שלום לכולם.

galit74

New member
אני לא מכירה את המסגרות של האלוטפים

הם לא היו בזמן שבני היה צעיר ולמיטב ידיעתי אין באיזור הצפון שבו אני גרה.

noale noale

New member
יש שני סוגי אלוטף

סוג אחד עובד בשיטת טיפול התנהגותית (למשל זה של פתח תקווה, וזה של אסף הרופא) הסוג השני מוגדר ב"ריגשי אינטגרטיבי" (אם אינני טועה בהגדבר) ועובד יותר בכיוון הריגשי אבל מאמץ טיפולים לפי צורכי הילד (למשל - בכפר סבא, בהרצליה,..) בני נמצא באלוטף השרון הממוקם בכפר סבא העובד בשיטה האינטגרטיבית. לצד ריפוי בעיסוק וקלינאית תקשורת, הילדים מקבלים גם טיפול רגשי בעזרת מוסיקה, וטיפול "מיומנויות למידה" - שקצת קשה להסביר מה זה אבל זה בא מהכיוון של טיפול התנהגותי (למרות שרחוק מאד מכך). בנוסף לזאת כל פעולות הגן השוטפות מערבות "טיפול" תקשורתי. כל פעילות כמו ארוחה, שטיפת ידיים, מפגש, היא אופציה ללימוד הילד וחיזוק המיומנויות התקשורתיות שלו.

b o t t e n

New member
אני מתקרצצת../images/Emo3.gif

אלוטף כפ"ס איפה שהבן שלך נמצא... את יכולה לספר לי קצת יותר.......... גילאים
סוג של בעיות התיקשורת ושפה שיש לילדים שם
למיטב הבנתי, אז כדאי לשים את הילד במסגרת שהסקאלה של שאר הילדים תהייה גבוהה משלו (פחות או יותר ) ואז זה יאתגר אותו.

אור לנו

New member
אלוטף כפ"ס ואלוטף בכלל...

גני האלוטף מיועדים אך ורק לילדים המאובחנים בספקטרום האוטיסטי, אלו מסגרות שמוקמות בעזרת אלוט. מסגרות אלו באות לתת מענה לצורך של הילדים מתחת לגיל 3 במסגרת המתאימה להם. מעל גיל 3 קיימים גנים תקשורתיים. אלוטף כפ"ס עובד בגישה אקלקטית - היינו, לוקח קצת מכל גישה בהתאם לצורך הילדים ולא מגדיר את עצמו כבעל גישה ייחודית, בניגוד לגני אלוטף שעובדים ABA ומגדירים את עצמם ככאלה. אלוטף השרון (גם הבן שלי שם) לדעתי האישית עובד מאוד דומה לגרינשפאן וההתנהלות בו היא רגשית בעיקרה כאשר כמו שכתבה נעה לפני, הילדים מקבלים טיפולים כגון קלינאית, תרפיה במוסיקה, ריפוי בעיסוק וגם מיומנויות למידה - שלדעתי מאוד דומה לABA. גילאי הילדים נעים בן שנה וחצי לשלוש ובדר"כ הגן מיועד לשנה אחת בלבד לכל ילד. מבחינת רמת התפקוד - לנו הייתה התלבטות אם להכניס את הפשוש שלנו לאלוטף כי הוא בתפקוד גבוה (למרות שאובחן לפני קצת יותר משנה בתפקוד נמוך). כשהתחלנו את השנה, בקבוצה שלו הוא היה היחיד שדיבר ותקשר ואילו היום יש עוד ילד שמגיע לרמת תפקודו. היתרון של גני אלוטף - ואני יכולה לספר רק מהנסיון שלי באלוטף כפ"ס הוא שהצוות מאוד מכווננן לכל ילד ומתאים לכל ילד תוכנית אישית. ילדים המתאימים לשילוב יורדים לגן ויצו הצמוד ומשולבים שם מס' פעמים בשבוע. העבודה במהלך היום מאתגרת כל ילד בהתאם לרמתו וחלק גדול מהשבוע מוקדש לטיפולים פרטניים כך שהאינטראקציה עם הילדים האחרים בגן די מוגבלת אם כי כמובן שיש מפגשים משותפים, ארוחות ועוד. בכל מסגרת של ילדים בספקטרום תמיד יהיו ילדים משני קצוות הסקאלה, ככל הידוע לי אין חלוקה של גנים לפי תפקוד - ולדעתי טוב שכך כי במיוחד בגילאים הצעירים האלו השינויים רבים וילד שמוגדר היום בתפקוד נמוך יכול לעשות קפיצה תקשורתית ולהיות בתפקוד גבוה.

