שלום לכולם =]

שלום לכולם =]

שלום, קוראים לי רעות מרקוביץ (אני חושבת שיכולתם לנחש את זה לבד אבל בכל זאת...) ואני מדריכה הרא"ה קרית הרצוג (א-י-מ-פ-ר-י-ה-!), מקווה להתקבל פה בזרועות פתוחות
ועכשיו כמה דברים בתכלס. 1. פתחתי קומונה למדריכי הרא"ה (רק למדריכי הרא"ה). מי שהיה בסמנריון יודע כמה דיברנו... ודיברנו... ודיברנו... ועוד קצת דיברנו אבל לפי מה שאני יודעת בינתיים כמעט לא זז כלום אז כדי שמדריכי הרא"ה מכל הארץ יהיו מחוברים ביניהם...http://www.tapuz.co.il/Communa/usercommuna.asp?CommunaId=21525 , זאת הכתובת - נא להפיץ בסניפים! 2. אני רוצה לעשות להם דף קשר שיהיה גם קומפקטי וגם חמוד. רעיונות? 3. צ'ופר לפיזמונסניף, משו שיהיה לשבט הרא"ה =]. תודה לכולם!

אוי נו די כבר!

מצטער שככה אני מגיב אבל זה די מעצבן לא נראה לך שמדריכי הרא"ה עושים מעצמם ועושים מהם קצת יותר מדי מסיבה לא מוצדקת? יכול להיות שגם מדריכים אחרים יכולים לעזור בדבר המדובר הזה?

ידעתי שזה מה שתגיבו...

זאת אני, החלפתי כינוי (זאת האמת, אין מה לעשות...). אז ככה, אנחנו ממש לא עושים אותנו כאלה, אלא כל העולם עושה אותנו כאלה. הקומונה לא באה לבודד את מדריכי הרא"ה. הקומונה באה להביא מקום למדריכי הרא"ה להגיד מה שיש להם להגיד בנוגע למה שדיברנו בסמנריון שקשור לאיזה שהוא פרויקט ארצי שמדריכי הרא"ה רוצים להקים עם החניכים שלהם אז זה ממש לא קשור לאיזו שהיא התנשאות!! להיפך, בסמנריון ובהכנה כל הזמן רק אמרו לנו שאנחנו אמורים להיות המדריכם הכי איכותיים וכל כך התעצבנו על האמירה הזאת כי היא לא נכונה! כל מדריך בבני עקיבא בין אם הוא של הרא"ה, בין אם הוא של נבטים או של יובל הוא בנאדם איכותי!!!

אני יודע במה מדובר!

מדובר בגרעין נכון? אז זהו שסיפרו לי וזה משהו מאוד מדובר בסניף שלי במיוחד בגללי כי אני מנסה להחיות את הקטע עם כל הפרויקט אור או איך שקוראים לזה אבל הבעיה היא שאני רק מדריך נבטים פשוט ומסכן! כן נו זאת היתה הכוונה שלי שעושים ממכם יותר מדי אבל גם לכם לא חסר קצת... בכל אופן לא רציתי לתפוס תחת אבל... יש עוד הרבה אנשים שיכולים לעזור לכם יותר ממדריכי הרא"ה בעניין הזה כל זה בהנחה שזה הנושא המדובר כי אין שום דבר אחר שמייחד את הרא"ה

barakgl

New member
זלקינד רק אל תהרוג אותה!!

אחרי הכל זה ידוע שמדריכי נבטים זה אנשים נחותים.. P-:

barakgl

New member
זלקינד רק אל תהרוג אותה ../images/Emo70.gif

אחרי הכל , זה ידוע שמדריכי נבטים הם אנשים נחותים

חחחחחחחחח =]

בתור מדריכת נבטים מושבעת תרשה לי להסכים איתך. נראה לי שגם איתמר יסכים... מה שראיתי במחנה שלי זה חבורת חאפרים!! (לא רוצה לגרוף חלילה אבל זה מה שראיתי)

טוב לפעמים המראה מטעה במיוחד

במקרה שלי כי הרי כמה בעיות עשיתי בהכנה? אפילו כמעט הלכתי מכות עם החובש הגמד! כולם היו בטוחים שאני בעייתי אש! אבל כל מי שממש מכיר אותי ידע שאני מזה לא עושה בעיות! אני אפילו פראייר...

זה לא הקטע של הבעייתים

בעייתים יש גם בסיירים... העניין הוא שכולם חאפרים... מלא פריקים וערסים שאתה לא מבין מי נתן להם להכנס להדרכה!

