עוד קצת טיפים
רצוי להגיע לראיון עם חולצה בהירה. בכל מקרה להתלבש יפה ומכובד, מכנסי בד וחולצה נעמה. לא כדאי לבוא עם גינס וטריקו, אבל לא כאילו יצאת לנשף. תלבשי משהו שא מרגישה איתו בנוח, מראינים מאוד אוהבים אנשים אסתטטים ונינוחים.
תתכונני מול המראה. ברצינות, יש תמיד שאלות שחוזרות על עצמן: תכונות רעות, טובות, למה את חושבת שאת מתאימה לתפקיד, איפה את רואה את עצמך בעוד 5 שנים וכו' .. תכיני לך תשובות כלליות מראש ותתכונני מול המראה. תראי איך את מציגה את עצמך ואיך זה נשמע. בראיון יהיו התקלות ושאלות ספונטניות, שרצוי שתעני עליהן בשיא הטבעיות - אבל כדאי שחלק העיקרי יהיה כבר מובנה בראש.
אני מסכימה עם קודמתי שצריך קצת לשנות את קו"ח למצב של היום. רצוי שיהיו לך כמה פורמטים של קו"ח, אם לדוגמא יש לך ניסיון בניהול ואת מתמודדת על משרה של מזכירה בדרג נמוך, כדאי להוריד את הניהול כי זה
עשוי להרוס יותר מלהועיל.
ידע בשפות תמיד מועיל ובגופים ממשלתיים מחפשים תמיד דוברי רוסית כשפת אם, בוודאי גם במקומות שנותנים שירות כגון חברות אשראי, בנקים, חברות סלולר וכו'..
תאמיני בעצמך כי זה המפתח להכל. ואם לא התקבל לעבודה מסויימת לא נורא, כי אולי זה לא נועד להיות ומשרה אחרת יותר תתאים לך. אני רוצה לספר שאני לפני שנתיים חיפשתי עבודה המון זמן ולא מצאתי כלום והייתי ממש מיואשת. הייתה תקופת יובש נוראית שכמעט ולא הלכתי לראיונות ופתאום בשבוע אחד התקבלתי ל 3 עבודות, שאחת ממש לא רציתי ונותר לי לבחור בין שתיים והנה אני עובדת בבחירתי כבר כמעט שנתיים ומרוצה למדיי.
אם לא התקבלת לעבודה, זה לא אומר עליך כלום. יכול להיות שעשית רושם מצויין, אבל מישהו אחר עשה רושם קצת יותר טוב, או ביקש משכורת יותר נמוכה, או שאת באמת בסדר - אבל הצרכים שלהם אחרים. בקיצור "זה לא את - זה הם !". בהצלחה.