שלום לכולם :)

שלום לכולם :)

קוראים לי נתי .. גיליתי את הפורום רק לאחרונה ואין מה לומר.. פורום מדהים! אני רוצה להתייעץ איתכם בנושא שמאוד מדאיג אותי..יש לי אחות מקסימה בת 6 (כיתה א') היא יפייפיה אמיתית, וחלומה הגדול הוא להיות דוגמנית..ההורים שלי מעודדים אותה (עשו לה בוק והיא הלכה למספר אודישנים) וכנ"ל גם הסביבה אבל אני חוששת שבזכות החברה המעוותת שלנו היא תגדל למציאות של הפרעות אכילה, אנורקסיה, בולימיה וכו'.. אני יודעת שזה קיצוני אבל מבחינתה המודל הוא דוגמנית אנורקטית -בעיניה זה שיא היופי. אתם בטח אומרים לעצמכם. "מה, אבל היא רק בת 6?!" אז כן, זה קורה גם בגיל 6. לפני כמה ימים שהגעתי לאסוף אותה מבית הספר.. היא הצביעה על אחת הבנות ואמרה "איזה כיף לה" וששאלתי אותה למה כיף לה היא ענתה: "כי היא מאוד רזה".. הייתי בהלם!! אני גדלתי בבית עם אמא דוגמנית לשעבר, שכל חייה עסקה במראה שלה , אני זוכרת אותה בתור ילדה עומדת מול המראה ובוכה כי השמלה לא עולה עליה... היא הלבישה אותי בשמלות יפות, איפרה אותי ושלחה אותי גם לצילומים (כמו שעושים לאחותי הקטנה היום) כבר מגיל צעיר הבנתי שאני שונאת את זה ומרדתי בהם עד שהם הרימו ידיים והבינו שהילדה הקטנה שלהם לא תהיה ילדה-דוגמנית. אחותי הקטנה נולדה אחרי הרבה שנים (כשהייתי בת 12 וחצי) והיום אני רואה דרכה את מה שאני עברתי וזה מפחיד אותי.. אמא שלי אוהבת אותה מאוד ואני יודעת שהדבר האחרון שהיא רוצה הוא שיקרה לה משהו אבל אני רוצה שאחותי תהנה מהגיל הזה, ולא תתעסק בדברים האלה.. דיברתי עם אמא שלי המון על הנושא אך היא בשלה.. מה לעשות?!

lb22

New member
לדעתי וזו דעתי בלבד

לתת לאמא שלך לגדל אותה כרגע כמו שהיא רואה. ואם היא מוצאת לנכון לגדל אותה ככה אז סבבה. אחותך עוד קטנה מידי מכדי להבין את המשמעות הגדולה של המושג אנורקסיה בולמיה וכו'..... שהיא תגיע לגיל העשרה אז את תוכלי לראות מה נסגר. אני לא חושב שכרגע יש משהו רע בחינוך של אמא שלך שאת עוד אומרת שהיא מגיעה מהתעשייה הזו אז אולי היא יודעת מה היא עושה (אני מניח שכן)... ד"א אם אחותך הייתה אנורקסית אני לא חושב שהגוף שלה היה שורד רק בגלל הגיל הצעיר שלה (אבל זה רק אני)

polegra

New member
אתה לפעמים מבין את מה שאתה כותב??

אחותך עוד קטנה מידי מכדי להבין את המשמעות הגדולה של המושג אנורקסיה בולמיה וכו'..... שהיא תגיע לגיל העשרה אז את תוכלי לראות מה נסגר. אתה מודע לזה שהדברים שאנחנו עוברים בילדות הם אלה שמעצבים את האישיות שלנו אם תקרא קצת תראה שהפרעות אכילה...לכאן או לכאן זה לא משהו שמתחיל בגיל בוגר זה קורה בגיל ההתבגרות בשל חוויות ילדות שמעצבות אותנו ואת דעתנו על עצמנו נפש וגוף כאחד אלה השנים הכי קריטיות!!! אנורקסית לא מתה תוך יום גם לא תוך שבוע לוקח זמן למערכות לקרוס גיל צעיר אינו מראה כי המערכות יותר פגעיות לאנורקסיה לעודד ילדה בגיל צעיר לרזון להסביר לה לא במונחים בריאים מה הוא גוף בריא וכיצד עליו להראות אלה דברים שהיא תשא עימה שנים קדימה בתקווה שלא תפתח הפרעת אכילה כזאת או אחרת מי אמר אנוקסיה ובולמיה? אולי היא דווקא תהיה שמנה אבל כך או אחרת זה לא חינוך בריא למודעות לגוף טלי

הפעם אני ממש לא יכולה להתאפק

הפעם הבאת אותה בבליל של שטויות שאלוהים רק יודע מאיפה זה בא לך. ממש גיבוב של דברים לא רק לא נכונים גם מטופשים מאוד. חינוך לאנורקסיה ובולימיה וכל החולה הרעה הזו מתחיל בדיוק בגיל 6 וגם יותר מוקדם. מהר צריך לדבר עם האמא המטורללת הזו שתשנה את דרך החינוך של הבת שלה. הבת הקטנה בסכנה ולא נראה לי שבקצב הזה היא בכלל תגיע לגיל הבגרות כי היא תהיה עסוקה מידי בכמה רזה היא יכולה להיות עד שהיא, חלילה, תיעלם מהעולם. תתחיל לעבוד על צינזור,לירן. דחוף !!!

