שלום לכולם =]

אילתיות

New member
../images/Emo201.gif

בנ"ע משקיעה בשכבה הבוגרת שלה שעוד יש סיכוי להשפיע עליהם(הרא"ה נצח...) כי בנ"ע מגדירה את עצמה כ-תנועת נוער!!!!!!!!!ונוער זה בערך גילאי הרא"ה ומעלה......מה לעשות?!בתקופה האחרנה הגיל הזה נעלם מבנ"ע ונשארים רק החניכים של נבטים-הרא"ה(בתקווה שהם עוד בקטעים של בנ"ע...)בנ"ע רוצה לפעול כתנועת נוער עם נוער ולא עם ילדים....אם בנ"ע היתה תנועת ילדים אז מה הבעיה שיצטרפו כבר מכיתה א??בנ"ע קבעו גיל שבו מתחילים לעבוד על הילדים לקראת היותם נוער חבר בתנועה.....עד אז הם ילדים שחברים בתנועה....בנ"ע משקיעה בשבטים הבוגרים כי יותר קשה להשאיר אותם בסניף וזאת עובדה!! אני לא יודעת איך זה אצלך בסניף אבל נראה לי שאצל כולם כמעט המצב דומה....בתחילת חב"ב יש תהתלהבות של להיות בחב"ב ואח"כ ההתלהבות נעלמת ושוכחים מהסניף....לכן בנ"ע משקיעה בשבטים האלה...זה נראה שפחות משקיעם בשבטים הקטנים...אולי....וזה באמת מעצבן שיש מן קטע כזה שלשבטים הנמוכים מכניסים מדריכים פחות....אצלינו זה לא ככה ואני בטוחה שאצל עוד סניפים...לדעתי אין דבר כזה להכניס מדריך שהוא לא...ברגע שמכניסים איש להדרכה הוא צריך להיות מדריך!!מעצבן אותי לראות מדריכים שהם לא באמת מדריכים- כאלה שזה מגניב להיות בהדרכה וכו...זאת טעות שחייבים לעבוד עליה....אם חסר מדריך לנבטים עדיף שלא יהיה מאשר שיכנס אחד מעפן....דוגרי החניכים בגיל הזה יותר מחכים תמדריכים שלהם מאשר בגיל יותר גדול.....אולי אתהצודק תצריך להכניס לשבטים הנמוכים תמדריכים השווים... וואו כמה כתבתי................יאללה יומטוב......

איתמר-אני מודה שהפתעת אותי לטובה..

אבל יש לי בעייה קטנה עם חלק ממה שאמרת. **"אבל במיוחד את השבטים הקטנים יותר כי הם צריכים דוגמה". ?? ומה עם נצח? הם לא מהווים דוגמא?. לא יודע מה איתך אבל בתור מדריך של חניכים קטנים יש לי קשר מעולה איתם ואני לא מתבייש להגיד שהם כמו חברים שלי ובגלל זאני מכיר אותם אני יכול להגיד לך בוודאות שכל עניין הדוגמא מהגדולים זה פשוט בלבולי שכל! זה לא קיים בגרוש וזה קלישאה שעבר זמנה מזמן מזמן... אם כבר דוגמא זה מהמדריכים... הקטע של "להוות דוגמא" הוא קטע ממש לא קלישאתי, ואנשים, לא משנה מאיזה שבט (הם יכולים להיות בניצנים והם יכולים להיות בהרא"ה), מסתכלים על כ-ל מי שבחב"ב כעל מישהו על רמה, שהם מעריכים ומכבדים. אתה לא יכול לומר שהקשר בין חב"ב לחב"א הוא בולשיט. אני יכולה להבטיח לך שיש לי קשר עם חניכים מכל השבטים בסניף שלי, ויש כאלה שאומרים לי בפירוש שהקשר שלהם איתי הרבה יותר טוב מהקשר שלהם עם המדריכים שלהם. יכול להיות שזאת בעייה בסניף שלי, אבל לא נראה לי. יש לנו בסניף אחלה מדריכים, ואני חושבת שהקטע של הגיבוש בסניף וכד' משפיע על "להוות דוגמא", כי אין דבר כזה שחניך שם רק על המדריך שלו.. ונראה לי שאתה גם מודע לזה עקב זה שאתה מדריך של נבטים.. אבל אולי אני טועה, לא יודעת..

