שלום לכולם!

שלום לכולם!

אני תלמידת כיתה י"ב ולפתע נתקלתי פורום הזה ותהיתי לעצמי מה באמת עושים בין תיכון לצבא?? אני משערת שעובדים וכאלה...אבל תכלס, ספרו לי מה באמת עושים ואיך זה מרגיש?? תודה! :)

shira245

New member
סוד הקסם הוא שאנחנו לא

עושים כלום. פשוט כלום. אולי עובדים כמה זמן,איזו חופשה קצרה אבל בתכל'ס? ישנים-אוכלים-מחשב-יוצאים וחוזר חלילה
. וזה הרבה יותר כיף ממה שזה נשמע.

lions queen

New member
../images/Emo23.gifכמו ששירה אמרה

בעיקרון לישון הרבה, אצלי זה גם מגיע עם הרבה מאוד אוכל, לצאת הרבה, מחשב, כל אחד והתחביב שלו שהוא משקיע בו, עבודה אם יש, חבר\חברה למי שיש, בעיקר כיף.. פנאן, כלום כזה..

אז זה מה שאתם עושים??

וזה לא נראה לכם משעמם???? אמנם זה לתקופה די קצרה אבל בכל זאת...אתם לא מעדיפים לנצל את זה לדברים קצת יותר מעניינין ועמוקים מאשר "לשחק במחשב, לישון, לאכול"? את זה תוכלו גם לעשות כשתהיו בפנסיה לא כן?!
ועוד שאלה...הזכרת תחביבים, מעניין אותי לדעת אם גם בזמן הצבא או אחרי יש עוד זמן לדברים האלו. למשל ריקוד, או נגינה או שירה, אלו דברים שעושים בדר"כ עד הצבא...נראה לכם שזה אפשרי גם אחרי?

SuGaRBabe1

New member
כן אבל אני אגיד לך מה...

אם תשאלי מישהו שהתגייס יחסית מוקדם, סביבות אוגוסט, הוא יגיד שהיה לו חופש ממש קצר אבל הוא הספיק למצות אותו - לישון כמה שרוצים, לצאת כמה שרוצים, לטוס לחו"ל לאיזה שבוע... העניין הוא שכמעט כל מי שנמצא בפורום כרגע הם אנשים שעדיין לא התגייסו, וכבר עברו 7 חודשים מאז שסיימנו ללמוד... אז אנשים כמונו שיש להם הרבה חופש, מושכים את הזמן ודוחים את התוכניות כל הזמן, כי אנחנו חושבים "וואללה, יש לנו עוד מלאן חופש, נעשה את זה מתישהו"... אני יכולה להגיד לך על עצמי, שהתאריך גיוס הראשוני שלי היה באפריל, וכשסיימתי ללמוד חשבתי שהולך להיות לי הכי כיף בעולם בחופש של 10 חודשים, ושאני אסע לאילת ולצפון ולחו"ל, ושאני אעבוד באיזה עבודה נחמדה, ארוויח כסף וכל הזמן אצא ואנצל את הזמן... אבל זה לא ממש ככה
רק בהתחלה אולי יוצאים ומנצלים את החופש וזה, אבל באיזשהו שלב זה כבר נהיה שגרתי שכל בוקר קמים-הולכים לעבודה-נפגשים עם חברים-הולכים לישון. מה יצא לי מכל התוכניות האלה..? וואללה, לא הרבה... באילת לא הייתי, בצפון גם לא, בחו"ל גם לא... עבדתי באיזה עבודה, אבל היא לא היתה ממש נחמדה... הרווחתי קצת כסף, אבל אני ממש לא יוצאת כל הזמן, בעיקר בגלל שעד שהרווחת את הכסף, הדבר האחרון שבא לך לעשות הוא לבזבז אותו בכמות גדולה
וכל הזמן הייתי בתחושה שיש לי עוד מלא חופש, ושאפריל זה ממש רחוק ועדיין יש לי מספיק זמן לעשות את כל התוכניות שלי ואז... הקדימו לי את הגיוס לפברואר בהתראה די קצרה... ומחופש של 3.5 חודשים שהיה אמור להשאר לי, נשאר לי פתאום חודש וחצי... [אני מדברת על מתי שקיבלתי את ההקדמת גיוס, כן?] ו-וואללה, תראי... הייתי אמורה עוד להיות בחופש של חודשיים+, ובמקום זה אני מתגייסת שבוע הבא. החיים מלאי הפתעות אחותי... :)

Lady Whitehorse

New member
זה ממש משעמם ../images/Emo194.gif

אני כמוך רק שעדיין עובדת כל יום - בגלל הלעבוד הזה אני בחיים, אבל בחיים לא מתכוונת להתקרב אפילו לשירות של יומיות
וכל החברים שלי כבר התגייסו :(. מצד שני יש באמת הרבה זמן לתחביבים, וקראתי 11 ספרים בחודש שעבר
. רק עוד 70 יום!

