שלום לכולןם + תהיות

אבסורדו

New member
שלום לכולןם + תהיות

זמן מה אני מעיף פה מבט על הפורום, מידי פעם מתחשק לי לענות על איזה פוסט, אבל יש חשש, מעין הרגשה שכתיבה בפורום שמכתיר עצמו בשם "פורום ביסקסואלים/ות" מגדירה אותי באיזשהו אופן. לפחות נראה היה לי שעדיף להציג את עצמי במידה מסוימת כדי לא להשאיר מקום להנחות מוקדמות... לפני כיומיים קראתי את התיאור המלא של הפורום שכולל כמה הגדרות שאני יותר מזדהה איתן
וגם את הכללים שמבקשים לתת לאנשין להגדיר את עצמם, וזה גרם לי להרגיש מעט יותר בנוח.

אז מעט הגדרות משולבות בתהיות. אני זכר ואני אוהב נשים (מאוד
). עד כאן זה די ברור לי. עכשיו נתחיל לבלבל. יש לי איזו מין סימפטיה מחשבתית לרעיון של ביסקסואליוּת. זה נראה לי משהו יפה, יותר נכון במובן מסוים, לא להגביל עצמך למין אחד, לחוות מכל הכיוונים. אבל מצד שני תמיד היה משהו שהרתיע אותי בזה, רתיעה מהמחשבה על עצמי עם גבר בסיטואציה מינית, רתיעה אפילו מלהתבונן בגברים בפורנו, איזו דחייה מהגוף הגברי. לפעמים עלתה בי השאלה אם זה נובע מהדחקה, מאיזשהו פחד שנובע מהסטיגמות החברתיות. באמת שאני לא יודע.
לאחרונה התחלתי טיפה יותר להתרכך, להיפתח לנושא. אבל עדיין מאוד ברור לי שבעוד אני יכול לחשוב על עצמי בסיטואציה מינית עם אחוז גבוה מאוד מהנשים שאני מכיר, יש אולי גברים בודדים שהייתי יכול לחשוב עליהם כך.

אם כן, תהייה מרכזית:
האם נראה לכם שיש דבר כזה ביסקסואליוּת אידאולוגית? מישהו/י שנהיה ביסקסואל/ית מתוך רעיון? (כמובן שיש פה את השאלה התמידית של האם נהיים בי/הומו-סקסואל או שזה תמיד שם ורק מגלים/נפתחים לזה). יש כל מיני סיפורים על הוגות פמיניסטיות שבחרו בלסביוּת מתוך אידיאולוגיה, מה אתן חושבים על זה?

אם נמשיך בהגדרות, לפני כמה ימים היה פה סקר בעניין הפוליאמוריה. אז אפשר לומר שאני "בבדיקה", לפחות מבחינה תיאורטית. אני בזוגיות כבר לא מעט זמן (בקני מידה מסוימים...), ובת-זוגי מגדירה עצמה כפוליאמורית (וביסקסואלית), ועקרונית מערכת היחסים שלנו מאפשרת מערכות יחסים נוספות. בפועל יוצא שהזוגיות שלנו די מונוגמית - מצדה מסיבותיה שלה, מצדי כי אני לא כ"כ חזק באופן כללי בלהתחיל מערכות יחסים זוגיות (מה שנקרא להתחיל עם בנות) וכשזה משלב גם את הצורך לפרוץ את המוסכמות המונוגמיות זה עוד יותר קשה לי. אני עכשיו בתהליך של ניסיון לפרוץ את הגבולות האלה. אני מאוד רוצה לבדוק איך ארגיש במערכת יחסים פוליאמורית. שוב מבחינה עקרונית זה נראה לי הדבר הכי נכון ומדהים שיש. השאלה היא מבחינה מעשית, איך הרגשות שלנו מגיבים, שהרי השכל לא ממש/בכלל שולט על הרגש (ושוב מתחברים לתהייה הקודמת).

אז כתבתי הרבה, מקווה שלא התעייפתןם. אשמח לשמוע תובנות/מחשבות/דוגמאות, אשמח להכיר א/נשים, ובתקווה ארגיש עכשיו יותר בנוח להגיב לדברים.
יום נפלא!

