שלום לכם, מספר שאלות

sarche

New member
דורגד, בהמשך לדיון על טיפול ../images/Emo140.gif

כתבתי קודם לכן תגובה ארוכה, והמחשב נפל... איזה באסה. לגבי אמון ברופאה - יש לי אמון בה. אבל מאחר ואני עדיין לא מרגישה טוב, למרות הטיפול התרופתי, בתוך תוכי אני רוצה להאמין שאולי יש טיפול אחר, רופא אחר שיכול לעזור לי יותר. אני לא יכולה לומר שהמצב שלי לא השתפר בכלל מאז הנפילה הגדולה בשנה שעברה (יש לזכור שאני מאובחנת כבר 11 שנה, אך מטופלת רק ב-4 השנים האחרונות). יש שיפור - רמת הכאבים ירדה בהחלט, ויש מדי פעם ולא כל הזמן. הייתי רוצה לנסות טיפולים אלטרנטיביים שהוצעו בפורום זה - כמו מיץ נוני, אפילו פילאטיס עליו כתבת - אבל המצב הכלכלי שלי לא מאפשר לי לנסות הכל. אני נוטלת אומגה-3 ומרגישה שיפור ברמת האנרגיה. ניסיתי מגנזיום בזמן הנפילה הגדולה - ולא הרגשתי שינוי משמעותי ברמת הכאבים. למערכת העיכול - אצידופולוס וחבריו. כל כך מפחיד לעשות שינוי (תרופה/רופא/טיפול) כי האיזון כל כך עדין.

טיקים קשורים ל- Stress ולכן, גם בלי

קשר לפיברו, אנשים רבים חווים טיקים מדי פעם. אני מדברת על טיקים כמו עפעף שקופץ וכדומה. אלו התכווצויות של סיבי שריר (להבדיל משריר שלם שמתכווץ). כיון שהפיברו היא מחלה ש"מנוהלת" ע"י (Stress), אין זה מפתיע שחלק מהחולים חווים טיקים כאלו ואחרים. מגנזיום בהחלט יכול להפחית אבל יש גורמים נוספים שיכולים להיות מעורבים. למשל: בתפיסה הסינית תנועה חלקה נמצאת ב"אחריותו" של הכבד. כל רעד, טיק או תנועה לא חלקה יכולים להעיד על חולשה של הכבד. וכך הלאה. נסי להוריד Stress.

dorgad

New member
זווית אפשרית נוספת לעניין הטיקים

מאחר שאחת ה"תקלות" בפיברומיאלגיה היא שיבוש בהעברת "מידע עצבי" או "הוראות עצביות" בסינאפסות, כתוצאה מירידה בכמות הסרוטונין המופשר במערכת ההורמונלית - ייתכן (לא בדקתי את התהליך לעומק, אולי אעשה זאת בהמשך) שהדבר מוביל לשיבוש גם בתפקוד השרירים, המופעלים ע"י המערכת העצבית, וכך נגרמים פרכוסי השרירים, המכונים גם "טיקים". מניסיוני - מעבר לתחושות מוזרות, אין לכך משמעות תפקודית כלשהי; הפרכוסים הללו גם אינם נראים בעין, הם נחווים רק תחושתית ב"תוך" הגוף. ומדגישה שוב - כל הדברים הנ"ל אינם דבר המומחה, אלא תוצר של ידע וניסיון אישיים. דור

span26king

New member
אוי נו די

תנועות שריריות נשלטות על ידי נוירוטרנסמיטור שונה לגמרי וכל מה שאמרת זה פשוט גיבוב של דברים לא קשורים (במיקרה הטוב)בחיאת. תבדקי את זה בהמשך. איך? תעשי דוקטורט? לא חושב שיש רופא שיודע איך סרוטונין משפיע על השרירים, כי זאת פעילות עקיפה בלשון המעטה. ואגב לא לכולם יורד הסרוטונין בפיברו. זה גם התגובה שלי ללמעלה פיזיולוגיה ורפואה הרבה יותר מסובך ממה שאתם חושבים ולפעיל את "ההיגון" שלכם על כל מיני דברים לא קשורים ששמעתם יוביל לבזבוז זמן במקרה הטוב ולנזק במקרה הרע אין לכם רופאים פה אז זה לא אומר שאתם צריכים לטחון מים על כל מיני מושגים רפואיים שאין לכם מושג בהם. פשוט עם המון סבלנות ולמידה ויותר ריסון על מה שכותבים עד שבטוחים שיודעים על מה מדברים אולי זה חלק מהסטרס והחרדה של המחלה, ההתעסקות הבלתי נשלטת בכל פרט שלא קיים. פשוט תניחו לזה, תרגעו ותתרכזו בדרך שפותרת, עם המון סבלנות. אולי גם אני צריך לעשות את זה אולי ולהניח לכם לקשקש ולהתעסק בעצמי אבל חראם לי עליכם. באמת.