לגבי הנק' הזו של הדוג' האישית...

מלבד העובדה שילדים קטנים בהחלט לוקחים דוגמא מהבוגרים מהם, במיוחד אם הם מהשבטים הבוגרים (דבר שקורה באופן טבעי לילד קטן המנסה להיתלות בכל אדם בעל כח רב ממנו- וכמובן שהדבר משתנה מאדם לאדם...). השבטים הבוגרים יוצרים אווירה בסניף, והיא בהחלט משפיעה גם על השבטים הקטנים יותר ועל הסניף כולו. לעיתים אף על המדריכים עצמם. אוירה היא דבר סוחף מאד. מי כמונו יודע עד כמה תופעת ה'עדר' יכולה לסחוף פעמים רבות ובעצמה חזקה מאד. ניתן להשתמש בה למטרות טובות, ועל ידה אפשר להרים סניפים שלמים, אך לעיתים היא אף יכולה למוטט אפי' סניף גדול שהיה בעל שם עד לשנים האחרונות. הכל תלוי ב'רועי הצאן' כביכול, ואלה אינם רק המדריכים ורכזת הסניף, אלא אף החניכים הבוגרים.

מה שבטוח הרא"ה הם לא מובילי העדר

הם המתלמדים הקטנים שאולי בעתיד יהיו מובילי "עדר" טובים שירמו את ה"עדר" מה שבטוח שאם למדריכים שלהם יש חלק בזה אז את החלק הזה לא לומדים בסמנריונים ובהתבודדיות וייחודים שלהם מהשאר

עם כל הכבוד למדריכים

אני חושבת שהחניכים מסתכלים על מי שלא מתיימר לשמש להם כדוגמא חינוכית. אם, למשל, כל החניכים של שבט הרא"ה ומעלה יבואו לסניף בשבת בלי חולצה לבנה ומכנס\חצאית בצבע כחול, מן הסתם שגם הם יתחילו לבוא בבגדים בשלל צבעי הקשת. אי אפשר לשלול את ההמשכות אחרי מה שבולט לעין.

talula39

New member
ברור שיש דוגמא אישית...

אבל את לא יכולה להגיד לחניכים ממי לקחת אותה...יש כאלה שיתסכלו על הגדולים...וכל אחד לוקח ממי שהוא רוצה... ברור שחניכים לא לוקחים דוגמא רק מהמדריכים שלהם...אבל אני חושבת שחניכים גם יודעים להאריך מתי לקחת דוגמא ומתי לא מהמדריכים שלהם... המדריכות הראשונות שהיו לנו היו סבבה אבל הם לא כזה היוו דוגמא וגם האמת לא לקחנו מהם...ואחרי זה היתה לנו המדריכה הכי תותחית בעולם...ועובדה לקחנו ממנה דוגמא... בקיצר אתה לא יכגול להגיד סתכלו על זה קחו דוגמא כי הם פשוט יעשו ההפך... וזלקינד...חח טוב שויתרת על מה שכתוב במודגש...
חחח