כן, זה הנושא המדובר!

בסמנריון רק דיברנו על הדברים אבל בינתיים לא עובד כלום אז כדי שדברים יצאו לפועל אני מנסה לזרז עניינים. תפסיקו להרגיש ככה [פניה לכל מדריכי השבטים האחרים]!!!!!!! חברות שלי שמדריכות נבטים-ניצנים-מעלות-מעפילים-יובל הן בנות לא פחות מדהימות ואפילו יותר מכמה חברות שלי שמדריכות הרא"ה!!! זה שאנשים בסביבתכם מתייחסים אליכם ככה, זו בעיה שלהם. אני ממש לא חושבת ככה. ושוב, איתמר, למקרה שלא הבנת, אני ממש לא באתי להתנשא על מדריכים אחרים, אלא לזרז תהליכים שלוקחים יותר מידי זמן. ותודה על הקבלת פנים החמימה... ושוב - אם למישו יש רעיונות לדף קשר או לצופר לפזימונסניף אני אשמח.

לפי דעתי זה ממש נחמד

שלמדריכי הרא"ה תיהיה קומונה משלהם ששמה הם יוכלו לדבר גם על דברים אחרים

זה אחלה אין לי בעיה עם קומונה

אבל בוא נגיד שהם עצמאיים מדי והם לא תמיד מוכנים לקבל עזרה מבחוץ בכללי מדריכי הרא"ה הם אחלה אנשים ומשקיענים אש! ובאמת מי שנכנס להרא"ה סימן שהוא בן אדם הכי כלי שיש ואידאליסט או לפחות עם ערכים ועקרונות מאוד גבוהים (חוץ מבסניף שלי)
אבל לפעמים זה קצת עולה לאנשים לראש והם מתחילים לעשות מהם יותר מדי סמנריון נפרד וכו' אז למה לא עושים סמנריון נפרד גם למעפילים (ששנה הבאה יהיהו הרא"ה)
חבל! שנה הבאה הם יצטרכו ללכת לעוד סמנריון אחרי ה209,563,635,634,6346 סמינריונים שהם כבר עשו...

כי הרא"ה זה השבט שהכי צריך להשקיעבו

בס"ד ובהשתדלותינו הם עושים תסי"ם, מקבלים שם חדש, נכנסים לחב"ב, 'עולים מדרגה' ופשוט מתבגרים. המעבר מחב"א לחב"ב הוא לא פשוט, הן מבחינת החניכים, והן מבחינת המדריכים שלהם, שצריכים להיות הרבה הרבה יותר טובים, זה גם הגיל שבו צריכים מאד לעבוד על ההכנסה להדרכה, ולקיחת אחריות כאדם פרטי על עצמי, ועל הסביבה, ועל הסניף שלי. הרא"ה זה לא ניצנים...מה לעשות. ומדריך הרא"ה מדריך את השבט שלו בצורה שונה, כי הרא"ה הם שבט אחר. נכון שאם ישקיעו יותר מהשורש, מההתחלה, מהבסיס, ואם יפתחו אותו יש סיכוי שחניכים הרא"ה לעתיד לא יצטרכו כזה עזרה......מה שבטוח אין שום אפליה, ואף אחד לא בהנהלה הגבוהה וגם לא המדריכים כשהם לעצמם...חושבים שמדריכי הרא"ה יותר טובים, אבל הם צריכים להיות יותר טובים, ושישקיעו בהם יותר, וידרבנו אותם לעשות, כי החניכים שלך והסניף זקוק לזה! והרא"ה או השבט החדש פשוט מרים את חב"א, וגם את חב"ב כמובן, אבל במיוחד את השבטים הקטנים יותר כי הם צריכים דוגמה, ולדוגמה בסניף שלי, חניכי הרא"ה פשוט מהווים דוגמה לחניכי חב"א!! וזה איך? ע"י הכוונה מעולה פשוט של המדריכים שלהם, ע"י מי?... זה שהמדריכים של נבטים-מעפילים צריכים יותר חיזוק, [במיוחד בסמינריון...לפני מה שאני שמעתי] זה נכון. אבל זה לא בא על חשבון סמינריון מדריכי הרא"ה שכן ומה לעשות צריכים סמינריון נפרד וזה לא בא מתוך גישה של 'אני יותר טוב' או גאווה ושחצנות אלא כי השיחות שמעבירים למדריכי מעלות לא מדברות גם אל מדריכי הרא"ה!! הרא"ה הם חב"ב וזה דבר אחר וזהו!! יש מצב שיצאתי לא מובנת ואולי זו היתה הודעה לא הכי אובייקטיבית בעולם, כי, מה לעשות, אני נמצאת בשבט הכי טוב בארץ....סתםסתםסתם. פשוט לא צריך לבוא בגישה של 'אני נחות ולא משקיעים בי כי אני לא מדריך הרא"ה'. אם זה מפריע - תשנו, תעשו, תפעלו. וחניכים נבטים, ניצנים, מעלות ומעפילים יהיו איכותיים גם הם. בב"ח לתו"ע הדס. כפר שלם כעו"י.

