שלום לכולן,

Southern boy

New member
שלום לכולן,

נתחיל מהפרטים היבשים: אני בן 25 בגיל 16 התחלתי תקופה קצרה של דיאטת רעב= לא לאכול כולם שהתפתחה משם לבולימיה.
בשנה הראשונה היה סיוט, "הפריעו" לי להיות בולימי, ואז איכשהו, "למדתי" להיות בולימי, מה שאני עושה עד היום, מבחינת כולם זו הייתה אפיזודה חולפת, שיגעון של בן טיפש- עשרה ואני מבחינתי הדחקתי שאני בולימי- אז אני מקיא מדי פעם (יותר מדי פעמיים). ביג דיל.

היום הבנתי משהו חשוב, אני לא רוצה להיות בולימי, וזה ש-9 שנים שלמות אני משקר לעצמי ולסביבה שלי, חי עם הסוד הזה זה לא בריא לי בעיקר.

אבל גם הבנתי עוד משהו חשוב לצערי, ההכחשה הזו נובעת מ סטראוטיפים, אני אפילו לא יודע איך לבוא ולבקש עזרה. מזה אומר עליי שאני בולימי?! הרי החברה מגדירה הפרעות אכילה בעיה נשית- וגם אם כבר מאסתי בכך, עדיין יש עולם שלם בחוץ שצריך להתמודד מולו.
אני מרגיש שגם אם אגיע לשלמות עם עצמי ורצון אמיתי לפתור את הבעיה (ויש לי דרך ארוכה מאוד עם עצמי) תמיד יהיה מחסום חברתי, הסטייה מן הנורמה כאילו יש למחלה הזו בעלות של המין הנשי- זה כ"כ עצוב, כאילו אמשיך לרקב לי ככה (בתחושתי לפחות) בגלל נורמות חברתיות, תפיסות, דרך מחשבה כ"כ לקויה ומגדרית.

לכן, חשבתי אולי לנסות לפתור את הבעיה עם עצמי- הרי אני שנים גם ככה "מתמודד" איתה בעצמי אז מה הבעיה להעלים אותה בעצמי- אף אחד לא ידע על קיומה ולא ידע בהמשך.

השאלה היא איך? אני כ"כ אבוד. איך אני מתחיל להילחם בכלל במי שאני, מה שאני, המהות שלי.

תודה לכולם (בנים, בנות ומה שבניהם כי למי איכפת?) על ההקשבה

שני 1099

New member
היי southern boy :)

גם אני כרגע מנסה להתמודד עם הבולימיה בעצמי. עניין לא פשוט בכלל. אני אפילו לא יודעת איך לעשות את זה אז אני פשוט מנסה לעבור יום ועוד יום בלי להקיא. הזמן הכי ארוך שהיה לי ללא הקאות זה 4 חודשים. מה איתך? הייתה לך תקופה בלי הקאות?

Southern boy

New member
היי שני, אני מניח שכן אבל

מעולם לא בדקתי את משך התקופה.
זה בעיקר הגיע בתקופות שהרגשתי שהגזמתי והקאתי אפילו עוגייה קטנטונת- אז זה היה מעין "הפסקה".
אני לא חושב שהגעתי לצערי אף פעם למספר חודשים- אני יכול להעריך את זה בשבועות.

ותודה רבה על קבלת הפנים:)

Southern boy

New member
הבעיה היא,

שגם מאוד מאוד קל לי להקיא.
אני לא דוחף שום דבר- במהלך 9 השנים הללו למדתי לשלוט בשריר הזה, איך לאכול כל דבר ומתי צריך להקיא מזון מסוג א' או ב'.
"המומחיות" העגומה הזו הופכת את הכל לכ"כ זמין ופשוט- שעוד לפני שאני מספיק לחשוב אם אני באמת רוצה להתמודד עם זה הפעם זה כבר יצא:(

שני 1099

New member
תראה...(ט?)

כל אחד והשיטות שלו. אני למשל גם מעולם לא נעזרתי בשום דבר ולא דחפתי שום דבר. אבל זה לא הוך את הבעיה ליותר גדולה. כי גם מי שכן נעזר בסוף עושה את זה בקלות.
בולימיה היא מחלה של עצלנים, סליחה אם פגעתי אבל אני גם כזו אז מותר חחח כי אנחנו נהנים מהאוכל וגם מהרזון. אבל אנחנו גם גורמים לעצמנו נזקים בלתי הפיכים שבעוד מספר שנים יצוצו ויכו בנו אם לא נפסיק. אנחנו הופכים את עצמינו למכונה שפועלת על עיוור - אכילה מטורפת, הקאה וחוזר חלילה. אנחנו הופכים אדישים לכל העולם החיצון, אפטיים, אנוכיים כי כל מה שמעניין אותנו זה הבולמוס ווהקאה הבאה והמשקל שלנו.
כרגע אני מנסה להזכיר לעצמי איך לאכול בלי להקיא בכמות שתגרום לי להרגיש בנוח עם סדר היום שלי.
היית פעם בטיפול? חשבת ללכת?

