שלום לכולם.
בזמן האחרון התחלתי להתעניין בנושא של אמנויות לחימה, והייתי מעוניינת להתחיל ללמוד. קראתי כמה שרשורים מהפורום, ואת המאמרים של עזרה למתחילים, ואני אשמח אם תוכלו לכוון אותי קצת לפי תשובות לשאלון. חשוב לך ה"יופי" הריקודי של התנועה? או אולי יופי "אקרובטי"? אני אשמח אם תהיה אסתטיקה כלשהי בתנועות, אבל לא צריך שיראו ממש כמו ריקוד או "כמו בסרטים". קצב הלימוד ל"שימושיות": את/ה מצפה ללמוד אמנות שתהיה שימושית ללחימה במהירות? עד כמה את/ה מוכן/ה להמתין? (בחלק מאמנויות הלחימה זהו תהליך שיכול לקחת שנים). אני בעיקר מעוניינת לפתח את הבטחון והיציבות וכו', אבל הייתי רוצה ללמוד משהו ששימושי גם להגנה עצמית, והייתי מעדיפה שלא לחכות שנים. תחרותיות: האם את/ה טיפוס תחרותי? האם את/ה מעונין/ת להתחרות בשיטה שאת/ה לומד/ת או שתחרויות ידחו אותך? לא מעוניינת בתחרויות. התמודדות במצבים לא פרופורציוניים: עד כמה את/ה סבור/ה שאת/ה תדרש/י להתמודד מול מצבים של יריב/ה גדול/ה ממך בהרבה ו/או חזק/ה ממך בהרבה? קח/י בחשבון שבד"כ פיתוח יכולות שכאלו דורש זמן רב יותר. הכוונה באימונים או במציאות? בכל מקרה, אני מוכנה לנסות את זה באימון. כלי נשק: את/ה מוכנ/ה להתמקד בלימוד כלי נשק כדרך העיקרית להגנה עצמית? (למשל סכין) האם נשיאת כלי שכזה היא רלבנטית עבורך? את/ה מעוניין/ת ללמוד נשק מסורתי (חרבות, מקלות וכו')? האם לימוד כזה מושך/דוחה אותך? אני לא מעוניינת בכלי נשק כדבר מרכזי, אבל לא אכפת לי אם הלימוד כולל מדי פעם נשק (מסורתי או מודרני). כושר: עד כמה חשוב לך שהלימוד ישפר את הכושר? האם זה בסדר אם הלימוד ידרוש כושר? עד כמה את/ה מוכן/ה להתבסס על כוח ומשקל? מצד אחד חשוב לי לשפר את הכושר. מצד שני, אני לא יודעת אם במצבי הנוכחי אני מוכנה ללמוד שיטה שדורשת רמת כושר גבוהה. כוח ומשקל - לא יודעת אם אני בכלל מסוגלת לזה, אני מאוד נמוכה ורזה.
עדיפות לאיברי גוף: חשוב לך ללמוד שימוש יותר בבעיטות? חשוב לך לפתח גמישות ברגליים? חשוב לך ללמוד להכות עם הידיים? אין לי עדיפות מיוחדת, אבל אני לא רוצה משהו שיפגע בפרקי כף היד. נפילות והטלות: חשוב לך ללמוד ליפול? את/ה מוכן/ה ליפול על מזרן לעיתים קרובות? מעניין אותך ללמוד להפיל/להטיל? אין בעיה עם נפילות. מוכנות לספיגה: את/ה מוכנה לחטוף אגרופים לפנים? את/ה מוכן/ה לצאת עם סימנים כחולים על הידיים? את/ה מוכן/ה לחוש כאבים במפרקים (כתוצאה ממנופים)? לא מוכנה לחטוף אגרופים לפנים, ולא מוכנה לכאבים במפרקי הידיים. יש לי גיד רגיש בפרק כף יד שמאל, ואני גם מנגנת ולא רוצה שכאבים יפריעו לי להתאמן. מסורת: חשוב לך שהאמנות שאת/ה לומד/ת תהיה קשורה למסורת כלשהי מהמזרח הרחוק (יפן / סין ...)? יהיה נחמד אם כן, אבל זה לא בראש מעייני. אווירה: איזה סוג של אווירה את מדמיינת במועדון (שקטה / לוחמנית / ידידותית / מבודחת)? אווירה ידידותית ולא "צבאית" מדי. "רוחניות": האם זה חשוב? אממ, לא.
