שלום לכל השחקנים

כמה פתרונות

א) ספרים משומשים - תמיד יש מישהו שנמאס לו מהספרים שלו, ועלייך רק לעקוב אחר המודעות בנושא. המחירים יכולים להיות נמוכים בהרבה, תלוי ברמת הבלאי וכתמי הפיצה. ב) שיטות אחרות - מו"ד היא רק שיטת משחק-תפקידים אחת. אולי המוכרת ביותר, כנראה היקרה ביותר, ובהחלט לא המוצלחת ביותר. אמנם בסטימצקי יש רק את מו"ד בעברית, אבל בחנויות-הרשת (www.pundak.co.il, www.silverstars.co.il) תוכל למצוא מבחר גדול בהרבה - אם רק אתה קורא אנגלית. השיטה בה אני משתמש, למשל Strombringer נמכרת בחנות "הפונדק" ב155 שקל. ראיתי שם גם שיטה נוספת שנקראת Burning wheel שנמכרת ב130 שקל - שיטות מלאות וטובות יותר ממו"ד, במחיר של פחות מספר כללים אחד מהשלושה הנדרשים למו"ד. אם אתה מחפש משהו עם מערכת כללים דומה לשל מו"ד רק יותר בזול, תנסה את Slaine שנמכר בחנות "כוכבי כסף" במחיר די מצחיק של 100 שקל. ואם אתה לא נעול על פנטזייה דווקא, המבחר וטווחי המחירים גדלים בהרבה. ג) הצטרפות לקבוצה קיימת. אתה תמיד יכול לברר בפורום או בפורומים נוספים על קבוצות שמחפשות שחקנים חדשים באזור שלך. על כנסים דווקא לא הייתי ממליץ - הם רועשים, המוניים, ויש בהם ריכוז גבוה מהרגיל של פסיכים. כנ"ל לגבי הגילדה, שמשמשת בעיקר כמכרה כתובות למפיצי דואר זבל.

The Evil Rabbit

New member
תוספות והערות.

א. אם אתה נעול על מו"ד, סביר להניח שלא תמצא הנחה מאוד משמעותית (בגלל שזאת שיטה פופולרית מאוד). ב. יש כאן הסבר שכתב הבלש על שיטת Stormbringer, ופה הסבר על שיטת הגלגל הבוער שכתב מישהו בפורום אחר. Slaine מציעה שיטה עם אווירה קלטית. זה יכול להיות סבבה, אבל לא בהכרח יתאים למה שאתה מחפש. בכלל, אני חושב שעדיף למתחילים להתחיל עם משהו יותר ג'נרי. ג. הצטרפות לקבוצה היא הבחירה הטובה ביותר לדעתי. די קשה להתחיל לשחק בלי מישהו עם ניסיון; במיוחד במו"ד, שהיא שיטה מורכבת יחסית (פעם קראתי על מישהו שהיה בטוח ש"תוסף הזריזות המירבי" שמטיל עליך שיריון הוא בעצם תוסף לזריזות. אני מודה שזה חוק די בעייתי ומבלבל, אבל איך אפשר לחשוב ששיריון שאתה לובש יהפוך אותך לזריז יותר?).

למעלה