שלום לכל הרוקדים

אני מציע לעזוב את

ה"חרטא" הזו שאנו עושים להם קידום מכירות. לא שאנחנו לא עושים להם אבל מה זה רלוונטי? מה הקשר? אנחנו משתמשים וצריכים לשלם. עוד מעט כל מי שמשמיע ידרוש מבעלי הזכויות תגמול על כך שהוא משמיע... ומקדם... זה טיעון שלא מחזיק מים ויש לרדת ממנו לאלתר.

למה לשלם ?

שאלה טובה. השיר הינו רכוש של היוצר שכתב והלחין אותו. ברגע שאת/אתה משתמשים בשיר בכל שימוש שהוא, מגיע ליוצר לקבל תמורה עבור השימוש. קניית דיסק של זמר מסוים, במיוחד בארצנו הקטנה, לא מעידה על כמות השימושים הענקית שיכולה להיות לשיר (רינגטונים, רדיו, פרסומות, וכו'). אם היוצר היה צריך להתפרנס אך ורק מהתמלוגים המגיעים לו ממכירת דיסקים, היצירה המקורית בישראל היתה נפסקת.

יש תשלומים גלובליים

אשר משולמים לפי מפתח פופולריות. הרי ברור שלא ידרשו מכל פאב או מסעדה לנהל רשימת השמעות. מה עושים? יש מפתח חלוקה לפיו משלמים לכל מלחין משורר וכו'. כמובן שיש מפתחות שונים ולא דומה המפתח בפאב או בחדר כושר למפת השמעות בהרקדות. איך משלמים על הרקדות? - בכל שנה בתחילת השנה, ירון מישר מעביר לאקו"ם, על פי בקשתם, מפתח פופולריות של כל ריקוד וריקוד מתוך הקטלוג שאצלי (כ-2000 שירים). איך ירון עושה את החלוקה? - לפי הידע שלי והביקוש שיש אצלי לשיר X או Y. הדרוג נהעשה מ-1 עד 15 ולפי זה מחולקים התמלוגים ליוצרים.

מה עם חלקי יצירה???../images/Emo13.gif)

לפעמים בזמן לימוד,מלמדים חלק מהריקוד, רוקדים אותו, ואז מוסיפים חלק נוסף, ורוקדים וכך הלאה. מה דין חלקי היצירה המושמעים? והאם כאשר משמיעים ריקוד כמה פעמים בערב, צריך לשלם כפולות?

איך עושים זאת ?

כל מי שעושה שימוש פומבי ביצירות מחויב בתשלום. גובה התשלום נקבע לפי סוג המשתמש, מהות השימוש והיקפו.

האם גם מי שרכש תקליט/דיסק כדין

וכבר שילם עליו את מלוא התשלום בעת הרכישה - נדרש לשלם בעבור שמעתו בפומבי בכל פעם מחדש? האין בכך כפל תשלומים?

רכישת הדיסק הינה חתימה

על הסכם לפיו הדיסק נרכש לשימוש פרטי בהשמעה בבית. יש הרבה דיסקים שעל עטיפתם זה כתוב, וכל אופן החוק קובע שרכישה כזו הינה לשימוש פרטי בלבד וממילא כל שימוש פומבי אינו נופל בקטגוריה זו ועליו יש לשלם.

adindina2003

New member
והאמת היא ש..

והאמת היא שהסכום אותו גובים לפי מיטב ידיעתי על השמעות ושימוש באינטרנט הוא סביר ביותר, תקנו אותי אם אני טועה.

הורה בן

New member
"זכות להקליט, להפיק ולהדפיס"

האם הזכות הזאת כוללת רשות לשנות מהירות ולחתוך חלקים מהשיר כמו שעושים בריקודי עם?

האם ניתן לעשות שינוי ביצירה ?

זכות אחת לא מועברת לאקו"ם ע"י היוצר והיא הזכות המוסרית. בגדול המשמעות של הזכות הזאת היא כי לא יעשה ביצירה כל סילוף או פגימה או שינוי מהותי אחר שיש בו משום פגיעה בערכה של היצירה. במידה, והיוצר יהיה סבור כי השינויים שציינת מהווים פגיעה בזכותו המוסרית, הוא רשאי לנקוט בצעדים כנגד המשתמש.

חיבר ריקוד לשיר - יש צורך בהיתר ?

האם מותר למחברי הריקודים להשתמש בכל שיר שיחפצו מבלי לקבל היתר לכך מהמשורר והמלחין ?

חיבור ריקוד לשיר

ברמת העיקרון היוצרים העבירו לאקו"ם את זכויותיהם ביצירה (זו בעצם מהות קיומה של אקו"ם: לפטור את היוצר מניהול זכויותיו מול כל משתמש במוסיקה ואת המשתמשים מפנייה לכל יוצר ויוצר על כל שימוש) והרישיון לשימוש ביצירות ניתן ע"י אקו"ם. אני חוזר ומדגיש כי זכות אחת לא מועברת לאקו"ם ע"י היוצר והיא הזכות המוסרית. בגדול המשמעות של הזכות הזאת היא כי לא יעשה ביצירה כל סילוף או פגימה או שינוי מהותי אחר שיש בו משום פגיעה בערכה של היצירה. אני חושב שאין יותר מדי מקרים בהן ניתן להגיד כי תתקיים פגיעה ביצירה בתחום ריקודי העם וכי כל עוד מחברי הריקודים עובדים תחת רישיון אקו"ם אז הם יכולים להשתמש בכל יצירה מרפרטואר אקו"ם, אולם במידה ויוצר יהיה סבור כי התקיימה פגיעה בערך יצירתו תמיד תהיה קיימת לו הזכות המוסרית.

האם יכול משורר/מלחין להתנגד ?

האם יכול משורר/מלחין להתנגד לכך שישתמשו בשיר שלו בתחום ריקודי העם ?

האם אין סכנה שבעקבות הדרישה

לתשלום התמלוגים עבור השמעות שירים בהרקדות - ירד הביקוש לשירים הקיימים ויתפתח שוק חליפי של מוסיקה יעודית לריקודים - המפסידים הגדולים עלולים לניות מחברי ומבצעי השירים.

ירידה בדרישה

שלום פרפר צהוב, כפי שאמרתי, היצירה היא רכושו של היוצר, וזכותו להתפרנס ממנה בכבוד. תעריף אקו"ם מותאם לסוג השימוש ולתועלת שמפיק המשתמש מהשימוש במוזיקה. היינו, סביר אל מול כל בחינה כלכלית. אם המשתמש סבור כי התועלת מהמוזיקה אינה גדולה, הוא רשאי לא להשתמש ביצירות קיימות, אלא במוזיקה ייעודית לריקודים. ליצירה יש מחיר. יאללה מכבי

מחברי ריקודים ותגמולים

נושא שעלה לאחרונה, האם לדעתך יש לשלם תמלוגים למחברי הריקודים בריקודי העם ? חבר הפורום "שביט האחד והמיוחד" אף פיתח נושא זה, ושואל את השאלה הבאה: מדוע לא לתגמל את היוצרים (כוונתו למחברים של ריקודי עם) המוכשרים ולקבוע לוח תשלומים עבור יצירות, קרי ריקודים טובים ? ישפוט הקהל מה "שוויה" של כל יצירה, קרי ריקוד. ויהיה מחיר ותגמול למצוינות בריקודים. וכך יתאפשר ליוצרים טובים לבלוט, ולחפיפניקים לשקוע. האין זה כך?

adindina2003

New member
ועוד שאלה..

האם צריך לשלם תמלוגים גם אם אין לך כל רווח מהשימוש בריקוד?

למעלה