שלום לכולם.

לא ממליץ להגיע אלי

האימונים אגרסיבים מדי למי שלא רוצה לחטוף אגרופים לפנים. אחרת הייתי מציע. מצד שני, למי שמגיע לפ"ת יש אפשרות להשתלב בקבוצה יותר רגועה בהתחלה.

amir_aikido

New member
לא להגזים בסיכון

מספר המתאמנים אצלנו שסבלו מדלקות או פציעות בפרק כף-היד הוא זניח יחסית. ואנחנו נחשבים למועדון יחסית לוחמני ובעל גישה טכנית תובענית (פחות מוותרים על ביצוע נכון למען הבטיחות) בהשוואה למועדוני-אייקידו אחרים. אם הבחורה לא רוצה אייקידו, אף אחד לא יכריח אותה. אבל עדיף שלא לעשות הרבה רעש מתופעה שהיא באמת שולית. אמיר

crane

New member
אני מצטט:

ולא מוכנה לכאבים במפרקי הידיים האם באיקידו אין מספר גדול של בריחים על מפרק כף היד לעומת א"ל אחרות? האם בריחים כאלה לא מלווים בכאב? כל מטרת השאלון הזה היא למנוע את תופעות ההמלצות האוטומטיות, שאינן קשורות למה שביקש השואל. המלצה אוטומטית על איקידו, כפי שקרה כאן פעמיים בשבוע האחרון, לא מתאימה למטרה זו.

amir_aikido

New member
יש בריחים בד"כ אין נזק / כאב מתמשך

אמנם הטכניקות של מנופים על מפרקים שונים כולל פרקי הידיים נפוצות יותר באייקידו מאשר באמנויות אחרות. אך כתוצאה מכך, המתאמנים גם מתורגלים יותר בקבלה של המנופים הללו באופן רך יותר ובהפעלה רגישה יותר. אני זוכר היטב שבתקופה בה תרגלתי טקוואנדו, הופתעתי לגלות שהמנופים מכאיבים לאנשים בשלב מוקדם בהרבה מהשלב אליו התרגלתי. כתוצאה, בסה"כ, מקרים של נזק ברמה של דלקות הם נדירים מאוד. הנזק המתמשך המתמשך בו כן נתקלתי היה הגברה של רגישות הכאב הנוצר מבריחים כשהם מופעלים, וגם בזה אני חייב לתלות את רוב האשם במתרגלים (אני ואחי) שנטו להשאיר את ידו בבריח למשך זמן ארוך בתוך מנוף של מתחיל על מנת לתקן לו כל שגיאה קטנה במקום לסמן שהמנוף טוב מספיק. אני כותב זאת בתור מתאמן שמתרגל באייקידו שמאופיין במנופים שהם לא פעם יותר מוכוונים באופן הביצוע על מנת ליצור נזק (בהשוואה לטכניקות דומות שראיתי מורים מבצעים בסגנונות אחרים של אייקידו, ששונו על מנת לצמצם את הסכנה). לתחושתי, הסגנון הנפוץ בארץ עוד פחות מכאיב מהבחינה הזו, ופוטנציאל הנזק שם נמוך עוד יותר אפילו למפרק פגוע. אני מסכים איתך ביחס למטרת השאלון (אני המצאתי אותו בסה"כ). וניתן היה גם לקרוא שהן אני והן מיתר מודעים לנושא המפרקים בתשובותינו ומתייחסים לכך. ואפנה אותך גם לכאן http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=148&msgid=80258479 אזכיר לך גם את הודעתו של שי ביחס למגבלות של השאלון. אמיר

crane

New member
אני מכיר איקידו הרבה פחות טוב ממך

אבל העובדה היא שתוך שבוע אחד, שני ממלאי שאלון קיבלו המלצה על איקידו- אחד שביקש אומנות אקרובטית, ואחת שציינה במפורש שהיא לא מוכנה לכאב במפרקים. יכול להיות שאני היחיד שחושב שאיקידו נפסלת בגלל דרישות אלה. לי זה פשוט צרם לעין.

ההמלצה היא שקלול של כל הפרמטרים

שהשואל מבקש. אני מסכימה איתך שלבחור שביקש אקרובטיקה פחות מתאים אייקידו, למרות שיש בה יופי רב, ומפתחים יכולת תעופה מרשימה. נראה לי שכל מי שעונה לשאלה כזאת צריך לפרט על איזה מהקריטריונים של המבקש האומנות שהוא ממליץ עליה עונה, ועל איזה לא. אני חושבת שעשיתי את זה בתשובה שלי. ספציפית, אני לא חושבת שהאייקידו גורם לנזקים לשורש כף היד. הנזק מהנסיון שלי, הוא יותר אפשרות תיאורטית מאשר סיכון ממשי. אם כבר, החימום והמתיחות מחזקים את המפרק ומונעים דלקות.

amir_aikido

New member
../images/Emo45.gif

אני משתדל לפחות להבהיר שיקולים שנראים לי בולטים ביחס לרצונות של המתאמן. אמיר

ys62

New member
ואיפה התשובה????? כאן!!

נחמד מאוד ששאלה ובקשה להמלצה הפכה לזירת התנצחות בסגנון איקקידו אבל למה לא לנסות ובכל זאת לתת תשובה. אז אני אנסה.. באיזור השרון כפר סבא יש הרבה מקומות לקונג פו שיכול להתאים. גם קראטה אוקינאוי יכול להתאים (לא מועדון מכוון תחרויות). ןמועדונים יש הרבה. ניתן למצוא על ידי חיפוש פשוט בגוגל.

Toledano9

New member
מה אתה רוצה?

נתנו גם תשובות וגם התנצחות. כדאי לקרוא את כל השרשור לפני שמגיבים ככה.

קונג פו בסגנון וין צ'ון

אצל המורה שלי בתל אביב: www.wingchun.co.il וטלפון לפרטים: נועם 052-4327040

usr

New member
תנסי טאקוונדו

אצל ג'סיקה מנדל ברעננה שכותבת בפורום.

למעלה