אני עדיין חושבת, שאי אפשר להתנות
אהבה (או קבלה, או סליחה) בהתנהגות רצויה כזו או אחרת מצד הילד. גם אם למעין "אין שום בעיה" - לא בגן ולא בבית - והיא "רק" רוצה להיות איתך כמה שיותר, בעיני זה צורך שיש להתייחס אליו ברצינות, ולא להתנות את הסליחה שלך, את הרצון הטוב שלך, את החשק שלך לשחק איתה ולהיות איתה, בויתור מצידה על הצורך הזה. אני מסכימה איתך, אלה, לגבי הצורך שלך להיות בעבודה, לגבי חוסר הנכונות שלך להענות למה שנראה לך כמו "גחמה" של מעין, לגבי אי הרצון שלך למלא אחר הרצון שלה כפי שהיא מבטאת אותו בעניין הזה. א ב ל - אני חושבת, שתפקידנו כהורים הוא (בין היתר) להסתכל על הדברים בצורה יותר שקולה ובוגרת. נאמר שהגעת למסקנה שמעין "רק" רוצה להיות איתך. האם הרצון הזה שלה אינו ראוי לכבוד? (ולא אשאל האם הוא אינו נובע מצורך אחר - בואי נצא מנקודת הנחה שבדקת את העניין הזה). מדוע? משום שאת לא רוצה או לא יכולה למלא את הבקשה הזו שלה עכשיו? אני חושבת, שלילדה נבונה כמו מעין אפשר ורצוי להסביר, שגם את מאד רוצה להיות איתה, שגם חברתה מאד נעימה לה, לומר לה כמה את אוהבת אותה ואוהבת להיות איתה, ויחד עם זאת, יש דברים נוספים שאת רוצה וצריכה לעשות (כמו ללכת לעבודה, אבל בהחלט לא רק). אז אולי תוכלו שתיכן יחד לשבת ולמצוא דרכים אחרות לספק את הצורך הזה של מעין (של שתיכן, בעצם), שיענה על הצרכים של שתיכן, ולא יבטל את הצרכים, את הרצונות של מעין. לדוגמא - תקומו חצי שעה מוקדם יותר בבוקר, ותעשו משהו נחמד ביחד בבוקר; תעשו דבר אחד מיוחד כל יום בדרך לגן (למשל, לאסוף עלים, לספור שבלולים, לקפוץ על רגל אחת...); תכתבו אחת לשניה מכתבים (או ציורים) שיחכו לכן במהלך היום; תתכננו מדי בוקר את הדבר המיוחד שתעשו ביחד אחר הצהרים... כל הדברים האלה לא יפגעו ביכולת שלך ללכת לעבודה, ואני חושבת שהם (ועוד הרבה אפשרויות אחרות, שלא כתבתי כאן) יענו במידה זו או אחרת על הצורך של מעין להיות איתך. אני מניחה, שאם תשבי ותשוחחי איתה על הנושא הזה, תגלו הרבה פתרונות שיתאימו לשתיכן, ושלא יהוו כפיה של הרצון של אחת מכן על השניה - לא כפיה של רצונה של מעין עליך (בהתפרצויות בכי בבקרים) וגם לא כפיה של הרצון שלך על מעין (באי נכונות לשחק או לסלוח). לגבי הפסיכולוגית והתקיפות. הבנתי מצויין מה שאמרה הפסיכולוגית, ואני עדיין לא מסכימה איתה וכן מסכימה עם אביטל. אין שום סיבה להראות למעין מי שולט בבית, משום שאם אנחנו לא נתחיל במאבק שליטה, הוא לא יהיה קיים. בבית גרים כמה אנשים, ולרגשות, לתחושות, לרצונות, לשאיפות של כל אחד מהם יש מקום ומעמד שווים. הרצונות של מעין חשובים לא פחות ולא יותר מהרצונות שלך. וכמו בכל מערכת יחסים אחרת, יש דרכים ליישב חילוקי דעות ואי הסכמות, יש דרכים להגיע לעמק השווה, ואני בטוחה שבמערכת מלאת חום ואהבה כפי שאת מתארת בינך לבין מעין, יש הרבה יותר מדרך אחת לעשות זאת. בהצלחה בהמשך.