שלום לכולם=]

thumbelita

New member
שלום לכולם=]

שלום, מישהו יודע מה הנוסחה המולקולרית של חלודה? (אני מצאתי באינטרנט Fe(OH)2 אבל המורה חושבת שזה Fe(OH)3...) מצטערת אם זה לא בסדר לפתוח הודעה חדשה
ותודה כמובן

אני בכלל זוכר שזה-

Fe2O3. אבל מודה שדיברתי רק מזכרון ולא מ"ידע מעמיק" או משהו,ז"א, תשובתי היא בערבון סופר-מוגבל.

deathcaster

New member
תגובה

"מצטערת אם זה לא בסדר לפתוח הודעה חדשה" - איזו חמודה, הרי לשם זה הפורום קיים. האמת היא שמדובר בהתליך תלת שלבי : שלב אחד חמצון הברזל :
Fe → Fe2+ + 2e−​
שלב שני : חיזור המים
4e− + O2 + 2H2O → 4OH−​
שלב שלישי : יצירת קומפלקס החלודה
Fe2+ + 2OH− → Fe(OH)2 4Fe(OH)2 + O2 → 2(Fe2O3.xH2O) + 2H2O​
Fe2O3.xH2O הוא Fe2O3 הידראט תחמוצת ברזל עם תצמיד של 2 מולקולות מים ( או במילה אחת - חלודה
)

thumbelita

New member
=]]]]]]]

קודם כל תודה רבה!
לא ממש הבנתי את השורה האחרונה (השלב השלישי), אבל אני מניחה שהנוסחה היא: Fe2O3? סליחה על החפירה (
) אבל אני צריכה לתת ללבורנטית את הנוסחה כדי שתכין לנו חלודה לניסוי...

deathcaster

New member
תגובה

שימי מסמר בתוך מים ויהיה לכם חלודה כן הנוסחה היא Fe2O3

DIKZ

New member
Fe++ & Fe+++ = RUST

שלום. חלודה הינה למעשה תחמוצת ( והידרוקסיד) של ברזל דו ערכי, תלת ערכי והתערובת של שניהם. ============================= השכבה הראשונית הנוצרת הינה תחמוצת דקיקה צהבהבה הנקראת וויסטיט, ונוסחתה FeO ( וגם Fe{OH}2 ). כאן הברזל הינו דו ערכי. =========================== החלודה היא גם Fe2O3 , הנקראת המטיט, ברזל תלת ערכי. ================================= תערובת של הנ"ל = Fe3O4 , מכונה מגנטיט. ===================================== לכל אחד מהנ"ל יש תת סוגים ( אלפא , גמא וכו') והם מותנים בתנאי ההווצרות, כמות חמצן, לחות, טמפרטורה ועוד. =================================== ד"ש למורה ולתלמידה. dikz.

thumbelita

New member
קצת סיבכת אותי../images/Emo3.gif../images/Emo122.gif

קודם כל תודה! קצת הסתבכתי ואני לא יודעת באיזו נוסחה להשתמש
אני צריכה להכין חלודה לניסוי הבודק את "השפעת הקולה על העלמות החלודה", כשההשערה היא שהתחמוצת הזרחנית בקולה מגיבה עם החלודה (הבסיסית) בתגובת סתירה ולכן החלודה נעלמת/פוחתת בהתאם לריכוז הקולה (יוני ההידרונים כמובן). אני צריכה את הנוסחה של חלודה כדי להכין משטחים חלודים לניסוי מאחר ואין לנו כאלה בביה"ס... הלבורנטית אמרה לי שיש לה Fe2O3 אבל זה מופיע כאבקה ואין לי (או לה) מושג איך להפוך את זה למשטח נגיש וחלוד. היא הציעה לי להחליד צמר פלדה ע"י השרייה במים ולאחר מכן לייבש אותו והוא יתחלד מעצמו (אני רק בשלב ההשרייה ולכן אני לא יודעת אם זה יצליח...הייתי מעדיפה דרך אחרת כיוון שכך גם המשטחים שאכין יהיו מדוייקים יותר במידותיהם) בקיצור- אני מניחה שעלי להשמש בנוסחה Fe(OH)2?- כדי לקבל יוני הידרוכסיד שיגיבו עם יוני ההידרוניום בקולה (או שכדאי להשתמש ב-FeO וזה יהפוך לFe(OH)2 בסביבה הנוזלית של הקולה?) נראה לי שבילבתי והתבלבלתי
וסליחה על החפירה

DIKZ

New member
חלודה

שלום לך השיטה להחלדה הינה פשוטה מאד, באמצעות פח דקופירט . גשו למסגריה קרובה ובקשו פח דקופירט. אם תמצאו פח חלוד, פתרתן את בעיתכן. ולא - פח ללא חלודה שהינו פח פלדה בגוון כסוף, בדר"כ בעובי של 0.8 עד 3 מ"מ לערך. {בכל מקרה, פח שחור המצוי בכל מסגריה, לא יתאים לניסוי שלכם }. את הפח הכסוף ( דקופירט ) נקו היטב משומן. הדרך הפשוטה - בד לבן או טיסיו, ספוג בממס אורגני- אצטון , טרי כלור.... ואפילו אלכוהול בלית ברירה. להמחשה ראשונית- טפטפו על הפח הכסוף ,הנקי מס' טיפות של מים נטולי יאונים. באיזור סמוך טפטפו על הפח מי ברז. ובאיזור אחר מים בהם הומס מראש מעט מלח בישול. עוצמת ההחלדה , לאחר יבוש הפח והשהייתו משך מס' שעות ( או לילה) תבהיר לכן את דרגות החלודה , ותוכלו לבחור. בהצלחה

למעלה