הרכב הקבוצה: יפריע לך להתאמן בקבוצה שרובה בנים? (לצערנו, זה המצב הנפוץ בתחום) את/ה מחפשת קבוצה של בנות בלבד? מה ביחס לגיל המתאמנים/ות (למשל להתאמן עם נוער/מבוגרים)? לא הייתי רוצה להיות בת יחידה, אבל אם אין ברירה אז בסדר. אני בת 17, עוד מעט 18, ורוצה להתאמן עם אנשים בגילי. איזור למועדון: מהו האיזור הרלבנטי שאליו תהיי/ה מוכן/ה להגיע כדי להתאמן באופן שוטף? עדיפות לאיזור השרון (אני גרה בכפר סבא), אבל אני יכולה גם להגיע לאיזור ת"א. תדירות אימונים, שעות אימון: מהי תדירות האימונים שבה את/ה מעוניין/ת? (כל יום/ 1-4 פעמים בשבוע) מהן שעות האימונים האפשריות מבחינתך? (בוקר / ערב , ועד איזה שעה אם יש מגבלה) פעמיים-שלוש בשבוע. מבחינת שעות... כרגע אני לא יכולה לומר. חוץ מזה,יש עוד כמה דברים. אני עוד מעט מסיימת י"ב, ויש לי שמונה חודשים עד הגיוס. האם כדאי בכלל להתחיל ללמוד, או לדחות את זה? האם אפשר להתחיל ללמוד עכשיו ולהמשיך אחרי הצבא? דבר שני, כרגע יש לי כושר גופני בערך כמו של בטטה =\. כדאי קודם לשפר את הכושר ורק אז להתחיל באמנויות לחימה? תודה מראש לכל העונים.
בזמן האחרון התחלתי להתעניין בנושא של אמנויות לחימה, והייתי מעוניינת להתחיל ללמוד. קראתי כמה שרשורים מהפורום, ואת המאמרים של עזרה למתחילים, ואני אשמח אם תוכלו לכוון אותי קצת לפי תשובות לשאלון. חשוב לך ה"יופי" הריקודי של התנועה? או אולי יופי "אקרובטי"? אני אשמח אם תהיה אסתטיקה כלשהי בתנועות, אבל לא צריך שיראו ממש כמו ריקוד או "כמו בסרטים". קצב הלימוד ל"שימושיות": את/ה מצפה ללמוד אמנות שתהיה שימושית ללחימה במהירות? עד כמה את/ה מוכן/ה להמתין? (בחלק מאמנויות הלחימה זהו תהליך שיכול לקחת שנים). אני בעיקר מעוניינת לפתח את הבטחון והיציבות וכו', אבל הייתי רוצה ללמוד משהו ששימושי גם להגנה עצמית, והייתי מעדיפה שלא לחכות שנים. תחרותיות: האם את/ה טיפוס תחרותי? האם את/ה מעונין/ת להתחרות בשיטה שאת/ה לומד/ת או שתחרויות ידחו אותך? לא מעוניינת בתחרויות. התמודדות במצבים לא פרופורציוניים: עד כמה את/ה סבור/ה שאת/ה תדרש/י להתמודד מול מצבים של יריב/ה גדול/ה ממך בהרבה ו/או חזק/ה ממך בהרבה? קח/י בחשבון שבד"כ פיתוח יכולות שכאלו דורש זמן רב יותר. הכוונה באימונים או במציאות? בכל מקרה, אני מוכנה לנסות את זה באימון. כלי נשק: את/ה מוכנ/ה להתמקד בלימוד כלי נשק כדרך העיקרית להגנה עצמית? (למשל סכין) האם נשיאת כלי שכזה היא רלבנטית עבורך? את/ה מעוניין/ת ללמוד נשק מסורתי (חרבות, מקלות וכו')? האם לימוד כזה מושך/דוחה אותך? אני לא מעוניינת בכלי נשק כדבר מרכזי, אבל לא אכפת לי אם הלימוד כולל מדי פעם נשק (מסורתי או מודרני). כושר: עד כמה חשוב לך שהלימוד ישפר את הכושר? האם זה בסדר אם הלימוד ידרוש כושר? עד כמה את/ה מוכן/ה להתבסס על כוח ומשקל? מצד אחד חשוב לי לשפר את הכושר. מצד שני, אני לא יודעת אם במצבי הנוכחי אני מוכנה ללמוד שיטה שדורשת רמת כושר גבוהה. כוח ומשקל - לא יודעת אם אני בכלל מסוגלת לזה, אני מאוד נמוכה ורזה.