שלום לכולן
נכנסתי היום בפעם הראשונה לפורום הזה, קראתי על כל אלה שהתייתמו מאם בשלב כלשהו בחיים, ואני תוהה: האם יש כאן גם מישהי שגדלה (כמוני) עם אם נוכחת-נפקדת? הכוונה לאמא חולה נפשית, שלא תפקדה כאמא? גם אני מרגישה כ"בת ללא אם" מהסיבה שבעצם מעולם לא הרגשתי באמת מה זאת אמא, מה זה חום, דאגה, מעורבות בחיי, שלא לדבר על חיבוק, נשיקה. יש לי גם אחים ואחיות, וכולנו גדלנו בעצם כמו עשב-בר כשהבעיה היא שאבא שלנו לא ידע כנראה איך להתמודד עם המצב, ותמיד התיחס אל אמנו כאילו שהיא אדם בריא ורגיל, בעוד שזה היה לגמרי ההיפך. זה עוד יותר בלבל אותי, כי מצד אחד הרגשתי שאמא שלי היא לא כמו שאר האמהות אך מצד שני מעולם לא נאמר במפורש שהיא לא בסדר. אין לי ספק שהדרך בה גדלתי הפכה אותי למה שאני היום: חזקה, עצמאית, שורדת בכל מצב ואני גאה במיוחד במשפחה שהקמתי ובילדי המקסימים שגדלים עם אמא תומכת, מבינה ומחבקת בלי סוף. החסך באם זה דבר שלעולם לא יתרפא, המלה "אמא" יכולה לגרום לי פעמים רבות לדמעות, ההרגשה שעברתי את כל השלבים החשובים בחיי ללא אמא גורמת לי עד היום עצב רב, החל מגיל ההתבגרות, דרך הנישואין, לידת הילדים וכד'. אך אני משתדלת להסתכל על הכל מבחינה חיובית: הקשיים בחיים רק מחשלים בסופו של דבר,נותנים פרופורציה לדברים שקורים ובודאי שגורמים לרגישות רבה לזולת. הייתי שמחה מאד לשמוע אם יש עוד מישהי כאן שאובדן האם לא בא מיתמות אלא ממשהו דומה למה שעבר עלי. וואו, הארכתי קצת...לילה טוב