Southern boy

New member
מעולם לא הלכתי לטיפול חוץ

מבתקופת הנעורים, הייתי אצל רופא כמה פעמיים- לא משהו רציני, כמו שאמרתי מהר מאוד כלפי חוץ הפכתי את כל העניין לאפיזודת נעורים חולפת כלפי הסביבה וככה זה נסגר כביכול.
אין לי מושג מאיפה ואיך להתחיל בכלל....

כמהאפשר

New member
הי, ברוך הבא לפורום:)

סליחה מראש, מאוד לא נעים לי לכתוב את זה- ואני יודעת מנסיון אישי שזה עלול להשמע ביקורתי ועוין-
אז אני מדגישה וכותב שזה לא מגיע מהמקום הזה..

פשוט אין בי כרגע כוחות לתגובה עמוקה ומילים חכמות, כמו של בנות אחרות..

אם רק תוכל,
בבקשה תנסה לקרוא את חוקי הפורום ולשים לב מה עלול להוות טריגר ובפעם הבאה לסמן על ההודעות שלך.
(לא רציתי לכתוב הודעה ללא תוכן, שהכותרת שלה "טריגר למעלה", לכן אני מנסה להסביר שיש הודעות שעלולות להוות טריגר למישהי, שהתכנים, המילים, התיאורים בה עלולים להיות קשים למישהי. שכאשר מישהי רואה את הסימן הזה- היא תוכל להחליט בשביל עצמה האם היא מסוגלת כרגע להכנס ולקרוא- או עדיף שלא. או אולי מאוחר יותר. או בכלל לא. האם לא לקחת את הסיכון הזה כעת. עניין של לקיחת אחריות על עצמנו. אז אם תוכל לסמן בפעם הבאה.. תודה)

clastic

New member
איש יקר

השאלה היא לא "איך" אלא "האם אתה מוכן ומתכוון לזה"?

כשתרצה את ה"איך" - נוכל לתת לך אותו בשניה. ובשמחה גדולה.
יש בארץ הרבה מרכזים לטיפול ומטפלים מוסמכים שיוכלו לעזור לך להשתקם.

הבסיס המשותף לכל הטיפולים: דרוש שיתוף פעולה וכוונה מלאה מצדך כדי שיצליחו.
דרושה ההכרעה שלך שדרך החיים הנוכחית היא ארורה ולחלוטין בלתי נסבלת,
שאתה לא מוכן לקבל את זה עוד ושאתה יוצא בלב שלם ומלא (גם אם קשה) למלחמה על החיים שלך.

ואתה צודק, יש סטיגמה.
טוב, גם סטיגמה (והכפיפות החברתית אליה) הם משהו שאנחנו בוחרים אם לחיות לפיו או לא.
אבל אני לגמרי מבין אותך, ועם כל הפתיחות היחסית שלי בנושא גם אני לא ממהר לספר על העבר הזה שלי.
50% בגלל העובדה הפשוטה שאין לדעתי במה להתגאות (יש שיחלקו עלי) ו-50% כי נכון שהרבה אנשים מרימים גבה כשמדובר בהפרעות אכילה אצל גבר.
לא מחפש את תשומת הלב הזאת אלא אם אנשים שאני אוהב ושאני רוצה שיכירו אותי טוב יותר.

אז מה אתה אומר, נלחמים?

Southern boy

New member
תודה רבה:) נתחיל בווידוי קטן,

יום חדש, הרגשה חדשה, הדבר הראשון שרציתי זה לצאת מהניק הזה ולהיכנס לניק הקבוע שלי ולשכוח שכתבתי פה בכלל...
לשכוח את תחושת "הנמאס לי", שהציפה אותי אתמול ולתת לחיים לשוב למסלולם- אבל אני כאן, גם אם זה מפתה:) גם אם זה לא מרגיש חנוק ולחוץ כמו בזמן כתיבת ההודעה מוכן להילחם!
ווידוי נוסף, תודה שכתבת, זה אידיוטי, זה מטופש, זה לשחק לפי כללים ונורמות חברתיות שאני לא תמיד מסכים איתן, זו ראייה צרה של מגדר דיכוטומי- אבל עצם זה שכתבת פה עשה לי קצת יותר טוב שאני לא לבד בתוך הסיפור הזה מעבר לבעיה עצמה.

