שלום לכולן!

שלום לכולן! ../images/Emo6.gif

אני כלה מזה חודשיים וחצי. חמותי (איזה מוזר, עוד לא התרגלתי לביטוי הזה...) היא אישה מאד נחמדה וטובת לב שכל אחד שרואה אותה נורא מתרשם ממנה. היא גם מאד צעירה יחסית. לפי מה שבעלי אומר לי היא מאד אוהבת אותי. גם אני אוהבת אותה ומרגישה איתה בנוח לפעמים אפילו יותר מאשר עם אמא שלי, אבל הבעיה היא שאני די ביישנית וסגורה ומרגישה לא נעים ממנה משום מה. למשל לפני שבועיים בחנוכה היה לי יום נורא מבאס ובכיתי כל היום. בערב היתה איזו מסיבה של המשפחה שלו וישבתי כל הערב עם פרצוף מבואס. היא ישבה מולי וכשהיא קלטה שבעלי קם ונשארתי לבד (בלי להכיר אף אחד כמעט מאלה שהיו שם) היא באה לשבת לידי ולדבר איתי אפילו שהיא ראתה שאני לא מגיבה (פחדתי לדבר כי פחדתי שברגע שאני אפתח את הפה אני אתחיל לבכות שוב...) והיחס שלה אלי באמת עודד אותי קצת. היא לא חיטטה והכריחה אותי לגלות לה מה מציק לי. אבל יכול להיות אולי שכן הפריע לה היחס שלי אליה אפילו שהיא לא הראתה את זה. או למשל היתה פעם אחת שבאנו לאכול אצלם בערב שבת. אני צמחונית והיא הכינה במיוחד ארוחה חלבית, אבל יצא שהייתי נורא מצוננת ולא הייתי מסוגלת לאכול כמעט והרגשתי נורא לא נעים. בגלל שאני ביישנית גם בקושי הודיתי לה למרות שהתנצלתי אבל עדיין... אני מרגישה שאני רוצה להתקרב אליה יותר כי באמת שהיא אישה נפלאה, ולא לוחצת ומחטטת ודוחפת את האף, והייתי רוצה שהיא תהיה לי כמו אמא שאפשר להתייעץ איתה ולשתף אותה בחוויות. נראה לי שגם היא היתה שמחה אם הייתי קצת יותר פתוחה איתה, רק שהיא משתדלת לא ליזום שיחות על נושאים אישיים שאולי כן הייתי רוצה לשתף אותה, כדי לא להלחיץ אותי כנראה. מממ... זה מה שיש לי להגיד בתור התחלה... יום נעים לכולן!...

ברוכה המצטרפת

איזה כיף שהתברכת בכזו חמות. שימי את הביישנות בצד ותתחילי לפעול: תזמיני אותה לבית קפה, תיזמי שיחות.....

אנילה1

New member
יעל, בתור התחלה, חמותך מבינה שאת

ביישנית, שאת כלה טרייה, שלא מכירה את המשפחה. היא מבינה שיקח זמן עד שתכירי את המשפחה ותרגישי נוח. היא מראה לך בכל מיני צורות שהיא מכבדת את הביישנות שלך, ונותנת לך זמן להתרגל. היא כל כך טובה אליך שאת רוצה לגמול לה על טוב ליבה. אבל מתביישת לומר לה את זה בפנים שמא תפרצי בבכי. יש לי רעיון נחמד. אולי תכתבי לה מכתב תודה על כל מה שעשתה ועושה לך ואיך את מרגישה שאת לא יכולה להחזיר לה כגמולה, ובכל זאת את אוהבת אותה ואת לא יכולה לומר לה כי את ביישנית מדי, ואת מקווה שהיא תבין אם את לא מדברת ככה פתוח. תצרפי למכתב מתנה קטנה עם לב, ושימי את המכתב על השידה בחדר השינה שלה. את מאוד תשמחי אותה בזאת. עוד לא פגשתי חמות שמכתב כזה לא יגע לליבה. בימים קשים כשהיא לא תהיה בטוחה שאת מכבדת אותה או אוהבת אותה, היא תקרא את המכתב הזה שוב ושוב, וזה יתן לה כוח להיות הכי טובה שבעולם אליך ואל הנכדים שיבואו בעתיד. לפעמים יותר קל לכתוב מאשר לדבר. מכתב טוב נשאר לנצח, בעוד שמילים טובות נשכחות. בהצלחה יקירה, ותשמחי שיש לה חמות מדהימה.

