שלום לכולם

חסויה6

New member
שלום לכולם

אני חדשה פה...(בת 14) מצאתי את הפורום הזה דרך גוגל כי סתם חיפשתי "טוראט" ומצאתי את זה. אני ממש מאושרת שמצאתי את הפורום הזה כי אומנם אין לי את התסמונת הנוראית הזאת אבל לאחותי יש אותה וזה נורא עצוב. בדיוק היא נשארת פה בבית כי יש לה המונהמון טיקים בזמן האחרון
הטוראט של אחותי ממש משפיע עליי בזמן האחרון ובכלל בחיים. הטיקים הדפוקים האלה שהיא מרביצה לעצמה קצת,ומקללת,רוצה לגעת בדברים,ויש לה גם טיקים של קולות,שהיא נוגעת בריצפה,שהיא מסתובבת,שהיא ממצמצת וכ"ו....בנוסף לטיקים האלה יש לה כל מיני אובססיות כאלה..כמו למשל לקפל בגדים.היא מקפלת את הבגדים שלה בארון ואז מבלגנת אותם ושוב פעם מסדרת אותם והיא יכולה לעשות את זה שעות על גבי שעות.בנוסף,היא לא מסוגלת ללבוש ג'ינסים מפני שזה מציק לה וצמוד לגוף והיא גם פשוט לא מסוגלת לסבול את זה שנוגעים בה או יוצרים איתה מגע כלשהו. לאחרונה היא התחילה לטרוף את כל המטבח שלנו..אבל זה קצת נרגע לה טפו טפו. אמא שלי אמרה שלכל ילד עם טוראט יש משהו שבו אין לו טיקים והוא נרגע ככה..לה יש את הטלוויזיה שלה>>היא פשוט מכורה. בגלל הטוראט אחותי לא תוכל להתגייס לצבא.בגלל הטוראט אנשים פוחדים ממנה . שאני מסתובבת איתה ברחוב ויש לה טיקים כולם מסתכלים ופוחדים...אנשים מפגרים.כאילו אנלא מצפה מהם לדעת מזה טוראט אבל שיבינו שיש לה בעיה !! ובנוסף היא לא תוכל לעשות בגרויות ויש לה ליקויי למידה רבים. ותחשבו שכל זה נובע מהטוראט המפגר הזה. ולמרות הכל אני פשוט לא מבינה איך היא לא נשברת וכ"כ חזקה. אני מאוד אוהבת את אחותי וכ"כ כואב לי לדעת שהיא ממש סובלת בגלל המחלה המפגרת הזאת.אני מתפללת שלפחות שהיא תגדל היא תלמד באוניברסיטה ותתחתן ויהיו לה ילדים כמו שצריך. אז זהו...אני ממש שמחה שמצאתי את הפורום הזה כי רק אתם יכולים להבין אותי. המשך שבוע טוב!

את יכולה לומר לאחותך שהיא מוזמנת

להצטרף לפורום .בהצלחה.!
וכל הכבוד לך שאת דואגת לה.

שלום חסויה 6

אני אלי, אמם של נופר (18) ובר (15) ושניהם לוקים בטוראט ומנהלים חיים מאד רגילים למרות ועם ההפרעה הזו. רציתי לחזק אותך ולספר לך שאני מאמינה שתפילותייך ייענו : בפורום הזה תוכלי להכיר בוגרים עם טוראט, שלמדו באוניברסיטה (וגם כאלה שלא, אבל לא בגלל הטוראט), בוגרים שנישאו וילדו ילדים , בוגרים שעובדים ומתפרנסים בכבוד , חלקם אף בתפקידי מפתח. תוכלי להכיר אנשים שונים , שחולקים גורל משותף : תסמונת טוראט. נכון, לעיתים קשה איתה (ועדיף היה בלעדיה) , אבל בהחלט ניתן לקיים חיים רגילים לצד הטוראט. אז התעודדי , בוודאי שאין צורך להתייסר בשל כך. את מוזמנת להישאר עימנו ותוכלי אף לעדכן אחותך וההורים על קיומנו. אולי נוכל להקל כאן על כולכם.

חסויה 6

האם אחותך מטופלת בתסמונת הזאת?על כל פניים קיים הארגון ארגון אסטי ובטוחני שגם בפורום וגם באתר שלנו אסטי אשר יש לו קישור פה ייענוט על כל השאלות שישי לכם. משה מלמן

חסויה6

New member
בעיקרון כן

בעיקרון יש לה פסיכולוג והיא מטופלת ע"י דוקטור מסוימת ואנחנו משתדלים להעניק לה חום ואהבה...

ברוכה הבאה חסויה6../images/Emo24.gif

כל הכבוד על דאגתך
לגבי הכביסה - גם לי יש אובססיה..של תליית כביסה עם אטבים בצבע כחול-לבן(דגל) כשהצבע הכחול תמיד כלפי חוץ. אולי יחד אני ואחותך נסיים סוף סוף את הכביסה אצלי בבית...אני אכבס ואתלה והיא תוריד ותקפל

פתאום נזכרתי שכשלנופר היתה

אובססיה בלתי נשלטת לסדר, היא היתה עושה סבב אצל החברות הקרובות ומסדרת להן את המגירות , ארון הבגדים וכו'. היא לא היתה מספרת לי , אבל אח"כ הייתי מקבלת דיווח מהאימהות על הפעילות המבורכת....

הלנה

New member
שלום חסויה וברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

אני מקווה שעם הזמן התסימפטומים של הטוראט של אחותך ילכו ויתמעטו (אצל רבים הם מתמעטים עם הגיל) ושתוכל לנהל חיים רגילים. אנחנו נשמח להכיר אותה וירטואלית ואישית כמובן.

למעלה