ספנקינג יקר,

דור היא מקור בלתי נדלה למידע, למרות שאינה איש מקצוע. כמוה יש עוד כמה כאן בפורום. גם אני, "רק" נטורופתית
אינני רופאה הפורום הזה מורכב מאנשים שסבל הוא מנת חלקם היומיומית. שאלת שאלה וקיבלת כל מיני תשובות. אתה יכול לקחת מהתשובות את מה שמתאים לך ולהתעלם מהשאר. מותר לך אפילו לבחור לא לקרוא בצורה מגמתית הודעות של X או Y. אבל... הפורום הזה עבר הרבה תהפוכות. עבדנו קשה מאוד ליצור כאן אווירה חמימה ונעימה. תגובותיי לדור לא נעימות לי בכלל, אין בהן כבוד אליה כאדם. כאמור, אתה לא חייבתלהסכים או לקבל את דבריה ואתה יכול אפילו לדלג על קריאתן, אבל אין לך שום זכות מוסרית להכניס לכאן את הרעל הזה. אף אחד מאיתנו לא מלקק כאן דבש. כל אחד מתמודד בכלים שיש לו/ה. לכל אחד כאן יש או היתה תקופה של לטחון את הדברים עד לשחיקה. גם אם זו לא דרכך, יש מקום לכבד את הצורך של אחרים ללכת בה. אני מקווה שתישאר ותתרום את חלקך כאן. אני גם מקווה שתלמד לכבד את מקומו וערכו של כל גולש כאן. סליחה לכולם על ההתפרצות

dorgad

New member
נאווה, ראיתי את תגובתך אחרי שקראתי

את תגובתו של ספנקינג. הגבתי תגובה די נזעמת על דבריו, ובמחשבה שנייה אולי מוטב היה שאתעלם ממנה כדי לא לשפוך שמן על המדורה שהוא מנסה להבעיר. זאת כדי שלא להיגרר שוב לפרק שתם וש"עבדנו קשה מאוד ליצור כאן אווירה חמימה ונעימה", כדברייך. אני מניחה שבמילים "תגובותיי לדור לא נעימות לי בכלל" נפלה טעות, והתכוונת ל"תגובותיך"... בכל אופן, אינני מתכוונת להגיב יותר על תגובות מהסוג הנ"ל מבית היוצר של ספנקינג. דור

dorgad

New member
ליאור, כאחד שמקצועו הוא "המון"...

הייתי מצפה שתנהג ביתר צניעות בבואך לתקוף מי שמחפשים תשובות לבעיות שמטרידות אותם. ואם אתה כזה מומחה, שיש לו "דרך שפותרת, עם המון סבלנות" -תואיל בטובך לשתף אותנו בה. א-ב-ל: משהצבת רף כה "גבוה", מוטב לך שהיא תהיה לא רק מבוססת על מידע מקצועי ואמין, אלא גם "עם קבלות"! ואולי גם אתה צריך "להירגע ולהתרכז", ואולי גם "להניח לנו לקשקש, ולהתעסק בעצמך"... דור

linar1

New member
../images/Emo32.gif אני מאוד מבקשת../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

לכבד אחד את השני. קינג יקר, אם יש לך מה לתרום, אז נשמח לשמוע מה בדיוק אתה יכול להוסיף למה שטרם נודע לנו. זכור שהבטחתה פעם, אני מקווה שאני לא טועה, לסכם משהו ולהביא את זה לפורום. אז הינה הבמה שלך - אבל אנא ממך, בלי לתקוף דעות ואנשים.

נראה לי שלגיטימי לחלוטין

להעביר ביקורת על אדם שטועה ומטעה ומבזבז את זמנו וזמנם של אחרים. יש לו כוונות טובות ואנרגיה שידע להתמודד עם זה שהוא (היא) לא פיזיולוג. האדם הזה צריך להגיד תודה וגם אתם צריכים להגיד תודה שהעמידו אותכם "במקום". מה רע בתרומה כזו? יש לי ידע מספק בנושא כך שאני יכול לראות מתי מישהו "מחרטט", תסלחו לי על הביטוי. את יודעת מה לינאר? את צודקת. זה לא שאנשים לא משתמשים במונחים סמי מדעיים ומדייקים פה כל הזמן. אני שותק בד"כ. ואני יודע למה, כנראה. נאוה פרנס הביקורת האישית שלך עלי היתה לא במקום וממש לקחת את מה שאמרתי לכיוון מפגר ושלילי. "רעל"? "שמן למדורה"? ממש חולני. באמת. זה span ד"א זה הניק של החברה. לינאר בקשר לסיכום: אין לך מושג איזה עבודה זה להביא את זה לscope שיובן לכותבים פה. סיכמתי את זה בעמוד אחד, נתתי את זה לחברה לקרוא והיא לא הבינה כלום. בקיצור אני עובד על גירסה רחבה שגם תסביר כל מושג כהלכתו. ובינתיים זה גם באנגלית. בקיצור זה לא שאני לא עושה מיליון דברים בו זמנית וגם מטפל בעצמי וגם סובל מהערפל המז**ן הזה וגם לא לוקח אף תרופה. תרוצים יש לי למכביר.
אם אתם מעוניינים אפרסם את הסיכום באנגלית, בלי פירוש רשי.

linar1

New member
היי מלך!

