שלום לכולם.

b o t t e n

New member
שלום לכולם.

קפצתי לביקור ומן הסתם להצטרפות. אני אמא לשני ילדים מקסימים. בני בכורי כבן 3, מסיים בתק' זו את האיבחונים השונים, וככה"נ מיועד להתאבחן כ- PDD, עם המלצה לגן תיקשורתי. מאחר ואני והעלי חושבים שכל דקה קובעת היינו רותים להכניס אותו כבר השנה למסגרת כזו. רציתי לקבל ממכם מידע, טיפים, חוויות וכו'. אנחנו גרים בבקעת אונו. אגב, כבר עברתי (נראה לי) את שלב ההלם והטראומה.

rikiz1

New member
שלום לך וברוכה הבאה

גם בני אובחן כילד PDD כשלושה חודשים לאחר שהכנסנו אותו לגן שפתי ( בן שלוש ) ולשמחתנו היה מקום במעון תקשורתי בעיר אחרת!!! עם כל הקשיים (לא אושר לנו הסעות בגלל העירייה) לא חשבנו אחרת והכנסו אותו. את צודקת כל דקה חשובה ואנו רואים את השיפור משנה שעברה לשנה.

yonitbrk

New member
ברוכה הבאה בוטן

גם אנחנו ביקרנו בגנים התקשורתיים באזור ראשון, ומאוד נתרמנו מהם. לשמח אותך ולאמר לך שישבצו אתכם עוד השנה לגן כזה, לא אוכל. כבר אמצע השנה והגנים, מכיוון שהם קטנים, ומיועדים למספר ילדים מצומצם, עד 8 ילדים, מלאים . כמו כן כדי להכנס לגן כזה, עליכם לעבור ועדת השמה, אשר לרוב מתכנסות לקראת מרץ /אפריל, ורק בהמלצה של ועדת השמה יוכל בנך להשתבץ בגן כזה. לגבי שילוב, שוב, נסי להגיע למשרד הרווחה העירוני שלכם, להרשם שם, להגיש בקשה לסייעת, ותשמעי מהם את התשובה. יתכן וכאן תופתעי לטובה, היות שמבחינת תקציב, אולי כן תקבלי שעות, וכך אולי תוכלי לשבצו בגן רגיל,בו מספר ילדים קטן ,בשילוב סייעת. ברגע שיהיה בידיכם האיבחון הסופי, גשו איתו לביטוח לאומי, כדי להגיע לועדה רפואית, שתאשר את גימלת הנכות של הילד, אשר עומדת על 100 אחוז. ברגע שיהיה בידיכם אישור מביטוח לאומי, תוכלו לגשת גם לרשות המקומית כדי לקבל הנחה בארנונה, להגיש בקשה לבזק כדי לקבל הנחה בהחזקת טלפון, וזכויות נוספות שיגיעו לכם בהתאם. אשמח לענות על כל שאלה שתהיה לכם.

שלום לך!

אני זוכרת אותך עוד מהפורום הורים לתינוקות. גם לי שני ילדים כאשר הבכור שלי, בן 3 כמעט, אובחון לפני מספר חודשים. גם אנחנו נלחמים עכשיו על גן תקשורתי עוד השנה אבל כנראה שזה לא יקרה (אנחנו פספסנו את השנתון בחודש). אז בינתיים אתם יכולים לעשות מה שאנחנו עשינו, לקחנו סעיית (פרטית, כי בגן פרטי עירייה לא נותנת) והיא איתו רוב הזמן, אני ואנשי מקצוע שלנו (מרפה בעיסוק וקלינאית תקשורת) מדריכים אותה מה לעשות. בבקשה אל תהססי לפנות אליי בכל שאלה שיש לך.

mayarel

New member
גם לי לא אישרו סייעת

כי רותם היה בגן פרטי, אבל פניתי לרווחה וקיבלנו 60 שעות סיוע חודשיות שבפועל "הלכו" לסייעת הפרטית שלנו. לא לוותר.

לילית32

New member
60 שעות?

היום הודיעו לנו שמאשרים לנו 40 שעות. מי קובע כמה? זה תלוי במועצה או שיש חוק לגבי זה? הילד בן כמעט 3 בגן פרטי.

mayarel

New member
יש מכסות של שעות ברווחה

60 שעות זה המקסימום. החלוקה נעשית בהתחלה ע"פ הטופס שמילאת לגבי התפקוד של הילד, והאיבחונים שלו. אחר כך זה הולך לפי כמה נשאר בפועל בקופה..

b o t t e n

New member
../images/Emo51.gifלכולם.

