שלום לכל...

magic goldfish

New member
שלום לכל...

נתקלתי במקרה בפורום הזה, ונאים השכנים והחדרים בעיניי. נחמד לדעת שישנם עוד אנשים שחיים ונושמים ספרים (או סתם נהנים מהם). מקווה לבקר פה לעיתים תכופות. המלצה לספר: "הדרך הצרה לאוֹקוּ" מאת מאצואו באשו. מאצואו באשו הוא משורר נזיר בן המאה ה-17 ביפן. הספר הוא מעין יומן תיעוד מסעו בן התשעה חודשים של הנזיר בין מקומות קדושים והיסטוריים. הוא נכתב במיטב המסורת הסיפורית של יפן העתיקה, והוא שופע תיאורים מרהיבים של מקומות שונים ביפן (שהיא ארץ מדהימה גם בלי שאיזה נזיר-משורר יכתוב עליה(-:), ובנוסף, (ואולי גם הכי חשוב), שזור בשירי הייקו וטנקה יפהפיים. עוד סיבה לקרוא את הספר היא המתרגם. הספר נכתב ע"י פרופסור יעקב רז, מרצה לזן בודהיזם וליפן באוניבירסיטת תל אביב. הוא מבאר ומסביר כמעט כל פסיק ופסיק בספר, (וכמעט, אם כי לא לחלוטין, מצליח לגשר על הפער התרבותי העצום), בכתיבה לא יומרנית וידידותית לקורא הַלָאה ממתרגמים מוגיעים וחסרי רחמים. כתב גם את 'אחי היאקוזה' שכיכב על המדפים לאחרונה, גם כן ספר נהדר ועוצמתי . לכל אוהבי התרבות היפנית (ראיתי לפני כמה ימים שרשור שבו העלו כמה אנשים פה עניין בספרות זו), ובכלל, לאנשים שחלמו לצאת למסעות ארוכים במחוזות רחוקים ולשורר שירים (די, אל תכחישו, בכל אחד מאיתנו יש נזיר יפני קטן שחולם לצאת מהמשרד הממוזג שלו ולהביט בעצים בהתרגשות
). "ראשית השירה- זמרת שותלי האורז בעומק אוֹקוּ" מאצואו באשו

ILet

New member
ברוך הבא! תודה על ההמלצה.

טעות קטנה: כתבת - "הספר נכתב ע"י פרופסור יעקב רז". צ"ל - תורגם. יש לי חור שחור בהשכלה היפנית שלי. שני הספרים היחידים שקראתי על יפן הם נוריקו סן הילדה מיפן, וחוויה יפנית של שפרה הורן. צריך לסגור פערים.

הספר "החיים והמוות הטיבטי"

נפתח בסיפור על נזיר יפני שצועד כל יום במשך 1000 ימים מסלול מסוים שיש לו משמעויות מיסטיות בדת הבודהיסטית-יפנית (מהיאנה בודהיזם). סיפור מופלא על התמדה, נחישות ומופרכות הדת.

uberat

New member
טעות קטנה

מהיאנה בודהיזם זה בודהיזם טיבטי. בודהיזם יפני זה זן (צ'ן בסינית).

ענבל30

New member
ברוך הבא ../images/Emo13.gif

תודה על ההמלצה, ספרים על תרבות יפן באמת מעניינים אותי. ברשימת הספרים ה"יפניים" שלי: סיפורה של גיישה - שהבנתי מביקורות שלא ממש משקף את התרבות אבל בהחלט נותן מושג חוויה יפנית - נחמד כמו טור בעיתון, מעניין אבל בהחלט מנקודת מבט חיצונית לתרבות. אישה באור - של הגר ינאי - גם הוא מנקודת מבט של אישה ישראלית, מתאר את המפגש שלה עם התרבות של הנזירים היפניים (לא אהבתי את הספר, קשה היה לי להתחבר לגיבורה)

למעלה