דעתי שניתן להעביר ביקורת בונה... אך בלי שימוש במילים "מחרטט", "ביזבוז זמן" וכו'. ובשביל זה אין צורך "להעמיד במקום" את אף אחד, לא!!! סליחה עד כאן
אפשר לעשות את זה ממש בדרך הרבה יותר נעימה וחיובית
. מה עוד, שגם אין צורך להשתמש בניק שני, כי גם הארוץ הראשון פתוח לפניך, נכון
אני שוב מזמינה אותך לדבר על מה שאתה יודע, ולא רק
וגם לשתוק ביחד, כפי שאתה לפעמים בוחר לעשות, אך הכל בדרכי נועם. ובקיצור, הכל ליגיטימי, רק בבדרך משכילה ומכובדת. לגבי הסקר והסיכום, שאתה אומר ואני בהחלט מאמינה לך, שהשקעתה עבודה גדולה. זה שהחברה שלך לא הבינה, אינו אומר שגם הציבור כאן לא יבין. תן לנו את הקרדיט, אם אתה נמצא איתנו לא רק כדי ללמד ולא רק בדרך הקשה
ואם אתה בטוח שזאת תרומה להרחבת ההבנה של המחלה, אז למה שלא תשמע דעות נוספות, אלא אם אתה שוקל פרסום מקצועי ומדעי. וזה גם לא נורא, אם זה בשלב זה באנגלית. אז לדעתי,העיניין של הדיון הזה הגיעה על קיצו. אתה מוזמן להביא את תוצאות העבודה באנגלית ובשירשור חדש ולמי שיהיה קשה יאלץ לדלג או להיעזר בתירגום. אני מבקשת מאוד מאוד ממך שימוש בשפה נקיה ומתחשבת ברגשות של אנשים הנמצאים כאן.

want2live

New member
התיקים נראים לעיניים ובולטים

התיקים לא עדינים הם בולטים, מכבידים עלי, מסרבלים את התנועות שלי, זו מעין הרגשה נוראית שהשרירים צורחים עלי "תמתי אותנו בכל הכוח" כל טיפול אפשרי להורדת המתח לא עזר, וזאת עלי להעיד כמטפלת הוליסטית רב תחומית. האמת שהם מוסיפים לכאבים שאני סובלת כי הם גורמים למתח שרירי וגופני נוסף :( תודה על כל התגובות והערות של כולם :)

mailee

New member
אני מניח שיש בעיה רגשית-והגוף משתלל

תיקים, זה עניין של חוסר איזון חשמלי ומקורו בסידן...אבל, סידן זה עם מגנזיום..וזה עם..וזה עם...ולא גומרים עם זה . כאבים, זה אומר שמה שאני עושה, או איפה שאני נמצא - מכאיב לי . וזה אומר לחפש כל הזמן..ודלי, עם חברים - איפה יש אנשים על-הכייפק, ליברלים, פתוחים ובלי הרבה מילים . מה יום הלידה שלך ? (מספר) ...נוני של חברת JAMMOKA הוא הטוב ביותר בשוק . ...תערבבי אותו עם מים ועם כלורופיל של חברת NSP או של SUNRIDER או עם מיץ מאספסת מהבית . ...תוסיפי להכול גם ELETROSPORT של חברת סאנריידר . ולפני שאת מכניסה את זה לפה, תבדקי את ה- PH של הלשון שלך ותשווי את זה ל- PH של התערובת . כדי להגיע לאופטימיזציה, צריך קצת מיומנות - ואם יהיה לי את ה-PH שלך אוכל להרכיב לך . ...אה, כן, צריך גם סיבים - ובשביל זה יש פירות וירקות . תוך פחות מיומיים, תשכחי מהכול - וחשיבה חיובית ורק עם דמיון (תוך כדי נשימות) ממש תעשה פלאים . כימיקלים, עם זה הגוף שלך לא מסכים, תנסי ללכת על כל הקופה - מכלול שלם . זה קודם כל ויטמינים ורק אחר כך מינרלים, זה יותר חמוץ ממתוק, אבל מזון ממריץ . זה קודם כל פירות ורק אחר כך ירקות . הרבה חיים-הנאה-חוויה-ו...הוויה

למעלה