איגואנה..

אני מצטערת אבל עברת את הגבול לטעמי -אני יודעת שרצית לעזור ואני מודה לך על התגובה- אבל אמא שלי לא מטורללת ואני מאוד אודה לך אם לא תתבטאי בצורה כזאת.. תודה.

אני מתנצלת על איך שקראתי לאמך

ואת צודקת,שכחתי שאת קוראת את התגובה. זה lb22 שמעלה לי את הסעיף. ולגבי אמא שלך,כדאי שתקחי אותה לשיחה רצינית אם את לא רוצה שאחות תגדל עם הפרעות אכילה כי נראה לי שאת כבר שמה לב לכך שדרך החינוך של אמך לא נכונה.

lb22

New member
אז עכשיו את מאשימה אותי

בזה שאת קראת לה אמא מטורללת? החוצפה שלך עוברת כל גבול אה ... תאשימי את עצמך זה כיף להפיל את האחריות על אנשים אחרים זה בעצם הכי קל.... אז חבובה את האשמה תפילי על עצמך אל תנסי להגיד בכלל שאני אשם על צורת כתיבתך. תיהי אחראית לכתיבה שלך לא לשלי ואל תחפשי אשמים אחרים במה שאת כותבת. באמת התחלקתם כן על השכל....

לא האשמתי אותך בצורת הכתיבה שלי

בוא'נה,יש לך בעיה רצינית בהבנת הנקרא. איפה הבנת שהאשמתי אותך בצורת הכתיבה שלי? זה ממש מעניין אותי. בכל אופן,תנסה להפנים שאנשים יכולים להיות גם שמנים וגם מאושרים. בלי שום קשר בין הדברים. לא כל דבר חייב להיות קשור לרזון.

lb22

New member
את ממש אבל מממממממש

אבל ממממש ברמות מטורפות!!!!!!! מכניסה לי מילים לפה ודעות שאני בכלל לא דוגל בהם... איפה קראת באחת מן ההודעות שלי אי פעם בפורום הזה (במשך שנה שלמה ) שאני טוען שאין בחורות שמנות ומאושרות!?!? את עושה אותי כ"כ טיפש..... שזה מתחיל באמת לעצבן אותי ואני באמת מחזיק את עצמי לא להתחיל לזרוק פה מילים לא הכי יפות והנה אני מצהיר כבל עם ועדה שביום שאני אחשוב שאין דבר כזה שמנה מאושרת אני יעשה כל מה שתרצי . אז באמת תרדי מהעץ שטיפסת עליו , וכן גברת אפשר להסיק ממה שרשמת שאני אשם בזה שרשמת אמא מטורללת כי היי את אמרת שאני מביא לך תסעיף ובגלל זה היית עצבנית ורשמת את זה... וחוץ מזה אמרת גם אמא חלולה שם למטה.... גם שם מישהו עיצבן אותך?

מ ח י י ך

New member
מזל שלנו

שאתה מחזיק את עצמך... באמת מראה על בגרות. והכי בוגר זה להגיד שאתה מחזיק את עצמך. קולה כבוד! :)

lb22 אשכרה גרמת לי לחייך....

לא הכנסתי לך שום מילים לפה ולא שום דבר אחר. אני מפסיקה להתווכח איתך להיום. אתה מאוד משעשע אותי בהתגוננות שלך ולכן אני אפסיק שלא תעשה לעצמך בושות. שיהיה לך סופ"ש נחמד. ואל תאכל יותר מידי,שלא תשמין חלילה,אחרת המכנס לא יעלה עליך....

lb22

New member
אני חושב שהגיע הזמן שאת תעבדי

על הצינזור והתגובה שכאן מעליי דווקא די מספרת את עניין האמא המטורללת.... סורי אני לא רואה פה חינוך לאנורקסיה. אני רואה פה אמא שהייתה דוגמנית (על פי כותבת ההודעה) שרוצה שהבת שלה תיהיה גם דוגמנית ... דרך אגב מה הקשר חינוך של הילדה לזה שהיא רוצה שהיא תיהיה דוגמנית לא הבנתי עוד לפחות תדייקי ותגידי אם כבר חינוך לרזון אז זה יהיה הרבה יותר נכון. אז כן האמא שלה רוצה שהבת שלה תיהיה רזה זה פשע? כנראה שכאן בפורום זה פשע עם אות קלון עליו.... אבל באמת הצינזור צריך לחול עליך אני עדיין לא קראתי לאמא של מישהי שאני לא מכיר מטורללת על סמך זה שהיא רוצה שהבת שלה תיהיה דוגמנית.....אני את דעתי הבעתי והתגובה שלך איכשהו לא במקום.

