שלום לכולם....

• פותח הנושא stac
  • פורסם בתאריך

stac

New member
שלום לכולם....

אני עוד מעט משתחרר מצה"ל והחלום שלי מאז ומעולם היה ללמוד ולהיות כלכלן. אני בולע כל דבר שקשור ללימודי כלכלה ועבודה בתחום. בזמן האחרון אני דיי מתלבט אם להתאמץ ולהתקבל לאונברסיטה או פשוט ללמוד במכללה כפי שרוב עושים, לפי מחקר במדור כלכלה בידיעות אתמול אין הבדלי שכר משמעותיים בין בוגרי מכללה לאונ', לדעתי זה משום שמי שלומד במכללה כבר יודע איפה הוא הולך לעבוד, או שאני טועה ולמעסקים באמת לא איכפת אם לומדים במכללה או אונ'? שאלה שניה. באיזה תפקידים אפשר להשתלב כעבודה ראשונה אחרי סיום הלימודים בתחום שוק ההון ותאגידים? תודה.

shay6748

New member
יש הבדלים בין בוגרי אונ' למכללות

אני מציע לך לחפור מעט בפורום כי הנושא נטחן כאן דק דק לדעתי האישית, שווה להשקיע ולהכנס לאונ' מובילה. מגוון התפקידים שאפשר להשתלב בו הוא מגוון מאוד ומשום שכל תפקיד אפשר להגדיר בכמה עשרות הגדרות לא יעזור לך פירוט של כותרות....

לדעתי...

שווה מאוד להשקיע את כל המאמצים הנדרשים בכדי להתקבל לאוניברסיטה (סגורה). לא קראתי את המחקר שהתפרסם בעיתון ידיעות, אך בהחלט יתכן ומה שרשום שם רלוונטי לתקפיד הראשון אחרי הלימודים ולא לכל הקריירה. התפקיד השני לדוגמא, מסתמך על הנסיון שנרכש בתפקיד הראשון ומכיוון שיש הרבה חברות שקולטות רק בוגרי אוניברסיטה לתפקיד ראשון ונחשבות ל"בית ספר" טוב בעייני מעסיקים אחרים , בתפקיד השני ברוב המקרים כבר יהיה הבדל יותר בולט בין אוניברסיטה למכללה. אפילו אם מה שרשמתי כאן לא נכון בכל המקרים, המלצתי בכל אופן היא לנסות להתקבל לאוניברסיטה. זה יכול רק להועיל.

אני לא בקיא בתכנים הלימודיים שם...

ההתיחסות צריכה להיות זהה לאוניברסיטה סגורה בגדול. מבחינת תנאי קבלה זה יותר קרוב למכללה מאשר לאוניברסיטה.

shay6748

New member
מוניטין

האונ' הפתוחה סובלת ממיתוג בעייתי בעיני מעסיקים. מבחינת תכנים ואיכות החומר שמועבר לדעתי הפתוחה עומדת בליגה אחת מעל כולם. אבל, החוכמה היא לא לדרוש מהסטודנטים לשנן ספרים על גבי ספרים בשם הפדגוגיה (הזכיר לי שיר מפורסם...) אלא ללמד את הסטונדטים להתשמש בראש שלהם טוב יותר. בנקודה הזו האונ' הגדולות הן ליגה בפני עצמן ולו רק בגלל שהמרצים הם מהשורה הראשונה כמו כן הסטודנטים (זה לא אומר שבמקומות אחרים הסטודנטיםם הם בהכרח לא כאלה, אבל מבחני המיון עושים עבודה טובה בסינונים לפחות בכלכלה) וגם בגלל שהאונ' לא מגבילה את התכנים לסטנדרט ידוע וקבוע מראש....

Kiru

New member
אכן נטחן דק

בכלליות: 1. יש הבדלים בשוק העבודה בין בוגרי אוניברסיטה בכלכלה לבוגרי מכללה. עד כמה – תלוי באוניברסיטה, במכללה ובגורמים נוספים. 2. ללא קשר, הסקר הנ"ל בעייתי מאוד מיותר מבחינה אחת. 3. לימודים באוניברסיטה גם זולים יותר מרוב המכללות, אז אם אין לך סיבה ספציפית למה לשלם יותר?

למעלה