אוקיי יש לי המון מה להגיד

אז זה יהיה קצת מבולגן לא רוצה לתפוס תחת או להתנשות מעליך אבל-את חניכה. לא משנה כמה שאת חשדומטית ומעורבת את לעולם לא תדעי מה באמת הולך בסמנריונים ובצוות ובכל מה שדיברת עליו. העובדה שאחרים עושים ממדריכי הרא"ה יותר מדי זאת עובדה מוסכמת! הרוב המוחלט של מדריכי הרא"ה אם לא כולם! יגידו לך שזה נכון ובאמת יש כאן עניין של חשיבות יתר למדריכים שזה מגיע להם אבל לא בכזאת כמות ולא בכזה ריחוק והתרוממות מעל שאר המדריכים. *ההבדל בין חניך בשם חדש לבין חניך חצי שנה לפני השם חדש הוא הבדל שלא נובע מהמדריכים אלא מהתבגרות נפשית טיבעית וגם ההדל הזה הוא הבדל זעיר ובזעירים כי אחרי הכל המדריכים לא מאיצים את ההשתנות וההתבגרות הנפשית (שהשינוי הנפשי המשמעותי ביותר בחיים זה בתקופה שבין כיתה י' לכיתה יב' (16 עד 18 אם תרצו) אפילו רשויות החוק הכירו בכך וזה ידוע לכל שבתקופה זאת האדם משתנה במיוחד ולא בגיל הכניסה לחבריא ב' כי את השינוי הזה חבובה עושים בלי מדריכים ובלי כלום!) *"הראה זה לא ניצנים" (ציטוט) נכון את צודקת!. אבל מה עם מעפילים? אני מבטיח לך שזה בדיוק אותו דבר... אז אם הגענו לעובדה שההבדל בין מעפילים להרא"ה הוא לא כל כך גדול אפשר להתחיל לדבר על ההבדלים בסמנריונים: למה סמנריון נפרד? מה אומרים להם שם בסמנריון הנפרד? אני יגיד לך ערן יונגר! ומה איתנו? לנו לא מגיע ערן יונגר? מה הוא אמר להם כבר? הוא לא יכול להמציא לנו איזה שיחה למדיריכם של הגיל הצעיר הרי אני מזכיר לך שאנחנו גם מדריכים! (מי שלא מבין שידע שערן יונגר הוא רכז ההדרכה הארצי) אז מה לנו לא מגיע לראות את הרכז שלנו?. יודעת מה עזבי את ערן יונגר... אם ההבדל בין מעפילים להרא"ה הוא קטן למה לא היו מדריכי מעפילים בסמנריון של הרא"ה? הרי גם מדריכי מעפילים עוברים עם החניכים את שלב "ההתבגרות" אז למה להפריד? ועוד יותר גרוע למה אם מדריך הרא"ה לא היה בסמנריון הרא"ה אז הוא הולך לסמנריון "רגיל" של נבטים-ניצנים? יש כאן אולי סתירה שלי אבל בוודאי יש כאן כאפה למערכת ולהנהלה של הסמנריונים זה בכלל טיפשי אני לא מדבר על זה כי זה לא מובן... **"נכון שאם ישקיעו יותר מהשורש, מההתחלה, מהבסיס, ואם יפתחו אותו יש סיכוי שחניכים הרא"ה לעתיד לא יצטרכו כזה עזרה" (ציטוט) בואי אני יגלה לך מה המטרה העיקרית שלשמה צריך מדריך טוב (וערכי ואידאליסט וכל זה). מדריך כזה צריך בשביל לעזור לחלשים לאלימים ולאלה שקשה להם מבחינה חברתית/דתית/ערכית/אידאולוגית/כל זה ביחד. הוא בא לעזור להם וככל שהוא יותר טוב אז הוא באמת מונע בעיות בעתיד. אז מה אומרים? שחניכים דפוקים בשכל אז בואו נשקיע בהרא"ה שאז יהיה את השנוי ? זה קצת הזוי **"מה שבטוח אין שום אפליה" (ציטוט) זה פשוט לא נכון ואת יכולה לעשות שקר טלפוני בקרב המדריכים אם את רוצה. זה פשוט עובדה שיש אפליה. מה את רוצה שאני יעשה? עם עובדה לא מתווכחים. **"ואף אחד לא בהנהלה הגבוהה וגם לא המדריכים כשהם לעצמם...