Lady Whitehorse

New member
אוווו וגם היה לי זמן לשיעורי

נהיגה, שכחתי מזה לגמרי
. עדיף לעשות בזמן שיש עד הגיוס מאשר בתיכון, ועברתי טסט ראשון אז סבבה
.

M r s J o n e s

New member
../images/Emo45.gif.

זו הסיבה היחידה שאני נשארת בעבודה. גם כי זה נהדר להיות עצמאית ולשלם על כל מה שאני חושקת בו בלי לבקש כסף מההורים וגם כי זה נותן הרגשה של מסגרת ונותן לך סיבה לקום בבוקר ואתה עושה משהו מעצמך. ולמרות כל זה,אני אסירת תודה על הימי חופש שאני מקבלת כי זה גם גורם לי להעריך את החופש הזה ולהבין כמה התקופה הזו נדירה וכיפית
. ברור שהפתרון המושלם הוא עבודה כיפית אבל את העבודה הזו עוד לא מצאתי.

lions queen

New member
../images/Emo23.gifבכלל לא משעמם

זה פשוט להנות אם יש משהו שמבאס זה שלא כל החברים פה, רובם בצבא..

M r s J o n e s

New member
אבל זה חלק מהקסם .

העובדה שאנחנו יכולים להרשות לעצמנו רק " לישון-מחשב-אוכל-חברים ".. זו מין תק' כזאת כמו איזור הדמדומים
אתה לא שייך לשום מסגרת,אין לך שום מחויבות אתה נמצא מצד אחד, אחרי 12 שנים מעייפות ובמיוחד אחרי שנה שטחנת בגרויות ומתכונות ומצד שני אתה לפני צבא והולך בשנתיים-שלוש הקרובות להיות משועבד למערכת הצבאית אז אתה רק רוצה להתרווח אחורה ולהתפנן כמה שאפשר.החיים לא בורחים לשום מקום ונכון שאפשר לנצל את הזמן לדברים יותר מועילים אבל כל אחד והבחירות שלו
. ואם התחביבים הנ"ל אפשריים אחרי הצבא?אם את אוהבת את ומעונינת להמשיך אז בטח שכן!

lions queen

New member
../images/Emo23.gifאההההה

גם הצטרפתי לחדר כושר
וכמו שאמרו, נהיגה..

SomebodyElse

New member
הכי כיף בעולם../images/Emo13.gif

אני אישית העברתי את התקופה ככה - יולי לא עשיתי כלום. לא עבדתי, אז בעיקר נחתי מהבגרויות, הייתי באילת עם חברות, יצאתי וכאלה. אחרי זה מאוגוסט ועד סוף ינואר עבדתי, וזה היה תכלס די קשה, הייתי באמת המון שעות בעבודה וכשלא עבדתי, יצאתי. ובאמת-באמת שזה היה כיף. זה היה נורא אינטנסיבי, שרפתי הרבה יותר שעות בעבודה מאשר בלימודים, אבל יש משהו נורא מעודד בלדעת שהעבודה שלי מסתיימת ברגע שאני יוצאת מהמשרד [אין שיעורי בית, מבחנים וכו']. ומתחילת פברואר ועד עכשיו חזרתי ללעשות כלום. המון לישון, לראות טלוויזיה, לצאת, לעשות קניות וכאלה. ב21 אני מתגייסת ואני באמת יכולה לסכם את התקופה הזו כאחת מהתקופות הכי טובות בחיים שלי. ואני לא מרגישה שבזבזתי זמן, בדיוק ההפך, נראה לי שמיציתי כל רגע.

