שלום לכם אני חדשה כאן

סיגל2

New member
שלום לכם אני חדשה כאן

אני מעוניינת להתחיל ללמוד באוניברסיטה הפתוחה וחשבתי לקחת כקורס ראשון את יישומי מחשב למדעי החברה. האם מישהו למד את הקורס ויכול לתת לי חוות דעת עליו - האם הוא קל או קשה והאם כדאי באמת להתחיל איתו? תודה מראש על העזרה

tweetybird

New member
לא עשיתי אבל....

אני אישית בחרתי לעשות בזה החודש מבחן פטור , אבל שמעתי שהוא קורס קל . לומדים על תוכנות הoffice השונות כמו excel, word , power point וגם על האינטרנט . אם את מכירה את התוכנות ( גם פונקציות באקסל ) אז לא צריכה להיות לך בעיה ...אולי אפילו כדאי לך לעשות מבחן פטור ( עולה 200 ש"ח ) במקום לשלם על הקורס .בכל אופן זה קורס קל . אם תעשי פטור תוכלי לקחת קורס פתיחה במסלול שבו את רוצה ללמוד ...מה את רוצה באמת ללמוד ?

סיגל2

New member
תודה על התגובה המהירה

אני רוצה ללמוד לתואר ראשון במדעי הרוח ולהתחיל עם הקורס מבוא לבלשנות, אך היות ואני לא כל כך מכירה את שיטת הלימוד של האוניברסיטה הפתוחה ואם אכן היא מתאימה לי, העדפתי לקחת קורס שאת החומר שלו אני מכירה די טוב (תמיד יש עוד מה ללמוד בכל הקשור למחשבים ולתוכנות) וכך להכיר את שיטת הלימוד באוניברסיטה ורק ואחרי כן להתחיל עם הקורס שאותו אני באמת רוצה ללמוד.

daniela21

New member
היי סיגל,

לדעתי לא כדאי לך להתחיל עם הקורס יישומי מחשב, מפני שלפי מה שהבנתי הוא אולי הקורס היחיד שלא יעזור לך כל כך להכיר את שיטת הלימוד של האוניברסיטה הפתוחה בהשוואה לקורסים אחרים. הקורס נחשב לקורס ממש קל והציונים בו לרוב מאוד גבוהים, גם אצל סטודנטים ללא ידע במחשבים. אני אישית עדיין לא לקחתי אותו גם מכיוון שלא החלטתי עדיין אם לגשת לבחינת הפטור וגם כי במידה ואחליט לא לוותר עליו, לדעתי כדאי לנצל אותו לסמסטר עם קורסים קשים יחסית בתור קורס נוסף וקליל. אם את באמת רוצה להכיר את שיטת הלימוד ולא רוצה להתחיל עם קורס קשה, עדיף שתפני לייעוץ באוניברסיטה ושם יעזרו לך לבחור קורס במדי הרוח שמתאים למתחילים במסלול שציינת. שיהיה לך המון הצלחה!!!

סיגל2

New member
היי דניאלה21

תודה לך על התשובה המפורטת. אם כך, האם כדאי לי אולי לקחת את הקורס הניסיוני שלהם אשנב ללמידה עצמית? האם את מכירה אותו? והאם באמת אפשר דרכו ללמוד את שיטות הלמידה וכך גם באמת לחסוך קצת כסף כי הוא יותר זול מהקורס על המחשבים? בכל מקרה אני מתכוונת להגיע לאחד מימי ההסבר ובעקבות זה באמת אגש לייעוץ אצל אחד היועצים שלהם. חשבתי לקחת אח"כ את הקורס מבוא לבלשנות, האם יש לך איזשהו מידע עליו האם הוא קל או קשה? תודה

daniela21

New member
סיגל,

אני לא מכירה אף קורס מתחום מדעי הרוח, לכן באמת עדיף לשאול מישהו שמכיר את הקורסים בתחום ויותר מזה, חשוב שתתייעצי עם יועץ מטעם האוניברסיטה שמכיר את הקורסים וידע להמליץ לך על קורס ראשון. אני מוסיפה לך כמה קישורים שעשויים לעניין אותך:

סיגל2

New member
תודה לך על המידע שנתת לי, אני בהחלט

אפנה לאחד היועצים ונראה מה הם יציעו לי. בכל אופן אם מישהו מכיר את הקורסים מבוא לבלשנות או את אשנב ללמידה עצמית, אשמח לשמוע תגובות. תודה רבה

agnostic

New member
יישומי מחשב...

אני שומר את התענוג הזה בתור קורס נוסף באחד הסימסטרים. שמעתי שמדובר על קורס קליל ביותר, שבהנחייה מוגברת מדובר על מפגש פעם בשבועיים ... ניראה לי שכדאי לקחת אותו, למרות שאפשר בקלות לקבל פתור. הוא פשוט מקנה 2 נ"ז....

אילילי

New member
...

הקורס ביישומי מחשב באמת קליל אבל אל תקחי אותו או את אשנב ללמידה כדרך להכיר את שיטת הלימוד באו"פ. אני מתארת לעצמי שבמדעי הרוח יש קורסי פתיחה שמהווים חובה בכל מסלול שתבחרי בו אז הכי כדאי לקחת אחד מהם. בכל מקרה המון בהצלחה

daniel293

New member
שמעתי שמועה...

שמסמסטר הבא (2004 ב') הקורס כבר לא מקנה את 2 נקודות הזכות שהיו עד עכשיו... מישהו יודע על זה משהו?

על האש

New member
לא נראה לי הגיוני...

מכיוון,שקורס ישומי מחשב הוא קורס חובה ! ברוב התחומים לBA. לכן קשה לי להאמין,שיבטלו את נקודות הזכות עבור הקורס והוא עדיין יחשב לקורס חובה. בכול אופן,מאיפה השמועה שנגנבה לאוזניך,אם יותר לי לשאול?.

על האש

New member
זה כבר

הרבה יותר הגיוני
.
.

דיסוצ

New member
מבחן הפטור

כבר עכשיו לא נותן נקודות (כמו בפטור מאנגלית). אבל הקורס ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש קל. הלוואי שהיו עוד כמה כאלה.

למעלה