שלום לכולן\ם

Sweet Fantasy

New member
שלום לכולן\ם ../images/Emo13.gif

נכנסתי לפה בעקבות הפרסום שהיה אתמול, אני מנהלת פורום ריטוש, ורציתי להגיד שנשמח לרטש ולערוך למי שרוצה את התמונה שלה\ו, תמונות איכותיות שלא עברו עוד ריטוש יתקבלו אצלינו בברכה אנחנו תמיד אוהבים אתגרים. אני אישית אוהבת במיוחד תמונות פנים איכותיות, ריטשתי פה לאחת הבנות מהשרשור שהעלתה. עשיתי את זה דיי מהר אבל אתם מוזמנים להתרשם. ואחרי החפירה, כל מה שבאתי להגיד בהודעה- כולם מוזמנים לפורום, נשמח לשתף פעולה עם הפורום. http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ForumPage.aspx?ForumId=1858 שבת שלום, מיכל

dostein

New member
היי מיכל , תודה על ההצעה

דברי איתי בפרטי ,אולי נצליח לבנות שיתוף פעולה "מסודר" יותר דורון

עמי1986

New member
אהלן מיכל

נתקלתי פעם במישהי שביקשה 50 שקל עבור ריטוש מקצועי של תמונה.. אני מאוד מקווה שאצלכם זה לא ככה ושאתם פשוט נהנים מזה :) כי אני הגבתי לה די בכעס ואמרתי לה שזה חוצפה יש אנשים שעושים את זה בכיף ובחינם....

Nienna17

New member
ממש לא חוצפה

זה מקצוע לכל דבר. 50 שקל זה עוד זול יחסית לריטוש תמונה. זה שיש לנו גם פורום לזה לא אומר שזהו אין לך מה לחפש במקום אחר, מה גם מה שתקבל בפורום זה לאו דווקא מה שתקבל בשירות ריטוש של אדם שזהו איזור התמחותו. בכל אופן, יש לך ראייה מוטעית - על ריטוש מקצועי (ואני לא מדברת על המתיימרים למומחיות) לוקחים בין 100 ל-300 שקל לשעה (וכל ריטוש כזה יכול לקחת 4 שעות ומעלה). אתה פשוט גם מדבר על ריטוש פרטני יותר, ולא על הכיוון הגדול כמו במגזינים, קטלוגים וכו'...

עמי1986

New member
היתכוונתי לריטוש פשוט

לא ריטוש מקצועי שעובדים עליו כמה שעות... היה פה פעם שירשור ריטוש שבועי כזה והתוצאות היו יפות.... הריטושים נעשו בעיקר לצרך פרטי לא על מנת ללכת עם התמונה לסוכנות ובגלל זה לא אפאחד לא היה צריך מעבר לזה...

זה אתה חוצפן...

ריטוש תמונות זה מקצוע לכל דבר, מאחורי כל קמפיין של חברה מובילה עומדים לפעמים אפילו כמה גראפיקאים מנוסים ומעולים שמקבלים לא מעט כסף על ריטוש ועיבוד התמונות. זה כמו שתגיד לעורך דין מומחה שהוא חוצפן שהוא גובה כסף על שירותיו, כי יש עורכי דין מטעם המדינה שעושים את זה בחינם. בפורום ריטוש תמונות החבר'ה עושים את זה בתור תחביב בשעות הפנאי ותו לא, מי שחושב שהוא כבר ברמה מספיק גבוהה לדעתי יש לו את מלא הזכות לגבות תשלום בעבור שירותיו (וריטוש תמונות זה לא עניין של דקה או שתיים, ריטוש תמונות מקצועי יכול לקחת כמה שעות, תלוי בתמונה).

עמי1986

New member
חמודה תלמדי לדבר

רק אחרי שתלמדי לדבר אולי תזכי בתשובה ממני על השטויות שכתבת פה...

כן אתה תלמד אותי איך מדברים...

"..אני הגבתי לה די בכעס ואמרתי לה שזה חוצפה יש אנשים שעושים את זה בכיף ובחינם...." כי זאת ממש זכות לרטש תמונות שלך, שכחתי.

liron108

New member
גם לדעתי יש לה זכות ולבחורה יש את הזכות לסרב

ולא משנה אם זה ריטוש מסובך או פשוט. זה לא סטאלין פה

עמי1986

New member
מה זה קשור?

זכותי לכתוב לה את דעתי על זה שהיא לוקחת כסף בעוד יש אנשים שעושים את זה בחינם ולא דיברתי על תמונות שלי.... לא הבנתי אבל למה פנית אלי בצורה כזאת...אתה חוצפן..כאילו מה? אני פניתי אליך בצורה כזאת?