תודה על הרעיון ../images/Emo13.gif

אגב, גם לה המצב די חדש, אני הכלה הראשונה שלה. יכול להיות שבגלל זה גם לה קצת מוזר להתקרב אלי למרות שאני רואה שהיא מנסה ופוחדת לפגוע בי או לתת לי הרגשה לא נעימה. כשבעלי ואני עוד היינו תחת ההגדרה של "חברים" (כמעט שלוש שנים), לא היה לנו קשר בכלל. היה לי ממש לא נעים למשל כשהיינו ישנים אצל ההורים שלו.

אנילה1

New member
כן לא נעים לאנשים ביישנים להפריע

את בחורה מקסימה, וחמותך גם. והכל יסתדר ככל שתתרגלו אחת לשניה. כלתי היא גם ביישנית נורא, ואני כבר מכירה אותי 9 שנים ועדיין קשה לה לדבר איתי גלויות, או להרים לי סתם טלפון ולשאול מה נשמע. בהצלחה.

גליתrt

New member
יעל, גם לי! גם לי!..

יש חמות רגישה ונהדרת וכולן כאן אמרו לי, ובטח עוד שנייה יגידו גם לך, שזה אוצר שאני חייבת לשמור עליו. גם אנחנו! גם אנחנו! היינו חברים 3 שנים לפני החתונה ועכשיו אנו נשואים כמעט 5 שנים ויש לנו ילד מקסים- את תראי שזה הולך ומשתפר עם הנכדים... עצתי אלייך להתחיל ולהפתח אליה ב"קטן", לפני שיוצאים לבית קפה יחד ולמסעות קניות, תתקשרי אליה ותבקשי ממנה מתכון של משהו שהיא הכינה ומצא-חן בענייך מאוד, תתייעצי איתה באיזה צבע כדאי לקנות ת'וילונות-אלו דברים קטנים שיעבירו בדיוק את רחשי התודה שאת כ"כ רוצה להעביר לה אך מתביישת. אה, ועוד משהו, שאימצתי אותו בעצמי, אולי במקום לכתוב לה מכתב ובו את כותבת מה את מרגישה, תשלחי אותה לכאן שתקרא את הודעתך...
(ותודה לאנילה שהעירה אותי לעניין, כי פתאום ירד לי האסימון שאולי גם אני נכנסתי לשגרת קבלה מחמותי ששכחתי להגיד תודה-אז הבאתי אותה לכאן שתקרא- אנילה תודה
. יעלי, בהצלחה..

גליתrt

New member
ד"א, לא שכחתי..

שאני חייבת לכן את פרק ההמשך של "חמותי ואני", פשוט צריכה לשבת על זה-נראה אולי הערב...

אנילה1

New member
גליתrt, תוקה שהארתן את עיני ../images/Emo140.gif

יתכן שכלתי נמצאת כל הזמן בשיגרת קבלה. צריך לעורר אותה בעדינותלהגיד גם תודה. היום סרבתי לשבת עם הקטנים אחרי הצהרים, כי שניים מהם חולים עם חום גבוה, ואני נדבקת בקלות. עכשיו רק החלמתי מהתקף סינוסיטיס עם טונה של אנטיביוטיקה. וממש אין לי חשק להיות שוב חולה. בשבת הזאת אנחנו מוזמנים לחברים עד שיבריאו.

אנילה1

New member
כלתי כרגיל לא הגיבה, כי לא שאלה

הבן שלי בקש איזה 4 פעמים, ואמרתי לו 4 פעמים שלילדים חולים אני לא מגיעה. כי אני נדבקת מהם. אז את לא באה הוא שואל בפעם החמישית. אמרתי לו שלא. השיחה הזאת מה זה עיצבנה אותי. אבל לפי דעתי הם ביקשו מהאבא של כלתי. אם הם עובדים בשעות מטורפות הם צריכים לדאוג שמישהו ישמור על הנכדים. אני בטח לא אשמור עליהם באופן קבוע. זהו, ועכשיו אני לא מתקשרת יותר עד שהבן שלי יתקשר. בעלי יתקשר ביום שישי להודיע שהשבת הזאת היא שבת חברים. צריך לנוח מהם. יהיה לי מספיק כשכלתי תסע.

למעלה