שלום לכם, אנשי ספר. שאלה-

magic goldfish

New member
שלום לכם, אנשי ספר. שאלה-

לפני כ-5.2 עד 5.8 מיליון שנה התהלכו על פני כדוה"א יצורים הקרוים בשפתינו הardithepacus ramidus kadaba(מקווה שכתבתי את זה נכון), ששלד של אחד היצורים הללו נמצא במחוז ספאר (safar) שבאתיופיה. התאורייה הרווחת כיום היא שהוא-הוא האדם הראשון. לפניהם סברו המדענים כי הardithepacus ramidus ramidus* הוא האדם הראשון (נראה לי שגם השלד המפורסם הקרוי 'סאלי' היה מהגזע הזה). מה הביא את הa.r.k להלך בצורה זקופה? הרי זהו משהו חסר תקדים, פתאום יצור ארבע רגלי מתרומם על שתיים וחי את חייו? בהתחלה לאחר גילויו של האדם הראשון העלה חוקר אחד תאורייה שהיצור הזה הזדקף למטרות ציד, כדי שיוכל לראות מעל לעשבי הסוואנה. התאורייה עוררה תהודה רבה בקרב קהיליית המדענים וראו בתאורייה זו את המפתח. ברם, כמה שנים לאחר מכן (אם אני לא מספר את הסיפור בדיוק תקנוני), קם חוקר שאת שמו שכחתי וטען שהרי כל ילד יודע שהקופים בכלל חיו על העצים, ואין להם איפוא צורך להביט מעל לצמחי הסוואנה. הוא טען כי כמו הכל בחיים, הסיבה להזדקפות היא, איך לא, סקס. את הסיבה המדוייקת למה הוא טען את זה אני לא זוכר, אך היא גם לא רלוונטית. שאלתי היא- יכול להיות שכל היצורים החיים מונעים כל כך ע"י סקס, עד כדי מצב שהם ינסו דבר כל כך מהפכני כמו להתרומם מן הקרקע? והרי התאורייה הרווחת היום היא שעקב ההתרוממות הזו גם התפתחה האינטלגנציה שלנו. האם אנו חבים את תודתינו לאינסטיקט הבסיבי החשוב ביותר לאחר אינסטיקט ההישרדות-אינסטיקט הרבייה? או בקיצור, האם הסקס הוא באמת חלק כל כך אינטגרלי מהחיים שלנו? ואם כך, מדוע רבים מאיתנו רואים בו דבר מלוכלך ושלילי? אם בלבלתי אתכם....עמכם הסליחה. *שמו היה משהו אחר, אך הוא שונה לאחר שגילו את הa.r.k

magic goldfish

New member
../images/Emo67.gifדמאט!

עכשיו אני אצטרך לשנות את השם של הטמאגוצ'י שלי....

כמה תיקונים:

1) לוסי היתה שייכת למין Australopithecus afarensis 2) ישנן הרבה מאד תיאוריות לגבי השאלה למה ההומינידים הזדקפו. דווקא את התיאוריה לפיה הם הזדקפו למטרות סקס איני מכיר, אם כי שמו של אחד ממיני האדם, H. erectus, הוא דו משמעי. 3) בלי סקס אין רביה ובלי רביה תפקידו האבולוציוני של הפרט הסתיים, כך שסקס חשוב בדיוק כמו השרדות.

magic goldfish

New member
אם אתה מעוניין....

קראתי על התאורייה הזו באיזשהו גיליון של times מלפני כמה שנים. מציאתו של הגיליון כרוכה במאמצים רבים, כגון נבירה בספרייה שלי ואימוץ הידיים העדינות שלי. אולם, אם תרצה אשמח לחפש אותו בשבילך, רק תגיד את המילה. אה, ותודה.

איני מעוניין, תודה.

אחכה להופעת התיאוריה בסיינטיפיק מעריב. בכל מקרה, האם התיאוריה מסבירה כיצד יכלו אבותינו להתרבות ללא סקס עד שהזדקפו?

ofeking

New member
הזדקפות

לפי דעתי האדם הזדקף מפני שידיו נעשו רגישות מידי בכדי לשמש אותו בהליכה, הרגישות נבעה מהתאמת היד לשימוש ובניית כלים.

יצורה

New member
עוד תיאוריה לגביי הזדקפות

תיאוריה נוספת ששמעתי עליה היא שבשלב מסויים האדם בילה זמן רב במים - בעיקר בציד ושחיה ממקום למקום, וכתוצאה הגפיים והשרירים התארכו והגוף הזדקף. זה גם מסביר למה אנחנו לא שעירים בהשוואה לקופים (רובנו לפחות) - השיער פשוט מכביד יותר מדי במים.

אמנון כ

New member
למה בני האדם זקופים

תיאורה מעניינת ששמעתי נסובה סביב שינויים במזג האוויר העולמי. בני האדם הגיעו מאפריקה. לפני כ- 5 מליון שנה אפריקה הייתה מכוסה ביער טרופי, ולכן שלטו שם הקופים למיניהם בקפיצה מעץ לעץ. עם סיום תקופת קרח, כדור הארץ התחמם, והג'ונגל הסבוך הפך בהדרגה לסוואנה של שיחים נמוכים. בשלב הזה נוצרו יותר ויותר "קרחות יער" שהצריכו את הקופים לחצות אותן במהירות האפשרית וללקט מזון בדרך. בעייה נוספת היא שלראשונה נפגשו אותם "קופים" עם חיות טרף מהירות כמו נמרים ואריות ששלטו על הקרקע, אך לא היוו איום אמיתי בצמרות העצים. לשם כך חייבים היו הקופים להזדקף על מנת לרוץ מהר יותר, ובעיקר על מנת לקבל את האפשרות לסחוב דברים ולהחזיק בידיהם מזון, צאצאים וכו'. יום נפלא!

ofeking

New member
יש סברה כי בני האדם היזדקפו עוד

כאשר חיו בעצים (זאת עדיין לא היתה היזדקפות מלאה), גם כיום האורנג אוטנג שחיי על העצים מגיע לעיטים קרובות למצב בו כל משקלו מונח על רגליו.

למעלה