אז איך מתחילים?:)))))))))))

clastic

New member
ובכן

מאיזה אזור אתה בארץ?
בד"כ קל להציע לבן אדם מסגרת טיפולית לפי קרבה למקום המגורים.

ההמלצה היא שתגיע למרכז שמתמחה בטיפול הפרעות אכילה.

מרכז כזה, בנוסף להתמחות הספציפית שלו במה שרלוונטי אלייך, ידע להציע
את המעטפת הטיפולית המקיפה וטובה ביותר:
מעקב קבוע ע"י אחות אחר מדדים חיוניים, מעקב דיאטני, מעקב פסיכולוגי וגם מעקב פסיכיאטרי.
כאמור - תחת מעטפת מסונכרנת אחת, תחת אותה קורת גג ובצורה הכי מסודרת.

Southern boy

New member
אני כרגע באזור הדרום

כפי הניק מציין:)
ואני חושב שרשמית אחרי אתמול- אני מוכן יותר מכל לטיפול:)
תודה רבה:)

מכוןCBT

New member
אל תרגיש אבוד, יש מה לעשות!

היי,

קיימות מספר שיטות לטיפול בבולימיה אך היעילה מביניהן היא טיפול בשיטת טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT), במסגרתה ניתנים לבעלי בולמיה כלים ודרכים לשנות את התפיסה העצמית השלילית, את המחשבות אשר מכשילות אותם ואת ההתנהגות ההרסנית. שיטה זו הוכיחה את עצמה כיעילה יותר מטיפול תרופתי או מתרפיה מכל סוג אחר, ב-10% לפחות, והיא עומדת על למעלה מ-85% אחוזי הצלחה.
טיפול CBT עבור בולימיה, מקטין את הסיכוי לחזרה לדפוסי ההתנהגות המכשילים של המחלה ומספק פתרון מהיר תוך מספר מועט של חודשים. במסגרת טיפול CBT נבדקים הנחות העומדות בבסיסה של בולמיה וניתנים כלים לזיהוי והחלפה של מחשבות מכשילות, וכן הבחנה בינם לבין עובדות. בשלבים הראשונים של טיפול CBT, מוגדרים תחליפים להתקפי האכילה, והרגלי האכילה שנוצרו בעקבות בולימיה, מוחלפים באחרים, בריאים יותר.
טיפול CBT משפר את הדימוי וההערכה העצמית אל סובלים מבולמיה, ומאפשר להם להתמודד עם הרצון לרדת במשקל ועם הצורך בשליטה עצמית בצורה בריאה ומבוקרת.

בהצלחה!

Southern boy

New member
תודה רבה לכולם על המילים החמות,

וכמובן מצטער על הפרת כללי הפורום- לא במכוון:)

קולדון

New member
כתבו לך המון דברים חכמים

אז קודם כל- ברוך הבא..!

ומעבר לכך, אשמח שתעדכן לגבי ההמשך.

כל עניין חוסר הנעימות, הסטיגמות, ההתמודדות מול העולם- זה לא פשוט.
אבל אל תשכח שגם לחיות עם בולמיה זה בכלל לא פשוט... שלא לדבר על הסיכונים העתידיים, והמחיר שאתה כבר עכשיו משלם, מבחינה נפשית וחברתית.

גם.. אל תשכח שבכל זאת, גם עם הסטיגמות- הרופאים ואנשי המקצוע כבר נתקלו בגברים על הפרעות אכילה, ומולם לא תטרך להסביר את עצמך יותר מידי, הם יבינו וידעו איך לעזור לך.
כשתרגיש יותר טוב ושהחיים שלך חוזרים להיות בשליטתך- זה כבר יתגמד אל מול החששות והתמודדות מול האנשים האחרים..

בהצלחה!

Southern boy

New member
לא יודע אם ההודעה מהווה טריגר אבל לא סיכון,

תודה קולדון על קבלת הפנים
- אתמול פעם ראשונה סיפרתי לחבר טוב- שזה משמעותי, כי רציתי שסוף סוף מישהו שמכיר אותי ידע את זה עליי, לא יודע למה אבל הייתי זקוק לשתף.
גם הסיטואציה הייתה שישבנו במסעדה בלילה, חברים ופשוט קמתי בתירוץ עלוב להקיא את הכל.
מה עושים עם זה עכשיו? לא יודע, זה נראה כאילו הפלתי על מישהו ההר והיו בעיקר את כל הדברים הכי לא נכונים להגיד לי (שלא באשמתו).
אבל הוא סיפר לי על מרכז לטיפול בבעיות אכילה חדש שנפתח בארץ- מישהו יודע על זה משהו? שמע משהו?

ושוב, תודה לכולם על קבלת הפנים:)

למעלה