noale noale

New member
הא- ענינו במקביל וכמעט אותו דבר

יקירתי - זה ממש לא לענין שאנו נפגשות רק מעל דפי הפורום...

noale noale

New member
טיפהלה פרטים

אלוטף באופן כללי מתנהל תחת ה"מטריה" של משרד הרווחה. הילדים שלנו (כולם, לא רק אלו הזקוקים לעזרה מכל סוג שהוא..) "שייכים" למשרד הרווחה עד גיל 3, ורק אח"כ עוברים למשרד החינוך. כך שהילדים הזקוקים למסגרת מיוחדת לפני גיל 3, לפי "חוק מעונות יום שיקומיים" - הולכים (אם קיבלו אישור ממשרד הרווחה) ל"מעון יום שיקומי". יש כאלו לכל מיני נושאים - CP, עוורים, פיגור שכלי,.. לא יודעת מה עוד - יש כל מיני מסגרות. עד לפני כ 6 או 7 שנים לא היו מסגרות מתאימות לילדים על הספקטרום האוטיסטי. אלו"ט הרימה את הכפפה ופתחה מסגרת כזו : "אלוטף השרון" (זה שכפר סבא) היה הראשון - (אז הוא היה בכפר הס אם אינני טועה). מאז נפתחו עוד אלוטפים וגם עוד גנים לילדים עם בעיות תקשורת ע"י עמותה לילדים בסיכון, וגם אחת העמותות הדתיות (סליחה אך אינני זוכרת את השם)... כך שכפי שאת מבינה - הגילאים הם בד"כ עד גיל 3 (בתחילת שנת הלימודים). על אלוטף השרון, בכדי לא לפגוע בפרטיות של המשפחות שילדיהם נמצאים שם, לא ארחיב מאד, רק אומר שהקשיים הנצפים שם שונים מילד לילד - ויש רמות שונות, אם כי, לפחות לפי ההתרשמות האישית שלי - אין "אוטיסטים ממש קשים". סליחה על ההתבטאות הלא PC, קשה להגיד מה זה "אוטיסט קשה" או "ילד ברמה נמוכה". זו התרשמות אישית שלי וגם היא ברמה שטחית כי אינני מכירה מקרוב את הילדים ועל פניו מצפיה מרפרפת אי אפשר לדעת מהם הקשיים (אעיד באופן אישי שיותר פעם אחת אמרו לי על בני - לו לא היית אומרת לא הייתי מנחש/ת, אי אפשר לראות עליו כלום..). עוד אספר שיש שם 2 גנים, בכל אחד 6 ילדים. וכמן כן במסגרת האפשר ולפי רמת הילדים - הם יורדים גם לשילוב בגן ויצ"ו הצמוד (כמובן עם משלבת, ולפי התוכנית האישית של כל ילד) ההנחה שלך שכדאי לשים את הילד במסגרת ששאר הילדים בה "יותר גבוהים" מבחינת תפקוד, אינה בהכרח נכונה. אני חושבת שמה שבאמת צריך זה קבוצת יחוס. כלומר - מספיק שיש עוד ילד או שניים ברמת תפקוד דומה (זה אף פעם לא יהיה בדיוק אותו דבר). עיקר העבודה נעשית על ידי הצוות - גם הפארארפואי וגם של הגן... אם את רוצה עוד פרטים אפשר במסר פרטי...

b o t t e n

New member
טוב כמה מסקנות- תתקנו אותי

הבן שלי, כבר עבר את גיל שלוש. כרגע הצוות המאבחן עדיין מתלבט האם יש לו אספרגר קל. נאמר לנו בפירוש שהוא מאוד אינליגנטי, ויוצר ויוזם קשר- ככה שזה חלון הזדמנות וכר פורה לעבודה, ושהם מאמינים שהוא ייתגבר וידביק פערים יחסית בקלות. או לפחות שזה לא יהיה קשה כמו במקרים אחרים. ככה שאנחנו מאוד אופטימים. ולפי מה שהבנתי מכאן, אני צריכה גן תקשורת, ואלוטף בכלל לא רלוונטי לנו בגלל הגיל.אני צודקת
כשאני בודקת גני תקשורת- על מה לשים לב ודגש
או יותר נכון מה אתם עשיתם ולמה... כמובן במידת החיסיון / חשיפה שמתאימה לכם.