אתה מדהים,באמת.

אז בוא אני אגיד לך מה דעתי: אתה כותב שטויות במיץ עגבניות.ואתה גם מעצבן אותי בדיעות החשוכות שלך. אמא של הילדה צריכה לחנך אותה קודם כל לבטחון עצמי באיך ומי שהיא - הילדה. ללא שום קשר לאם הילדה רזה/שמנה/נמוכה/גבוהה/בלונדינית/ג'ינג'ית וכו'. חינוך לא צריך להיות קשור לרזון או לשומן ותפסיק להכניס את הפורום ואת זה שאתה חושב שהפורום מחנך ל"השמנה" לכל שיחה רק כי לא מסכימים איתך. הפורום מנסה להנחיל לאנשים שנלחמים בעצמם ובמשקלם את הביטחון לחיות כפי שהם בכל משקל בגלל שהם קודם כל בני אדם. אחרי זה הבחירה אם לרדת במשקל או להישאר במשקל - היא שלהם. אולי תנסה להפנים שלא כל דבר סובב סביב משקל??? זה שהילדה תהיה רזה ו/או דוגמנית לא אומר עליה כלום כבן אדם. היא יכולה להיות מדהימה ביופייה ורזונה אבל טפשה כמו נעל או רעה ומרירה על הילדות שאבדה לה בגלל המרדף הבלתי נגמר אחרי ה"גוף המושלם". אין דבר כזה "מושלם". מושלמות לא קולעת לטעמו של כל אדם. ורק דבר אחרון - חינוך לרזון, WTF???? החינוך צריך להיות לבן אדם טוב שאכפת לו מאחרים אבל בעיקר מעצמו.ללא קשר למראה.

lb22

New member
איגואנה יקרה....

גם אותי מעצבנת הדעה שלך בשרשור הזה אבל אני לא טוען שהאמא שלה היא מטורללת אני חושב שהאמא שלה יודעת יותר טוב ממני ממך ואולי גם מהאחות הגדולה איך לגדל את הילדה שלה. בקשר לחינוך לרזון אולי אם היית מבינה את זה טוב יותר היית מבינה שאני מבדיל בין חינוך רגיל לחינוך אחר (רזון נניח) אני לא טוען שזה מה שאמא שלה צריכה לעשות אלא את אמרת שעם ככה האמא מחנכת את הילדה שלה (וככה הכוונה לחינוך לרזון) אני חושב שלא את ולא אני הבנו את הכוונה אחד של השני בכל מקרה זה עדיין לא אומר שאת יכולה להתבטא כמו שאת מתבטאת כמו שמעירים לי על זה כל הזמן חבל שאין פה אחד שיעיר לך וגם שיש את מאשימה מישהו אחר.......

אני לגמרי איתך איגו..

מצער לראות שהורים לא מוכנים לטפל בבעיות שלהם עצמם (ובהחלט ניתן לקרוא לזה טירלול, זו אפילו מילה עדינה) -ומעבירים אותם לילדיהם תוך כדי הריסת חייהם ובריאותם בגיל כל כך צעיר. לגבי שאר השרשור ו"הבה נתווכחה"!!! - מוטב פשוט לא להגיב.