איתמר../images/Emo70.gif

אני ממש לא חושבת שאנחנו לא מוכנים לקבל עזרה מבחוץ, להיפך, אנחנו נשמח לקבל עזרה בנוגע לפרויקט אבל הפרויקט מיועד לחברי שבט הרא"ה בלבד, ולא, לא בגלל שום התנשאות!!! הפרויקט נוצר כדי לפתור את בעית הכניסה להדרכה!! כל שנה, מכניסים את השבט החדש להדרכה, אבל מה קורה אז? אי אפשר להכניס את כל השבט ואז יוצא שמי שלא נכנס להדרכה הולך לגרעין ואז יוצאת הרגשה שמי שבגרעין פחות איכותי מהאנשים שנכנסו להדרכה. אז זהו..שלא!! אנחנו רוצים ליצור גרעין כבר משבט הרא"ה כדי לראות באמת מי מתאים להנהגה בתוך הגרעין ומי מתאים להנהגה בהדרכה. ודרך אגב, אתה מוזמן לפנות לכמעט כל האנשים שהעבירו שיחות בסמנריון מדריכי הרא"ה, כמעט אצל כולם נשמע הציטוט: "אתם, מדריכי הרא"ה, אתם אמורים להיות השכבה הכי איכותית של אנשים שנמצאים בבני עקיבא", כולל מזכלנו היוצא. שיהיה לכולם לילה טוב ושקט

ולמה אתם אמורים להיות הכי איכותיים?

כל החשיבה הזאת היא רקובה מהיסוד! כי היא מייחד אותכם רק מדריכי הרא"ה יהיו איכותיים! כל השאר יצטרכו להגיע לזה לבד בתקווה שזה הייה לפני סוף ההדרכה לא אכפת לי שאת פותחת קומונה להרא"ה אבל תודי שזה לא לדבר רק על הגרעין אלא בכללי לפתוח קומונה למדריכי הרא"ה שיהיה סבבה והכל ואני מאחל שיהיה לכם הכי סבבה שאפשר!

תקרא שוב!!!

לא אני חושבת ככה!!! כתבתי את זה בהודעה הראשונה שלי, שכל פעם שאמרו את זה התחלחלתי מחדש. זאת חשיבה דוחה ומגעילה שלא צריכה להיות קיימת בכלל. אני אגיד את זה שוב כי כנראה לא הובנתי נכון. אני ל א חושבת ככה!!! מתי תבינו את זה שהנהלת בני עקיבא עושה ממדריכי הרא"ה את הפוזה הזאת. אנחנו כאלה קטנים לעומת מה שעושים מאיתנו. אז כל האחרים - פשוט תפסיקו עם זה!!!

יש כמה שכן עושים מעצמם

והם לא כאלה מיעוט למרות שאת צודקת וכן! ההנהלה היא זאת שעושה ממכם יותר מדי למרות שגם את עושה מעצמך יותר מדי... ככהזה נראה מהדברים שלך, מה לעשות?

../images/Emo35.gif ../images/Emo70.gif מה לא ברור ../images/Emo35.gif ../images/Emo70.gif

טוף, איתמר, אני אגיד את זה פעם אחרונה כי אין לי כח לויכוח המטופש הזה. אני ל - א חושבת ככה!!! אני ל - א חושבת שמדריכי הרא"ה הם יותר איכותיים ממדריכי השבטים האחרים. ותפסיק להכליל! זה שאתה מכיר כמה אנשים שתופסים מעצמם בגלל שהם מדריכי הרא"ה, זו בעיה שלהם. אני אשמח לסיים את הויכוח. ושוב, רעיונות לדף קשר יתקבלו בברכה...

RESTO

New member
תצירי גבינה צהובה

עם חורים ובכל חור תרשמי שם אחר... ואת יכולה לעשות גם בצורה של שבלול אבל זה ממש לא נוח.. לכתוב "הרא"ה " או כל דבר אחר מריבועים ובכל ריבוע לכתוב שם אחר... או לעשות מנורה ואז הקווים של האור שיוצאים ממנה הם השמות של כל אחד ותרשמי איזה הגיג שמתקשר לציור...

tamarhp

New member
עזבי,

באמת אין טעם להתווכח על זה. את לא תשכנעי אותו, והוא סתם יפגע בך...