Apikachu L

New member
ברוך הבא, אבסורדו

לא, זה שאתה כותב כאן ממש לא מגדיר אותך כביסקסואל. יש לנו א/נשים שמזדהות/ים כסטרייטיות/לסביות/הומואים/א-מיניות/ים שכותבות כאן (הרוב בי, אבל אנשים באים לבקר מפורומים אחרים). כולם מוזמנות - בלי קשר להגדרות.
עם אלו הגדרות אתה מזדהה, אגב? בכל מקרה, אתה תמיד רצוי כאן, בלי קשר לנטייה שלך בפועל. במיוחד כי הנטייה הביסקסואלית היא יותר מטריה מגוונת של נטיות שונות (לפחות מבחינת חוויות של אנשים), שמה שמשותף להן זה משיכה רומנטית ו/או מינית ליותר ממגדר אחד.

מחשבתית הרעיון של ביסקסואליות אכן יכול להראות קוסם. הוא אכן כזה, לדעתי לפחות. יתכן ויש לך נטייה קלה ופוטנציאל לכיוון, ויתכן ויש לך באמת בעיקר הזדהות עם הרעיון. המשיכה, אגב, לא חייבת להיות מינית. היא יכולה להיות גם רומנטית.

ביסקסואליות אידיאולוגית: באופן אישי, שמעתי על חבר קהילה אחד בארץ שהוא אכן מזדהה כביסקסואל אידיאולוגית, למרות שבמבחינת משיכה, הוא לא. לא דיברתי איתו מעולם באופן ישיר, אז אולי זה לא נכון, אבל ניתן להניח שהרעיון קיים, במספרים קטנים. כמו שיש גברים הטרו שמזדהים כלסביות מסיבות שונות (אדי איזרד הגדיר עצמו כלסבית ממין זכר. בן הזוג שלי, לאור...טשטוש מגדרי מסויים, גם קצת מגדיר את עצמו כלסבית באירועים מסויימים.) אני יודעת שיש נשים שמזדהות כנשים הומואיות...ראיתי לזה הגדרה בויקיפדיה בעבר.
מדובר לעיתים קרובות בהזדהות אידיאולוגית עם התנועה והרעיונות. אולי הדהות עם הרעיון לכיוון העיוורון המגדרי, שקיים בחלק מהבי (לא בכולם/ן), אולי בגלל שהרעיון נראה טוב.
הרבה אנשים (אין לי מושג "כמה", אבל העניין קיים) אינם נמשכים ב100% למגדר אחד. אולי יש פוטנציאל שלא ממשים, כי הוא קטן ולא דוחף להזדהות וחקירה של מיניות, אולי פשוט אין עניין - ויזהו כסטרייטים. לפחות עד שיכירו להם ביסקסואליות. אולי כי זה פשוט לא רלוונטי מבחינתם. תיאורטית, הם בי. פרקטית? העניין שלהם במגדרים אחרים כ"כ קטן שזה לא רלוונטי מבחינתם.

האם זו הדחקה, פחד מסטיגמות? זה רק אתה יכול לענות. אל תכפה על עצמך סטנדרטים שאתה לא יכול לעמוד בהם. תנסה לחשוב באיזה אופן נראה לך היית רוצה להיות עם גבר. עד איזה רמה של קרבה (רגשית, מינית) להגיע, באלו תנאים. אולי תעדיף שזה יהיה עם זוגתך, אולי תעדיף שזה ישאר בגדר הפלירט. תחשוב עם עצמך, תראה באלו מקומות אתה מרגיש בטוח. אולי גם תנסה להתנסות קצת. תראה מה אתה מרגיש. בלי עבודה עצמית בעניין אי אפשר לדעת.

