שלום לכולן!!!

Nadin20

New member
שלום לכולן!!!

אני מחפשת עבודה (כבר הרבה זמן וללא הצלחה). הוזמנתי כמה פעמים לראיון וכנראה נכשלתי. אני לא יודעת מה הסיבה לכך אולי הסיבה היא שאין לי מספיק ניסיון ואולי זה שאני עולה מרוסיה. מחר אני שוב הולכת לראיון. מאוד אשמח לקבל כל עצה הרלוונטית לנושא. אולי יש שיטות להתכונן לראיון?

yoyo10

New member
קודם כל הרבה ../images/Emo50.gif

הכי חשוב זה להראות ביטחון אם את תאמיני בכל ה
שאת מתאימה לתפקיד אז יהיה יותר קל לשכנע את המראיין גם

כנ"ל, בדיוק מה שיויו אמרה

ושיהיה לך ב-ה-צ-ל-ח-ה
איזה קטע,מחר זה היום האחרון שלי - אולי את המחליפה שלי?

Nadin20

New member
תודה.

את צודקת, אבל אני דווקא קבר כל-כך לא בטוחה עצמי (מכיוון שסירבו לי כמה פעמים). האמת שאני כבר מצפה לכישלון

yoyo10

New member
את חייבת לעבוד על הביטחון שלך

אחרת לא תצאי מהמעגל וליהיות עולה חדשה יש יתרונות את שולת שליטה מלאה בלפחות עוד שפה נוספת

Nadin20

New member
את צודקת חלקית

שפת האם שלי כמעט לא שימושית, לצערי :( אין הרבה מקומות שבהם שפה רוסית מהווה יתרון.

yoyo10

New member
יש הרבה מקומות שמחפשים דוברי רוסית

בגלל העליה הגדולה

Nadin20

New member
לצערי, ממש לא הרבה

(זה רק נראה שהרבה, כשמתחילים לחפש מתברר שלזה שאני עולה חדשה כמעט אין יתרונות אך הרבה חסרונות)

foofoo77

New member
נאדין לא להתייאש...

לפני 4 שבועות ישבתי ובכיתי במשך שעות על גבי שעות על משרת מזכירה שלא התקבלתי אליה .... שנה שחיפשתי עבודה אחרי שפוטרתי בצורה מכוערת מעבודתי הקודמת ( תפקיד ניהולי די בכיר ). חיפשתי מרמת הפקידה עד לרמת התפקיד בו החזקתי בהצלחה 3 שנים שקדמו לפיטורים . הביטחון העצמי שלי היה 50- מטר מתחת לבלטה , הרגשתי רע עם עצמי , למרות כל הכישורים , הניסיון המקצועי והתפקידים שמילאתי לא מצאתי עבודה. זו תקופה כזאת אין מה לעשות רק לקום כל בוקר למלא את היום שלנו בדברים מהותיים וחשובים ( כמו ספר ...). כל דבר בא בזמנו והיום אני שמחה שדחו אותי ממשרת המזכירה כי מצאתי עבודה מעולה עם תנאים מצויינים ואני נהנית מכל שניה שם . תהיי חזקה זה יעבור וייגמר ואת תצחקי על התקופה הזאת .

foofoo77

New member
גם אני התייבשתי סופית בשלב כל שהוא

אבל תמיד המשכתי להיות אופטימית למרות שהיו קטעים של שבירה ( כמו הקטע עם עבודת המזכירות המחורבנת , מי שראה אותי היה בטוח שמישהו מת ) .... תסתכלי על דברים מסביב שעושים לך טוב .... תשמחי איתם למרות שעצוב וקשה . אנחנו כאן בשבילך תמיד לעזרה !!

ראיון עבודה

גם אני חיפשתי עבודה תקופה ארוכה, שלחתי עשרות קורות חיים ורובם אפילו לא טרחו להתקשר אלי, למרות זאת המשכתי ואחרי תקופה ארוכה התקבלתי לעבודתי הנוכחית, יש לי קורות חיים "טובים" השכלה רבה תפקידים רבים שמלאתי כל מיני קורסים שלקחתי, בקיצור אחרי מספר פעמים שבהם אמרו לי שאינם זקוקים לאדם כל כך מנוסה ועם כל כך הרבה ידע אלא רק למישהי שתענה לטלפונים ותדפיס קצת, שיניתי את קורות החיים שלי חלק מהקורסים ומהלימודים השמטתי, הוספתי בנסיון תעסוקתי את הדברים שבצעתי בפועל בתפקיד: למשל:תאום פגישות, והכנת הפגישות, רישום פרוטוקלי ישיבות, או למשל: מהווה איש קשר בין הדיירים לבין המשרד ואנשי השטח וכו'... כלומר "לייפות" קצת את העבודה שבצענו כדי שישמע טוב. מקווה מאוד שתצליחי אבל לדעתי זה שאת עולה חדשה - יתרון, עורכי דין מחפשים דוברות שפות, במשרדי ביטוח, במרפאות יש הרבה מקומות שאליהם מגיעים דוברי שפה אחרת וחשוב שתהיה מישהי שדוברת את השפה. אל תתיאשי -

