טיפהלה פרטים
אלוטף באופן כללי מתנהל תחת ה"מטריה" של משרד הרווחה. הילדים שלנו (כולם, לא רק אלו הזקוקים לעזרה מכל סוג שהוא..) "שייכים" למשרד הרווחה עד גיל 3, ורק אח"כ עוברים למשרד החינוך. כך שהילדים הזקוקים למסגרת מיוחדת לפני גיל 3, לפי "חוק מעונות יום שיקומיים" - הולכים (אם קיבלו אישור ממשרד הרווחה) ל"מעון יום שיקומי". יש כאלו לכל מיני נושאים - CP, עוורים, פיגור שכלי,.. לא יודעת מה עוד - יש כל מיני מסגרות. עד לפני כ 6 או 7 שנים לא היו מסגרות מתאימות לילדים על הספקטרום האוטיסטי. אלו"ט הרימה את הכפפה ופתחה מסגרת כזו : "אלוטף השרון" (זה שכפר סבא) היה הראשון - (אז הוא היה בכפר הס אם אינני טועה). מאז נפתחו עוד אלוטפים וגם עוד גנים לילדים עם בעיות תקשורת ע"י עמותה לילדים בסיכון, וגם אחת העמותות הדתיות (סליחה אך אינני זוכרת את השם)... כך שכפי שאת מבינה - הגילאים הם בד"כ עד גיל 3 (בתחילת שנת הלימודים). על אלוטף השרון, בכדי לא לפגוע בפרטיות של המשפחות שילדיהם נמצאים שם, לא ארחיב מאד, רק אומר שהקשיים הנצפים שם שונים מילד לילד - ויש רמות שונות, אם כי, לפחות לפי ההתרשמות האישית שלי - אין "אוטיסטים ממש קשים". סליחה על ההתבטאות הלא PC, קשה להגיד מה זה "אוטיסט קשה" או "ילד ברמה נמוכה". זו התרשמות אישית שלי וגם היא ברמה שטחית כי אינני מכירה מקרוב את הילדים ועל פניו מצפיה מרפרפת אי אפשר לדעת מהם הקשיים (אעיד באופן אישי שיותר פעם אחת אמרו לי על בני - לו לא היית אומרת לא הייתי מנחש/ת, אי אפשר לראות עליו כלום..). עוד אספר שיש שם 2 גנים, בכל אחד 6 ילדים. וכמן כן במסגרת האפשר ולפי רמת הילדים - הם יורדים גם לשילוב בגן ויצ"ו הצמוד (כמובן עם משלבת, ולפי התוכנית האישית של כל ילד) ההנחה שלך שכדאי לשים את הילד במסגרת ששאר הילדים בה "יותר גבוהים" מבחינת תפקוד, אינה בהכרח נכונה. אני חושבת שמה שבאמת צריך זה קבוצת יחוס. כלומר - מספיק שיש עוד ילד או שניים ברמת תפקוד דומה (זה אף פעם לא יהיה בדיוק אותו דבר). עיקר העבודה נעשית על ידי הצוות - גם הפארארפואי וגם של הגן... אם את רוצה עוד פרטים אפשר במסר פרטי...