רבע שעה נוספת..והכול כבר חלף..../images/Emo29.gif
..ורק שומר הלילה תופס את מקומו, נקודת אור בודדה בחשכה הגדולה שעוד מעט תרד על כולנו.. זה הלילה השני שלנו בים ונראה לי שהוא יעבור לאט יותר מקודמו..
משמרת הלילה מתחילה רק ב 2200 ועד אז אני נשאר לבד על ההגה בעוד האחרים אוספים כוח למטה בקבינות לקראת הלילה שלהם. בעשר תצטרף אלי נעמי ויחד נשתדל..להישאר ערים..
ולפחות אחד כל פעם, בתורו, שעה-שעה, גם צופה בערנות על הסביבה ומשגיח על שעוני ומסכי המכשירים ובעיקר זה של המכ"מ, ה"עיניים" שלנו בחושך.. עד סיום המשמרת בשתיים בלילה. " אני הולכת לנוח " אומרת לי תמי שהוציאה לרגע את ראשה לקוקפיט . " אתה תהיה בסדר?" שואלת באותה נימה תכליתית אך אמפטית "מספר שתיים" שלי בהפלגה זו וידידה טובה גם בשער ימות השנה..היא זו שגם תחליף אותי משתיים בלילה עד שש בבוקר, יחד עם איש צוות נוסף. " אולי אביא לך קפה ? המים כבר על האש"..הוסיפה ברכות כמעט אמהית, למרות..רק 40 שנותיה ופניה הנעריות אף יותר....
" תה עם נענע ילך הפעם טוב יותר" השבתי ברצון והתאמתי את כרית הגב של מושב ההגאי לישיבה ממושכת.. מבטי נצמד ל GPS למד המרחק המצטבר.."רק" עוד 160 מייל ( 300 ק"מ)..לפחות עברנו את קו האמצע, הוספתי לעצמי נקודה אופטימית לעידוד עצמי, נקודה חשובה ברצף השעות הרבות המתמשכות ואף "נמרחות" בעצלתיים, בין קולו המונוטוני העמום של המנוע לבין תנועת הנידנוד הצידי (ROLLING ) המתון של MICA שממשיכה בביטחה בדרכה . עתה, שלוש שעות אחרי המעבר ליד קפריסין, חרטומה כבר פונה לכיוון הבית.. ואף אחד לא יסיט אותה מדרכה..
לילה טוב לכולם....אם אפשר בשינה..
..ורק שומר הלילה תופס את מקומו, נקודת אור בודדה בחשכה הגדולה שעוד מעט תרד על כולנו.. זה הלילה השני שלנו בים ונראה לי שהוא יעבור לאט יותר מקודמו..