אני שמחה לגלות שיש פה
שאוכל להעזר בו, לפחות מבחינת איפה הידיים והרגליים. בינתיים התחלתי לעשות כמה דברים: 1. לברר איפה יש גן שפתי וגן תיקשורת בשביל ללכת ולראות ולקבל רושם מה זה מיזה איך זה. 2. לדרבן את הצוות המאבחן לזרז את דו"ח האיבחון + המלצות. 3. לעשות רשימת קשרים רדומים על מנת לדחוף את המערכת לטובתי( לטובת הבן שלי) בעבר עבדתי כאן במתנ"ס העירוני ששייך למח' חינוך בעירייה. 4. אירגנתי לו (וגם לאחותו) חדר משחקים בבית, על מנת ליצור לו סביבה מאוד מאתגרת ועם גירויים רבים. כדי שלא ייתפס למשחק אחד ויישקע בו. מה עוד אני יכולה לעשות כרגע
נ"ב- ספרים / ספר
משהו קליט, מקיף ושמיש. אפשר גם באנגלית. ושוב
. הפורום כבר במועדפים

mayarel

New member
אספר מנסיוני בלבד

קראתי את הספר ילדים עם צרכים מיוחדים של גרשפן. מאוד התרשמתי לטובה. נרשמתי למרכז בייקר לעבור הדרכה צמודה. למדתי להיות האמא המטפלת של רותם. זה היה לי מאוד חשוב להיות מסוגלת גם לעורר את הפונטציאל שלו וגם להשאר משפחה. יש קומונת DIR חדשה ונחמדה בה תוכלי לשאול עצות ספציפיות. ובקשר להרבה גירויים- תלוי מה הילד צריך. לרותם בני, בן השלוש וחצי, הרבה גירויים מקשיים על היכולת להתרכז- והכי חשוב- גורמים לו לאבד אותי. היות והחפץ הוא כלי לאינטראקציה, שהרי המטרה היא תקשורת, אז החפץ פחות חשוב. חשובה התקשורת, השיתוף, האינטימיות. המון הצלחה יקירתי ואם אוכל לעזור אז בשמחה רבה!

mayarel

New member
DIR זו השיטה הריגשית ../images/Emo13.gif

מאוד ממליצה לקרוא את ילדים עם צרכים מיוחדים של גרינפן ווידר. אנחנו מאוד נתרמים מהשיטה ואני אדם אחר בזכותה, לא רק רותם.

b o t t e n

New member
נ"ב.

אצלנו דווקא יש התקבעות על משחק. בעיקר מכוניות וכל מה שעם גלגלים או מסתובב. ולכן, המחשבה שלנו כהורים, הייתה ליצור לו את המקס' גירויים שניתן, במצב של "הושט היד וגע בם", בשביל למנוע את ההשתקעות שלו במשהו אחד. (אני בכוונה נמנעת מלקרוא לזה אובססיה, כי לדעתי (אולי המדחיקה) זה פשוט מרתק יותר)

mayarel

New member
השאלה היא מה המטרה שלך

אם המטרה היא ללמד אותו לשחק במשחקים נוספים הגירויים מאוד יעזרו, ונתתי עצות איך להגביר גירויים בקישורית ששלחתי בתגובתי הקודמת. אם המטרה היא עבודה תקשורתית, אז אפשר בגיל הזה בכלל בלי גירויים. את הצעצוע. את הסוס, הרודפת, המתחבאת, זו ששרה, מקפיצה וכו וכו וכו אגב תוך כדי ההשתקעות שלו במשחק מסויים אפשר להצטרף ולחלוק יחד את ההנאה. יקירתי אני נשמעת כאן מפמפמת DIR ואני פשוט מדברת ממה שבחרתי וממה שאני נעשית יותר ויותר טובה ונתרמת ממנו. אולי כדאי לשאול כאן מאנשי ABA- השיטה ההתנהגותית לגבי ראייתם את הנושא, שזו הגישה השנייה הנפוצה. תהנו יחד

shailurie

New member
המלצה לגן תקשורת

הי, בני לומד בגן מרגנית בגבעת שמואל שנה שניה והם עשו איתו עבודה מעולה. כנראה שבקרוב יעבור לגן רגיל. ממליץ בחום

b o t t e n

New member
../images/Emo41.gifעוד שאלה../images/Emo41.gif

מה ההבדל בין גן תקשורת לאלוטף

galit74

New member
גיל הילדים.

גן תקשורת הוא החל מגיל 3 (לפי שנתונים של העירייה)

למעלה