איתמר >>

מבחינתי כל מדריך שווה לרעהו, ואין לעשות איפה ואיפה. אתה מציג שאלה- מדוע התנועה מפלה בין המדריכים? אני חושש שהיא לא. יתכן וההבדל הוא לא בין המדריכים אלא בין השבטים, כך הדבר לענ"ד. אני מקווה שתסכים איתי שבין השבטים עצמם יש הבדל, דהיינו- שבט ניצנים לא דומה למעפילים והם לא דומים לשם חדש וכו'... אתה צודק שהבגרות נובעת מהגיל, ומהתפתחותו האישית של כל אחד, אך אל תשכח שהסביבה אף היא תורמת להתבגרות הנפשית של כל אדם. אם תשים ילד בן 13 בחברה של ילדים קטנים כשווה בן שווים- הוא יתנהג כמותם, אך אם ישהה במחיצת נערים בני 17 כשווה- יתנהג בבגרות, גם אם לא כמותם- לפחות יותר מבני גילו. לכן, כאשר ילד עולה כיתה, שבט, גיל וכו' על אף שלא השתנה משהו מהותי בעצמו- הוא כן משתנה בהתאם לשינוי החיצוני שנעשה, אפי' אם הוא לא שם לב לכך. זו תופעה טבעית. על כן- ממילא המדריכים של השבטים מקבלים יחס שונה לא מעצם העובדה שהם מדריכים של שבטים שונים אלא משום שהשבטים שונים וראויים ליחס שונה- המדריכים של אותו השבט, שהם כמובן מגיעים 'מתוך' השבט- מקבלים יחס שונה. מדוע דווקא שבט הרא"ה- שם חדש? אני מקווה שתסכים שיש לכך הרבה סיבות. ואם לא, אני מקווה שיהיה לי מספיק זמן להסביר את עצמי לפני שאסע לישיבה בעז"ה. בב"ח לתו"ע.

תכל'ס...

אבל קודם כל תצטרך לעשות לי קורס מזורז- מה זה קומונה, לעזאזל? אחרי הקורס המזורז ל-איך לשרשר, לעזאזל?

אבל גם אם מסכימים למה שאמרת

מה ההבדל בין מעפילים הרא"ה (כיתה ח') לבין הרא"ה שם חדש (כיתה ט') תסכים איתי שממש לא הרבה... אבל ההבדל בין המדריכים שלהם (מעפילים) זה אותו הבדל כמו ההבדל בין מדריכי הרא"ה למדריכי נבטים את זה אני אומר על סמך כמה וכמה סניפים בארץ שראיתי מה המצב שם בין המדריכים

אוקיי,

קטונתי מהמשתמשים הפעילים פה שכולם כבר מכירים אבל אני עדיין מרגישה חייבת להאיר פה איזו נקודה. אתה צודק, אין הבדל משמעותי בין מעפילים-הרא"ה להרא"ה-שבט חדש. אבל יש הבדל במשמעות של הגיל.בשנים האחרונות בני עקיבא מנסה בכל הכח להחזיר את חבריא ב לצמרת העשיה החברתית ולחינוך עצמי. (תסכים איתי שבמהלך פעילות בחב"ב שזה בד"כ טווח גילאים של 14-17 לומדים הרבה יותר מאשר בשלב שבין נבטים להרא"ה). כל הקטע של חבריא א זה מאין "הכנה" לכניסה למעגלי בני עקיבא. הבעיה היום היא שזאת בעצם הכנה לכלום כי ברגע שחבר עולה לשישית הוא נכנס להדרכה או יוצא מהתנועה לגמרי.בני עקיבא מנסה לתפוס את החניכים רגע לפני העליה לחב"ב (שזה בעצם שבט הרא"ה) ולנסות להפוך אותם לשבט הראשון שיוביל מהפכה לחידוש הפעילות של חב"ב. זה הכל, אין פה התנשאות,נחיתות או חו"ח עדיפות למדריכי הרא"ה.יש אולי מדריכי הרא"ה שמשכנעים את עצמם שכן אבל זה כבר סיפור אחר. יום שמח ובשורות טובות.

למעלה