באופן אישי, אני מרגיש קצת אי נוחות מול הזדהות אידיאולוגית בלבד. אני לא אכפה הגדרות על אף אחד, אבל לדעתי בשביל להזדהות אידיאולוגית אין סיבה לקרא לעצמך משהו שאת/ה לא. אז אני ארגיש חוסר נוחות מסויים, ברמה התיאורטית. מול בנאדם שיזדהה כך?
באופן אישי, אני לא יודעת. אני חושב שאם אדם בוחר להזדהות בדרך מסויימת יש לו כנראה סיבות טובות לכך. אז מי אני שאומר לו מי הוא כן או לא?
אנשים שמזדהים אידיאולוגית עם נטייה מינית כנראה אין כ"כ הרבה, ולדעתי זו נקודת מבט טובה ומרעננת להסתכל בה.
זו סוגיה שאני עוד צריך לחשוב עליה.
בכל מקרה, אידואולוגי או לא אייאולוגי - אתה אכן רצוי כאן מאוד

לדעתי אם אתה רוצה לפתח את הצד הפוליאמורי בתוכך קצת, שווה לנסות לעשות את זה בהתחלה יחד עם זוגתך - לדבר על הנושא, להעלות תרחישים, אולי אפילו להכיר א/נשים ביחד - אם זה מתאים, ואם זה לא, אז לדבר על עצות ואיך כדאי ולא . באופן עקרוני, מערכת יחסים פוליאמורית דורשת הרבה עבודה של כל המעורבים יחד, וכדאי שהיא תהיה איתך בדיבור על הנושא.

אבסורדו

New member

תודה על התשובה ועל הקבלה!

אם אני נדרש להגדרות אני אכן מגדיר עצמי כסטרייט. אני לא חושב שיש טעם להגדיר עצמי בתור משהו שאני לא, בדברים כאלה יש לדעתי משקל הרבה יותר גדול למציאות מאשר לאידיאולוגיה. לדוגמא בהקשר של מגדר, שם אני חושב שיש ערך רב בטשטוש מגדרי, אבל אין מה לעשות, אני כרגע ממוגדר כגבר בהרבה מובנים, ואין טעם להתכחש לזה (אלא אם ההתכחשות מלווה בשינוי פרקטי של המציאות, ולא רק בהצהרות).

בעניין הפוליאמוריה, חברתי ואני משוחחים על כך הרבה, ועובדים על זה ביחד. אבל יש דברים שהיא לא יכולה לעשות בשבילי או לקחת אותי ביד. היא כרגע לא מעוניינת בקשר נוסף, בשונה ממני. זו גם אחת הסיבות שנכנסתי למרחב הווירטואלי, בו אולי אוכל להכיר (א)נשים במרחב בו יותר קל להצהיר על פריצה של המוסכמות החברתיות...

Apikachu L

New member
בהצלחה!

אתה כמובן רצוי כאן, ומוזמן להמשיך לכתוב, בלי קשר לתוויות שלך.

זה שאנשים אחרים ממגדרים אותנו כגברים או כנשים לא בהכרח קשור למי שאנחנו. לטעמי (לא ברור לי כמה הדעה הזו פופולרית) מגדר הוא נקודת מבט מסויימת על העולם, שלא תמיד אנחנו יכולים לאמץ לפי רצון.
אני את שלי זרקתי לקומפוסט, כי מעולם לא התאים לי העניין הזה של מגדר (וסוג של גדל לי משהו חדש ומתאים יותר, שמונע ממני את הכאבים הרגשיים שהיו מנת חלקי קודם). יש הרבה אנשים שזה טוב ומתאים להם.

בהצלחה עם הפוליאמוריה.
אתה גם מוזמן לפרסם הודעה בשרשור ההכרויות שלנו (או לראות אם מישהו מהמפרסמים מעניין/ת), אולי יהיה מענה

אבסורדו

New member
לא ממש הבנתי...

את אומרת שוויתרת על הקונספט של מגדר? שפיתחת משהו אחר שאינו מגדר [בניגוד להתפתחות מגדר אחר?]
אשמח להבין מה הכוונה ולשמוע על זה יותר לעומק [אם מתאים לך]

אוהדאדם

New member
נחמד להכיר

אל תתבייש לאתגר הגדרות והנחות מוקדמות. אני חושב שזה יהיה נהדר עם יהיה בחור סטרייט שיכתוב בפורום הזה...