Nadin20

New member
../images/Emo4.gif אז ככה

נראה לי שלא התקבלתי. הם אמרו בנימוס שיש להם עוד אנשים לראיין. זאת אומרת שזהו, אבוד? או שיש בכל זאת סיכוי? מה נראה לכן? (אני ממש לא מנוסה בחיפוש עבודה)

foofoo77

New member
מי יודע זה פיפטי פיפטי צ'אנס ...

מצטערת אני אחרי עבודה ( אין לי כוח להתחיל לכתוב אנגלית ).... גמורה היה לי יום מטורף בבום התחלתי את החלק השיווקי של התפקיד , ביקרתי ברוב המלונות שבעיר ....בשיא החום בצהריים . תודה לקב"ט שנתן לי מיים .....

Giggle Loop

New member
עוד קצת טיפים

רצוי להגיע לראיון עם חולצה בהירה. בכל מקרה להתלבש יפה ומכובד, מכנסי בד וחולצה נעמה. לא כדאי לבוא עם גינס וטריקו, אבל לא כאילו יצאת לנשף. תלבשי משהו שא מרגישה איתו בנוח, מראינים מאוד אוהבים אנשים אסתטטים ונינוחים.
תתכונני מול המראה. ברצינות, יש תמיד שאלות שחוזרות על עצמן: תכונות רעות, טובות, למה את חושבת שאת מתאימה לתפקיד, איפה את רואה את עצמך בעוד 5 שנים וכו' .. תכיני לך תשובות כלליות מראש ותתכונני מול המראה. תראי איך את מציגה את עצמך ואיך זה נשמע. בראיון יהיו התקלות ושאלות ספונטניות, שרצוי שתעני עליהן בשיא הטבעיות - אבל כדאי שחלק העיקרי יהיה כבר מובנה בראש.
אני מסכימה עם קודמתי שצריך קצת לשנות את קו"ח למצב של היום. רצוי שיהיו לך כמה פורמטים של קו"ח, אם לדוגמא יש לך ניסיון בניהול ואת מתמודדת על משרה של מזכירה בדרג נמוך, כדאי להוריד את הניהול כי זה עשוי להרוס יותר מלהועיל.
ידע בשפות תמיד מועיל ובגופים ממשלתיים מחפשים תמיד דוברי רוסית כשפת אם, בוודאי גם במקומות שנותנים שירות כגון חברות אשראי, בנקים, חברות סלולר וכו'..
תאמיני בעצמך כי זה המפתח להכל. ואם לא התקבל לעבודה מסויימת לא נורא, כי אולי זה לא נועד להיות ומשרה אחרת יותר תתאים לך. אני רוצה לספר שאני לפני שנתיים חיפשתי עבודה המון זמן ולא מצאתי כלום והייתי ממש מיואשת. הייתה תקופת יובש נוראית שכמעט ולא הלכתי לראיונות ופתאום בשבוע אחד התקבלתי ל 3 עבודות, שאחת ממש לא רציתי ונותר לי לבחור בין שתיים והנה אני עובדת בבחירתי כבר כמעט שנתיים ומרוצה למדיי.
אם לא התקבלת לעבודה, זה לא אומר עליך כלום. יכול להיות שעשית רושם מצויין, אבל מישהו אחר עשה רושם קצת יותר טוב, או ביקש משכורת יותר נמוכה, או שאת באמת בסדר - אבל הצרכים שלהם אחרים. בקיצור "זה לא את - זה הם !". בהצלחה.

Intensity

New member
../images/Emo45.gif אחלה של טיפים

תודה! אגב, לגבי לבוש. אני תמיד לובשת חולצה בהירה וחצאית- כי אני דתיה. אני גם הולכת עם כיסוי ראש. יכול להיות שאני לא מצליחה להתקבל בגלל זה

למעלה