בונה אתם מגזימיייייייםםםםםם

וסליחה שאני משרשרת לא נכון פשוט כבר לא היה לי מאיפה להתחיל ומראש אני מתנצלת אם אני כותבת דברים בצורה בוטה מדי כול הורה עושה טעויות בחיים שלו וזה בא על חשבון הילד מאוחר יותר, מה לעשות זה ככה, ואל תדברו כולכם כאילו זו האימא הכי משוגעת בעולם כי אני חושבת שכול אחד התלונן פה לפחות פעם אחת על איך אימא שלו דפקה לו את השכל מבחינה של "את צריכה להיות רזה" וכול הנסיונות והמעשים שמסביב לזה (ולדעתי זה הכוונה במה שנקרא "חינוך לרזון"), ואם אני אקח את עצמי לרגע בתור דוגמא אז אני בגיל 6 גם חשבתי ככה ויותר גרוע ואני רחוקה מלהיות אנורקסית (והגיע הזמן שתלמדו שיש דבר כזה שנקרא אכילה כפיתית ושזה גם נכלל בקבוצה של הפרעות אכילה ולא רק אנורקסיה ובולמיה) או בת של דוגמנית. מה לעשות אף אחת לא נולדת להיות האימא המושלמת ולא עוברים בדיקה פסיכולוגית מקיפה לפני שנכנסים להריון כדי לבדוק שלאימא אין הערכה עצמית ודימוי גוף נמוכים כדי שהיא לא תעביר את זה לילדים שלה, וככה זה האופי שלה ושום שיחה או טיפול ישנו את זה, גם אם היא תשנה את הגישה שלה הילדים עדיין רואים את אימא שלהם בוכה על זה שהיא השמינה ומבינים לבד. וכול הורה באיזה מקום רוצה שהילד שלו יהיה באיזה מקום העתק קטן של עצמו רק משופר יותר ומה רע בזה?. בקשר לאנורקסיה והדאגה שהילדה תהיה אחת כזו, קצת חולקת על זה כי דווקא בגלל שהיא לא מבינה את המשמעות המלאה של תזונה נכונה משקל תקין והפרעות אכילה היא יכולה ליפול לזה יותר בקלות כי במיוחד בעולם של הדוגמנות היא יכולה לפרש דברים לא נכון, אבל מתפיסות מעוותות ועד ולאנורקסיה יש דרך ארוכה ולא חושבת שכרגע היא תופשת את כל הקטע של הדוגמנות כ'ה'דבר שהיא חייב להיות טובה בו. מה שכן ההורים צריכים הדרכה איך להעביר לה את המידע הזה על תזונה הערכה עצמית וכול שאר הדברים האלה שיולים למנוע ממנה להיכנס לבעיות נפשיות כאלה או אחרות. מקווה שזכרתי הכול (פעם שנייה שאני כותבת את זה כי הסגנון הקודם נמחק משום מה) וסליחה אם פגעתי במישהו

עופר 123

New member
גם ילדים בגיל 3...

לא יודעים מה זה סרטן, והפלא ופלא - הוא לא מדלג עליהם. ילדים לא צריכים לדעת משמעותה של מחלה או תופעה בכדי לחלות בה. אם האמא מעודדת אותה לרזון קיצוני בגיל 6, ההשלכות עלולות להיות חמורות: דימוי גוף עצמי נמוך, חשש מכשלונות עד כדי שיתוק חברתי, אכילה לא סדירה, דיאטות יו-יו ואולי אפילו אנורקסיה ובולימיה. אסור גם לשכוח את החברות של הילדה בגן ובבית הספר: הילדה תספר לחברותיה שהיא מדגמנת, ואז כולן ירצו עוד יותר לדגמן. אני יודע שאתה לא מסתובב בבתי ספר, ולכן אתה לא יודע על בנות שהולכות להקיא ביחד בשירותים. אם פעם בולמיה היתה משהו לא נורמטיבי, היום בנות 10-18 (10 זו לא טעות. זו כיתה ד'), הולכות להקיא ביחד, כאילו היה זה משחק משותף. שהאמא תגדל את הילדה ככה? גדל אתה את ילדיך ככה, ונתראה בעוד כמה שנים "לראות מה נסגר".
עופר

../images/Emo31.gif

ילדים קטנים אולי לא מבינים את המושגים הרפואיים של הפרעות אכילה, אבל תתפלא כמה ילדים יודעים, ודווקא בגלל שהם לא יודעים את הכל אלא רק מה שהם הבינו בעצמם, זה הרבה יותר מסוכן, כי הם לא יודעים את כל הסכנות בעניין אלא רק את היתרונות לכאורה. "אני לא אוכל- אני ארזה." וזהו. זה אף פעם לא מוקדם מכדי לפתח דימוי גוף נמוך.

יאני1

New member
נתי,

קודם כל, ברור שאת אוהבת את אחותך ומחוייבת לה וזה מקסים. זה שאת מסוגלת להיות בעולם של אמא שלך ומבינה מאיפה היא באה זו התחלה מעולה ואחלה בסיס לתקשורת בינכן. אני מציעה לך לשתף את אמא לגבי זה, להגיד לה מה עבר עלייך בתור ילדה, שאת מודאגת. חשוב שתקפידי לא להקטין ולעשות את אמא שלך לא בסדר בשיחה, כי זה מעורר התנגדות ותכנסו לוויכוחים ולהעלבויות... ברור שאת אוהבת את אמא, ומכבדת אותה- תזכרי להביא את הנוכחות של האהבה הזו בשיחה איתה. ומעבר לשיחה עם אמא, תמיד טוב להרעיף אהבה וחיבוקים (מה שאני בטוחה שאת כבר עושה) לאחותך..לומר לה שהיא מושלמת בידיוק כמו שהיא, שהיא לא צריכה להשוות את עצמה לאחרים וכל מה שאת יכולה לתת לה שיעשה לה הבדל ויקדם אותה. המון בהצלחה אהבה מעיין

למעלה