שלום לכולם

ilanafri

New member
שלום לכולם

נראה לי שנפל לי האסימון בגיל יחסית מבוגר אבל כרגע לימוד גיטרה נשמע לי כאתגר מצויין עבורי. עברתי לא מעט על ההודעות בפורום לגבי אנשים שרוצים ללמוד או להשתפר. ההבדל ביני לבינם הוא שלהם יש רקע כלשהוא כלומר, "למדתי פעם אבל הפסקתי", "יש לי גיטרה ואני רוצה לחזור לנגן" ועוד כהנה וכהנה. אצלי לעומת זאת אין ולא היתה גיטרה, לא יודע ולא ידעתי נגינה, בקיצור כלום. אני לא כל כך יודע מאיפה להתחיל ? מה הם כללי עשה ואל תעשה ? כלומר. האם להתחיל עם גיטרה קלאסית או אקוסטית ? מה דעתכם על רכישה ראשונית מיד שנייה של כלי נגינה ? האם קיימים מדרכים מקוונים ברשת שניתן ללמוד באופן עצמאי? כמובן שעוד טיפים יעזרו לי לכוון את עצמי. תודה מראש על העזרה

Caraya

New member
אהלן

קודם כל, אין לך מה לדאוג, בניגוד לכלים כמו כינור שקשה מאוד להתחיל ללמוד בגיל מבוגר, עם גיטרה אין שום בעייה. כל עוד יש לך רצון, סבלנות וזמן (בסדר הזה...) אז אתה מסודר. גם העובדה שאין לך רקע במוסיקה לא צריכה לעצור בעדך. יהיה טיפה יותר קשה, אבל תעבור את זה. מאיפה להתחיל? אני חושב שכדי לענות על זה, קודם כל אתה צריך לשאול את עצמך מה המטרות שלך כרגע. אז איפה אתה רוצה לראות את עצמך עוד חודשיים-שלושה? מנגן אקורדים של שירים שאתה אוהב ושר בסבבה? אולי בכלל מה שיש לך בראש זה לנגן מוסיקה קלאסית או ספרדית? מה שלא תבחר, את הבסיס של החזקה נכונה, הפקת צליל ממיתר אחד, וקריאת תווים בסיסית- חייבים ללמוד ולהשקיע בזה. זה מאוד חשוב. אני ממליץ על הספר "גיטרה 1" של סדרת Fast Track. אם אפשר, אז שאיזה חבר שיודע ילמד אותך איך להחזיק את הגיטרה נכון. אחר-כך, אם כרגע בא לך רק לנגן אקורדים- קנה ספר מסדרת "שירים וגיטרה" של אבי ברק וחרוש אותו להנאתך, או שתסתכל באתרי אקורדים באינטרנט כדי למצוא אקורדים לשירים שאתה אוהב, למשל mp3music שיש בו שירים עבריים מכל הסגנונות. אם הכיוון שלך הוא קלאסי, עשה לעצמך טובה וקח מורה, לפחות להתחלה. העולם הזה רחב ועמוק מאוד, ומורה יוכל לכוון אותך גם בדרך שהכי מתאימה לך וגם יקדם אותך הרבה יותר.

Caraya

New member
המשך

כללי עשה ואל תעשה? עשה: תתאמן הרבה. אל תעשה: אל תתיאש אם תראה שאתה נתקע עם אקורדים בחסימות... זה קורה לכולם. אל תתן לכל מני אנשים לדכא אותך ולומר לך שהתחלת בגיל מאוחר מדי. האם להתחיל על קלאסית או אקוסטית? עשה טובה לאצבעות שלך ותתחיל מקלאסית... גם ככה זו טראומה מספיק קשה לאצבעות של יד שמאל, ובהתחלה הן כואבות עד שהן מתרגלות, עם אקוסטית זה יכאב הרבה יותר (מנסיון, אני התחלתי עם אקוסטית...). חוץ מזה, שקלאסית עולה פחות ואפשר לנגן איתה יותר סגנונות. לגבי קנייה יד שנייה- מומלץ רק אם אתה מכיר מישהו "מבין" שיכול לבוא איתך לבחור. מדריכים מקוונים ברשת- יש, אבל עדיף חוברת, בד"כ יותר מקצועי.

Amiram_e

New member
ברוך הבא לפורום ועולם הגיטרה

אני רוצה לעודד אותך שאין גיל להתחיל. אני עוד חודשיים בן 40!!!!! כן כן. כפול מרוב האנשים פה. אני לומד גיטרה קלאסית 5 שנים. החלטתי בשבוע אחד בגיל 34 וחצי, קניתי גיטרה פשוטה יחסית - קורדובה ב 700 ש"ח והתחלתי באותו השבוע ללמוד עם מורה. מאז החלפתי גם מורה וגם גיטרה. אני לא ממליץ לרכוש יד שנייה אם אתה לא מבין. יש מספיק גיטרות נחמדות מאוד בתקציב 500-700 ש"ח. תעשה סיבוב בכלי זמר ומרום וווינטאג' בת"א. תיקח איתך חבר שקצת מבין ותבחר גיטרה. ישונ אתר www.,playguitar.co.il. יש שם חומר, גם על מורים וגם חנויות ועוד. המלצתי. תיקח מספר שיעורים עם מורה בכל מקרה. את הבסיס אתה חייב לקבל, לא מספר אלא מאיש מקצוע. אחרי מספר שיעורים תתחיל לנתב את עצמך לסגנון שמעניין אותך. בהצלחה

למעלה