noale noale

New member
בוטן -אני לא יודעת

לענות לך . אנחנו לא בדקנו גני תקשורת מכיוון שבנינו לא היה בגיל הרלוונטי, ומאותה סיבה אלוטף לא רלוונטי לך לשנה הבאה...

לילית32

New member
גן אלוטף

בדיוק לפני כשבוע עשיתי בדיקה לגבי גן אלוטף בירושלים. הרמתי טלפון ולהפתעתי הרבה התברר שיש מקום. בקיצור שווה לברר. בגילו הוא בהחלט מתאים לגן אלוטף.אם לא מוצאים מקום כדאי למצוא גן עם מספר קטן של ילדים בתמיכה של סייעת.

b o t t e n

New member
אוףףףףףףףףףףףףףףףף

אני מרגישה שאני הולכת לאיבוד
מבירור טלפוני, כבר עכשיו אין לו סיכוי לאלוטף, כי הוא כבר אחרי 3. ואני לא מתכוונת לחכות לגן מתאים רק לשנה הבאה.

את צודקת

אלוטף כבר לא מתאים לכם. את צריכה מהר להגיע לוועדת השמה בחינוך. בשביל זה את צריכה לקבל הפניה מפסיכולוגית של התפתחות הילד, את צריכה ללחוץ עליהם, אולי לדבר גם עם שירות פסיכולוגי של העירייה. השנתון עובר ב 26 בדצמבר ואם הוא כבר היה בן 3 חייבים לתת לך גן תקשורת עוד השנה.

b o t t e n

New member
פרטי, הסבירי ונמקי../images/Emo92.gif

את המשפט שחייבים לתת לי גן תקשורת השנה. כי טלפונים הם אומרים לי שהם רק נערכים לשנה הבאה, ובינתיים אנחנו מפספסים זמן יקר מאוד. כשברור לי שאני אתן לו טיפול פרטי אחה"צ, אבל זה ממש לא שווה ערך למסגרת של גן.

תראי יש חוק חינוך מיוחד

החל מגיל 3, שזה בעצם לא מגיל 3 אלא לפי שנתון. אז בן שלי שיהיה בן 3 עוד מספר ימים פיספס את השנתון בחודש ולכן מגיע לו גן תקשורת רק מספטמבר שנה הבאה ובדיוק אתמול עברנו וועדת השמה לקראת שנה הבאה ואנחנו כבר רשומים אבל רק החל מספטמבר. לא עזר לי להתחנן שיקחו אותו השנה, אז בינתיים אנחנו נשארים במסגרת של גן פרטי עם סעיית, אין מה לעשות. אבל אם הבן שלך כבר היה בן 3 ב 26 בדצמבר (כלומר אם קיבלת רישום לגני עירייה שנה שעברה) הם חייבים למצוא לו מסגרת כבר השנה. ואת חייבת להיות תקיפה כי הם ממש לא מעוניינים להכניס ילדים לגני תקשורת באמצע שנה. שיהיה לכם בהצלחה!

spacejam

New member
גני תקשורת מצויינים

צריך רק למצוא אותם יש ימים פתוחים - בדקי באתר של משרד החינוך וקבלי המלצות - התקשרי למפקחות ובדקי אצלן איפה יש מקום - אנחנו נדדנו עד שהצלחנו למצוא גן מ-ק-ס-י-ם שהעבודה בו מאד דומה לאלוט"ף בו ביקרנו שנה קודם לכן. איזור גוש דן מלא בגנים מצויינים - יש אשכול מעולה בחולון ברמת השרון ברמת-חן ויש גם מגוון שיטות לבחור מהן ובעזרתן את הגנים. הדגש בעיני - הצוות - המנהל/ת של המקום כמה טיפולים מקבלים מי הם הפארא-רפואיים שלהם מה קווי התוכנית האישית וכו'.

למעלה