כן אבל אני אגיד לך מה...
אם תשאלי מישהו שהתגייס יחסית מוקדם, סביבות אוגוסט, הוא יגיד שהיה לו חופש ממש קצר אבל הוא הספיק למצות אותו - לישון כמה שרוצים, לצאת כמה שרוצים, לטוס לחו"ל לאיזה שבוע... העניין הוא שכמעט כל מי שנמצא בפורום כרגע הם אנשים שעדיין לא התגייסו, וכבר עברו 7 חודשים מאז שסיימנו ללמוד... אז אנשים כמונו שיש להם הרבה חופש, מושכים את הזמן ודוחים את התוכניות כל הזמן, כי אנחנו חושבים "וואללה, יש לנו עוד מלאן חופש, נעשה את זה מתישהו"... אני יכולה להגיד לך על עצמי, שהתאריך גיוס הראשוני שלי היה באפריל, וכשסיימתי ללמוד חשבתי שהולך להיות לי הכי כיף בעולם בחופש של 10 חודשים, ושאני אסע לאילת ולצפון ולחו"ל, ושאני אעבוד באיזה עבודה נחמדה, ארוויח כסף וכל הזמן אצא ואנצל את הזמן... אבל זה לא ממש ככה
רק בהתחלה אולי יוצאים ומנצלים את החופש וזה, אבל באיזשהו שלב זה כבר נהיה שגרתי שכל בוקר קמים-הולכים לעבודה-נפגשים עם חברים-הולכים לישון. מה יצא לי מכל התוכניות האלה..? וואללה, לא הרבה... באילת לא הייתי, בצפון גם לא, בחו"ל גם לא... עבדתי באיזה עבודה, אבל היא לא היתה ממש נחמדה... הרווחתי קצת כסף, אבל אני ממש לא יוצאת כל הזמן, בעיקר בגלל שעד שהרווחת את הכסף, הדבר האחרון שבא לך לעשות הוא לבזבז אותו בכמות גדולה
וכל הזמן הייתי בתחושה שיש לי עוד מלא חופש, ושאפריל זה ממש רחוק ועדיין יש לי מספיק זמן לעשות את כל התוכניות שלי ואז... הקדימו לי את הגיוס לפברואר בהתראה די קצרה... ומחופש של 3.5 חודשים שהיה אמור להשאר לי, נשאר לי פתאום חודש וחצי... [אני מדברת על מתי שקיבלתי את ההקדמת גיוס, כן?] ו-וואללה, תראי... הייתי אמורה עוד להיות בחופש של חודשיים+, ובמקום זה אני מתגייסת שבוע הבא. החיים מלאי הפתעות אחותי...