תראה, יהיו אנשים שיגידו "אתה ביסקסואל ואתה בהכחשה". תתעלם מהאנשים האלה. הם אלימים ורוצים לדרוס את הזהות שלך. יהיו אנשים שיגידו "אם אתה נמשך לגברים בודדים ולנשים רבות, אתה עדיין ביסקסואל לפי הגדרות מסוימות", וגם הם אתה יכול להתעלם, כי למי אכפת מה אנשים אחרים אומרים על הזהות שלך? מה שמשנה זה מה שמרגיש לך בנוח, ונראה שכרגע, הגדרה של סטרייט הכי מרגישה לך בנוח, וזה מצוין. אני בעד שאנשים ירגישו בנוח עם הזהות שלהם.

לגבי אם יש ביסקסואליות אידיאולוגיות, אני לא רואה למה לא. הנה, עובדה, לך יש אחת.

אבסורדו

New member
נעים גם לי

ותודה על העצות

יש פנים בזהות שלי שאני סגור עליהם ומרגיש בנוח איתם, יש כאלה שלא. כמו שכתבתי לאפיקצ'ו, אם אני צריך לסמן תשובה אחת הכי נכונה, היא תהיה סטרייט, אבל זה לא אומר שאני לא פתוח לשינויים. אם כי יכול להיות שלא יהיו. נגלה עם הזמן...

אלמוג86

New member
ברוך הבא,

הגדרות הן אכן משהו שיכול לעשות המון כאב ראש, במיוחד כשמסתכלים עליהן כדבר קבוע שלא ניתן לשנות.
אבל אם מבינים שהגדרות הן תבנית גדולה מאוד שלא חייבים להתאים לכולה, אלה הן באות לעזור לנו להכיר אנשים שיותר מתאימים לנו כי הם גם איך שהוא בתוך אותה תבנית.
או כדרך לעזור לנו להסביר את עצמנו לאחרים בקלות.

אני באמת לא יודעת מה לומר לך בנוגע להגדרה אידאולוגיית.... אתה תמיד יכול להגדיר את עצמך כבי פרנדלי, וכו... זזה נשמע לי יותר מתאים. אבל שוב זו תחושה אישית פנימית שלי שאולי תתן לך נקודת מבט אחרת שעוד לא חשבת עליה.

בנוגע ללבטים שלך, בגיל 16 היה לי ברור מאוד שאני בי....
עם הזמן זה הפך יותר מסובך כי יש לי העדפה מאוד משמעותית לגברים, בעיקר כי אני מסתדרת איתם יותר טוב מכל הבחינות.
אבל זה לא משנה את העובדה, שאני עדין מוצאת נשים מושכות מאוד, שאני לא פוסלת את האפשרות שיהיה לי קשר עם אישה, גם אם עד היום עוד לא היה לי. וכן הלאה.....
נוח לי בהגדרה של הבי כי היא מבהירה את העובדה הבסיסית שאני לא מגבילה את עצמי למשיכה רק לצד אחד ספציפית, גם אם כן יש לי העדפה.

בנוגע לפולי, נשמע לי שאתה דווקא כן בכיוון הנכון.
לא קל לקום ולשבור מוסכמות. אבל כאשר יש בת זוג תומכת זה תמיד עוזר.
כפולי מנוסה יחסית אני יכולה לומר לך כך, לא באמת יש חוקים והגדרות. שום דבר לא חקוק באבן. הכרתי לא מעט פולים שונים.
וככמות הפולים כך כמות סוגי מערכות היחסים.
כל זוג (או יותר) בונה לעצמו את המערכת שעובדת בשבילו.

בעיקרון לפעמים זה עובד לאט ובטוח, לפעמים אפשר לקפוץ למים העמוקים. לפעמים פתאום אתה מגלה שאתה במים העמוקים ובכלל לא מבין איך הגעת לשם.

אישית, כשאני עסוקה עמוק מידי בלהגדיר את מה ואיך שאני עושה... אני קצת מזניחה את ה"לעשות" האמיתי.
אז אני משתדלת לא לתת לעצמי להיסחף יותר מידי לכל כיוון.

בכל מקרה, תרגיש בנוח.
כמו כולם אני בהחלט בעד שתישאר ותשתתף בלי קשר להגדרתך.
ועוד דבר קטן, אם תרצה הפרטי שלי תמיד פתוח לשאלות של סקרנים.
תמיד שמחה לנסות ולעזור.

למעלה