חושבים שמדריכי הרא"ה יותר טובים" (ציטוט) אז למה תמיד כשמדברים על להכניס להדרכה אומרים "טוב, יוני וגיל הם הכי כלים והכי ערכיים והכי טובים וברמה הדתית הכי גבוהה, אז בגלל זה נכניס אותם להרא"ה" למה מה קרה מלחמה? למה את הכי טובים להרא"ה? דווקא את הכי טובים צריך ליותר קטנים כדי לקרב את הדחוקים (כתבתי על זה מקודם שתי פסקות אחורה) כי בהרא"ה הם כבר מגובשים בעצמם ואי אפשר לקרב את הדחוקים, בגלל זה הטובים-לקטנים!. **"וגם את חב"ב" (ציטוט) מי שמרים את חבריא ב' זה השבט הגדול שעדין פעיל (לדוגמא: אלעד השנה ובעוד כמה חודשים-לביא) **"אבל במיוחד את השבטים הקטנים יותר כי הם צריכים דוגמה". ?? ומה עם נצח? הם לא מהווים דוגמא?. לא יודע מה איתך אבל בתור מדריך של חניכים קטנים יש לי קשר מעולה איתם ואני לא מתבייש להגיד שהם כמו חברים שלי ובגלל זאני מכיר אותם אני יכול להגיד לך בוודאות שכל עניין הדוגמא מהגדולים זה פשוט בלבולי שכל! זה לא קיים בגרוש וזה קלישאה שעבר זמנה מזמן מזמן... אם כבר דוגמא זה מהמדריכים... **"השיחות למדריכי מעלות לא מדברות גם אל מדריכי הרא"ה!!". את יודעת איזה שיחות נותנים בסמנריון שלי? ובסמנריון של הרא"ה? אז זהו שהשיחות שנתנו לנו היו על אידאלים לגמרי. אידאלים של המדריכים! לא של החניכים... היתה לנו שיחה של בדיוק שעה וחצי (מתוך ה6 ימים שהינו שם) על איך להתייחס לחניכים ומה לעשות בפעולות וכו'. טחנו אותנו בשיחות על אמונה ועל עולמנו נאישי לגמרי ומתי שהוא זה נמאס! אבל לא... פתאום את מגלה שזה מעצים את ההערכה וההבנה שלך ואת פשוט נהיית בן אדם טוב בהרבה בעקבות הסמנריון! אני מבטיח שההבדל בין השיחות שלי ושל הרא"ה זה לא הבדלים בין "למה השמש זורחת ולמה הציפורים מצייצות ולמי יש הצ'ופר היכ צבעוני" (דברים של ילדים קטנים) לבין דברים של ילדים גדולים, אלא הבדלים של מערן יונגר ומרצים מכובדים שמה לעשות אני מקבל אותם במינון יותר נמוך לא באתי לקטול אותך אלא להפך! באתי להבהיר כמה עניינים וזהו
זה שזה נראה כאילו אני מנשה לקטול אותך על כל משפט שאמרת זה לא נכון אני רק מבהיר זה הכל... בכל אופן אני חושב שאת אחלה בן אדם והגדלת לחשוב מה שאת חושבת שזה ממש מרשים כי אפילו שזה לא היה הכי מדיוק זה היה ממש יפה ואחרי סמנריון אחד או שניים אני בטוח שאת תהיי הכי שפיצית שיש! (כי ברור שאת תהיי מדריכה) את אחלה ואין מה הלגיד מה שנכון נכון
וכל מי שחושב שאני תופס תחת מוזמן לסדר תמחשבות שלו ולקרוא את הכל שוב ולראות שלא התנשאתי פה אלא שזה היה הבהרה תמימה לגמרי, תיקון של ראית חניך וזהו

למעלה