כן אני יודע איך לכתוב אותן

כתבתי גם יש לי מחברת והכל
אבל לא יודע אני פשוט לא מצליח לזכור גם כשאני מזהה אותיות נגיד מהחתימה שלך אז אני מזהה שם את shi ואני מזהה את ki אבל אני מזהה עוד כמה, ואין לי מושג... אני פשוט לא זוכר איזה אותיות אלו אז מה את אומרת פשוט לכתוב אות אחת הרבה פעמים וכל פעם כשאני כותב להגיד את השם שלה בקול?

Nisenhouse

New member
אפשר לכתוב מילים ומשפטים בעברית

בעזרת האותיות. סתם לכתוב ולתרגל. מידי פעם אפשר לכתוב את הטבלה הידועה המלאה. כשלא יודעים איזו אות מתאימה, תמיד אפשר להסתכר על הטבלה הקורית. (ככה אפילו למדתי את האנגרטס של טולקין)

GnomeBubble

New member
עם הזמן מתרגלים ומזהים

נסה אולי לקרוא טקסטים בהירגאנה כדי להשתפר. תוכל למצוא טקסטים כאלה בקישורים.

Nisenhouse

New member
אבל זה לא כל כך נוח להתחיל מהם

משתי סיבות: לצורך קריאה וזכירה צריך מעט הבנה כדי לעשות את זה יעיל. מנסיון, מעבר על המוני מילים אפשריות במילון זו לא דרך להתחיל. הסיבה השנייה היא שהתרגול הכי טוב היא בכתיבה. מצד שני, אם קוראים כדי לקרוא, אז אפשר להפיק מזה משהו, אבל התועלת מעטה ביחס לתרגול בכתיבה. אם כבר, בשיעורי 0 של האתר www.nihongoresources.com יש תירגול חמוד לקאנה. מומלץ ביותר (גם לבדיקה עצמית ושיפור קריאה מהירה)

GnomeBubble

New member
הוא אומר שהוא כבר ניסה לכתוב

למרות שאני לא כזה, אני חושב שיש גם אנשים שמצליחים לכתוב את הסימן טוב, אבל דווקא מתקשים לזהות אותו.

Nisenhouse

New member
התכוונתי ללמידה דרך הכתיבה

להסתכל על אות ולדעת לכתוב אותה זה צעד חשוב מאוד. אך לא פחות חשוב גם לדעת לשייכה לצליל - וזו הבעייה שהוא מתאר. אני פשוט חשבתי על הדבר ההפוך. במקום להמשיך ולקרוא, אפשר פשוט לכתוב. זהו אימון של יד-עין (או משהו בסגנון). ולפי דעתי הוא יעיל יותר. בשורה התחתונה, אני ממליץ שינסה את שתי השיטות ויבחר בזו שימצא מתאימה.

ShukyD

New member
אני חושב שהבעיה היא פשוט

שאני רוצה להתקדם מהר מהר ואני יותר זוכר מה שלמדתי בפעמים הראשונות כי אז למדתי 5-10 אותיות כל פעם ואז פתאום למדתי הכל ביחד ושם אני מתקשה אבל באמת לשבת ולכתוב כל אות הרבה פעמים זה מה שיעזור? כי אני יודע לכתוב את האותיות אבל לשייך אות מסויימת לשם שלה זה קשה זה כמו שאני אדע איך כותבים א' אני אדע איך כותבים ל' אני אדע איך כותבים מ' אבל אני לא אדע איך קוראים להן

furrball

New member
זה לא נקלט מהר

עם הרבה תרגול של קריאה זה ייקלט. אתה יכול להמשיך הלאה בלי להיתקע על זה. כל פעם שאתה רואה אות ולא זוכר איך קוראים אותה תבדוק שוב ושוב. גם מהירות הקריאה לאט לאט תשתפר. ganbatte

ShukyD

New member
יכול להיות שזה מה שאעשה

פשוט זה הפחיד אותי תמיד להתקדם ולהשאיר מאחור דברים שעוד לא קלטתי ב100 אחוז ובגלל שאנגלית אני לא זוכר איך למדתי ועברית עוד יותר לא זוכר אני לא בדיוק יודע איך זה הולך אבל זה רעיון טוב וכל הרעיונות פה טובים ותודה רבה לכם
אגב למה אומרים arigato אם רושמים arigatou?

ShukyD

New member
ועוד שאלה

מתי משתמשים בהירגאנה ומתי בקטאקנה? במה משתמשים יותר? יש שילוב בין שתיהן? מתי? איך? למה? ואיך הם רושמים מיצובישי והונדה אם אין להם B ו D?!?!?

Magma99

New member
אבל יש

האות DA だ  האות BI び בקאטאקאנה משתמשים לכתיבת מילים ממקור לא יפני, ובהיראגנה כותבים מילים יפנית. :)

Nisenhouse

New member
האותיות BI וDA הן בקאנה -

בהיראגאנה (び だ) ובקאטאקאנה )ビ ダ)

furrball

New member
תשובה

רוב המילים (שמות עצם, שמות תואר, פעלים וכו') ביפנית נרשמות בקאנג'י ואם המילה מתחלקת ל"שורש" קבוע וסיומת שמשתנה עם הטיות אז החלק הקבוע נרשם בקאנג'י והחלק העובר הטיה נרשם בהיראגנה. מילים שהקאנג'י שלהם הוא נדיר מדי, ומילים מאוד בסיסיות (למשל אריגטו) נרשמות בהיראגנה. כל מילה יפנית שנרשמת בקאנג'י אפשר לרשום גם בהיראגנה (וגם בקטאקנה, אבל לקטאקנה יש תפקידים מאוד מסויימים) בקטאקנה רושמים מילים ממוצא זר (כמו מילים רבות ביפנית שבאות מאנגלית, פורטוגזית וכו') וגם מילים מסויימות שנוטים להדגיש, כמו למשל סלנג, מושגים מסויימים וכך הלאה. הטקסט היפני מורכב בממוצע מ-50-60 אחוז קאנג'י, 30-40 אחוז היראגנה ו-10 אחוז קטאקנה.

Nisenhouse

New member
arigatou נהגה טיפה שונה מהמוכר לך

ה-u היא למעשה מאריכת תנועה כאן. כך שהמילה נהיגת פשוט עם o ארוך בסופה. בכל פעם שתראה צירוף כמו おう תדע שהוגים אותו כ o~ tou gou וכו'...

furrball

New member
תלמד מההתחלה

לשים לב לתנועות קצרות וארוכות. קח למשל אנגלית, גרמנית או שפה אחרת עם תנועות קצרות וארוכות. ביפנית ההבדלה בין אורך התנועות זה כלי חשוב ביותר להבדלה בין מילים. התנועות הקצרות ביפנית a,i,u,e,o הן מאוד קצרות בדרך כלל. התנועות הארוכות הכי נפוצות הן: o ארוכה (כמעט תמיד נרשמת ou בקאנה, חוץ ממקרים בודדים שבהם היא נרשמת oo) ו-u ארוכה (uu) יש גם את ei/ee (אין ממש הבדל בהגיה), aa ו-ii

למעלה