שמע כל אחד זה ברמה שונה..

חברות לא ייקחו חובבן לריטוש הקמפיינים שלהם.. רק מישהו שכנראה עבר הסמכה או משהו בסגנון.. זהו, למה להיות נגד כל דיון.ככה זה וזהו.

עמי1986

New member
ליאת ראית אותי מדבר על חברות??

דיברתי על אנשים פרטיים.....! לא על חברות! אני לא מבין מה קשה לכם לקרוא? דיברתי על אנשים פרטיים שרוצים לרטש תמונות ולא בא להם לשלם על זה כסף.... לא חסר אנשים שמוכנים לעשות את העבודה הזאת בחינם.... ולהזכירך פה בפורום גם היה לנו שירשור כזה והייתה אפילו מישהי מקצועית שהסכימה לרטש את התמונות בחינם ללא שום תמורה רק שהיא עזבה....

מהו הגבול הנכון עבורכם לריטוש?

היי אני עושה מדי פעם הפקות שיתופי פעולה עבור עבודות אישיות, רציתי לדעת .מהו הגבול הנכון עבורכם לריטוש שאינו פוגע בתמונה המקורית?. לדוגמא: באחת מההפקות שביצעתי לאחר שעברתי (יחד עם אנשי המקצוע הנוספים) על תמונות ששלחה ה"דוגמנית", הגיע בחורה שמנמנה ומכוערת, שבתמונות של אתר דוגמנות מסויים היתה נראת מהממת. ביצעתי עבודה קצרה לצורך נסיון להוציא את המיטב ממנה, לאחר שנשלחו אילה התמונות, הזדעזתי מהשינוי שנעשה בהן.. "היא הפכה להיות רזה !!!" חלקה ויפיפיה... מהו הגבול שבו עוצרים את "יפיוף התמונה"?. (ראוי לציין שאיני משתמש ולא אציג התמונות לעולם, מכיוון שאני חושב שהצגתן היא סוג של שקר וזיוף המציאות.) למדתי מאותה הנפילה להיפגש פרונטלית בלבד עם הדוגמנית, לפני כינוס ומפגש של אנשי המקצוע הנוספים.

Nienna17

New member
הגבול?

במציאות של עולם הדוגמנות אין גבול תכלס. אני אישית, לא מעוותת את התמונות יותר, אך עושים זאת כל הזמן, וגם ימשיכו לעשות זאת.

liron108

New member
אם זה פוגע כמו שכתבת

כלומר מוכר לבחורה אשליה של משהו (בלי לשתף אותה בדבר) שהיא לא ויגרום לה אחר כך עוגמת נפש או לשלוח תמונות לסוכנות שאחר כך יגרום להם לביזבוז זמן אז זה באמת עובר את הגבול

Sweet Fantasy

New member
הפורום שלנו ברובו מורכב מחובבנים

שעושים את הדבר לכיף ולא כדי להרוויח כסף (למרות ששומעתי שמאחורי הקלעים יש כמה שגם את זה מנסים לעשות) אז אנחנו עושים את הדברים לבקשת השולח. אני אישית אוהבת לעשות "ניתוח פלסטי" כדי לראות מה יצא לי, זה מעניין ומשעשע אותי (במיוחד בסוף כשאני מעבירה במהירות את הלפני והאחרי) אין לי גבול - הבנאדם שמבקש תריטוש צריך שידע את הגבול, אחרי הכל הוא זה שצריך להתמודד עם עצמו במציאות, מה הרעיון שאותה שמנה שריטשו לה 360 מעלות תשלח את עצמה לסוכנות כשמתישהו יצטרכו לראות אותה במציאות? וכאמור לרוב באים אנשים שמבקשים ריטושים בשביל הכיף לא כדי לשלוח לסוכניות ולהציד את עצמם כמשהו שהם לא. ואם תבוא מישהי מפה עם תמונה איכותית, ותבקש ריטוש עדין - זה מה שיעשו.

לראייתי מטרת הפוטושופ היא תיקוני תאורה,

תיקוני צבעוניות, תיקונים של פגמים בעור (פצעונים/שיער וכו') אבל מפה ועד להפוך אדם לדמות שבלתי נתנת לזיהוי- אני באופן אישי לא מתחברת לזה. מצ"ב סרטון בן דקה הממחיש מה שלל העזרים החיצוניים הללו יכולים לעשות.

למעלה