The Peanut

New member
מה עשיתי עד כה:

מסיום התיכון: עבדתי במשך חודש בקיץ. אימצתי כלב חדש ומתוק בשם סינט
כפרעליו. עברתי לחדר בשכבת נעורים בקיבוץ. עבדתי מדי פעם בגני ילדים בקיבוץ. חגגתי יומולדת שלוש פעמים.
קניתי מצלמה דיגיטלית והתחלתי לצלם כל מיני שטויות. טסתי לארה"ב לשלושה שבועות. ...עברתי חזרה הביתה.
נהגתי המון, נכשלתי בטסט הראשון שלי. פתחתי חשבון בנק (סוף סוף). יצאתי הרבה עם חברות לפאבים, עכשיו כשאנחנו בגיל המתאים
. ציירתי קצת. ארגנתי מחדש את החדר שלי. זה נראה המון, נכון? אבל זה לא נראה ככה כשבין כל דבר יש ימים רבים של חוסר מעש. עוד שבוע אני מתגייסת ואני מרגישה שיכולתי למצות את החופש הזה עוד קצת, אבל מצד שני, אני בטלנית אז זה לא נורא.
מקווה שעזרתי!

Hangman Jury 87

New member
כיף מאוד

לי אישית זה מאוד כיף, לא משעמם כמו שזה נראה. מה עשיתי מאז סיום התיכון? לא הרבה בעיקרון עבדתי תקופה קצרה יצאתי הרבה בסוף חודש דצמבר טסתי (לבד) לאמסטרדם ל-שבועיים, זה בהחלט שינה הכול וזה היה פשוט משהו ענק. אבל חוץ מזה, כמו כולם פה... לישון, מחשב, מוזיקה... דברים שיגרתיים, הרגשה נהדרת

התחושה הכי מהנה שיש.

דבר ראשון אין שום מחוייבות. בהתחלה לפני שהתקופה הזו התחילה [בעיקרון הייתי אמורה להתגייס באפריל מה שאומר חצי שנה בערך בבית.] אמרתילעצמי שאני אעבוד, אחסוך כסף ואטוס עם חברות. חודש ראשון התבטלתי אבל די מהר מצאתי עבודה והתחלתי לעבוד. עבדתי כמה פעמים כדי להגיד לעצמי שיש לי חיים שלמים בשביל לעבוד וכרגע, זו תקופה שבחיים לא תהיה לי. אז הפסקתי לעבוד. התחלתי לפתח לי מנהגים- בהתחלה כל יום חמישי הייתי יוצאת עם חברות לקולנוע [יחי המבצע של סלקום, חוסכים כך כסף.] אחרי זה כל שישי הייתי נוסעת לעשות קצת ספורט
, כל סופשבוע נפגשות כל החברות שחלקן כבר בצבא. פעם בשבוע יושבת עם חברות בבית קפה. אחרי זה החלטתי להתחיל במבצע ספרים
. אגרתי הרבה ספרים לקריאה ואני נהנת מכל רגע. ראיתי למעלה מ80 סרטים נראה לי בתקופה הזו. אני נהנת מכל רגע
. איך זה מרגיש
זה מרגיש כיף. אני חושבת שמי שאין לו את התקופה הזו לא יודע מה זה 'לפני צבא'
.

Dawson girl

New member
אממ

תכלס הדבר המשמעותי היחיד שעשיתי בזמן הזה זה רשיון נהיגה. כמובן שקראתי מ-ל-א ספרים, הייתי במחשב, טלויזיה וכאלה, בילויים עם חברות עד הגיוס שלהן וכאלה.. זה כיף. אבל בזבוז משווע של הזמן (לדעתי.)

Infin1ty

New member
התקופה הכי מעניינת ומשעממת

סדר היום שלי נראה כך: מתעורר מצחצח שיניים + מקלחת אוכל בגדי רכיבה והופה לאימון (4-6 שעות) אוכל מקלחת אוכל אוכל אוכל מקלחת אוכל וישן בין לבין גם נמצא במחשב אולי מידי פעם הולך לת"א וזהו. הדבר היחיד שיצא לי טוב בין התיכון לצבא זה לשפר תצדדים החלשים שלי ברכיבה וזהו... בזמן האחרון אני מרגיש קצת ריקנות כזאת, אבל זה יעבור, תקופה מעצבנת שכזאת.

keren007

New member
וואלה

חולני. בהתחלה זה נורא כיף, אבל בחייאת ראבק... אני כבר 8 חודשים רק עובדת, הולכת לבתי קפה וישנה. זה מתסכל כאילו אין מטרה ומסגרת :\ לא יודעת, החודשים האחרונים לא זזים. זה היה סבבה לדעתי להתגייס בנובמבר ככה

אוקיי, תגובת סיכום לכולם :)

אז לאחר קריאת תגובותכים השונות הגעתי לכמה מסקנות: 1. זה די הגיוני ולגיטימי לא לעשות כלום בתקופה הזו, לישון, לבלות לנוח וכו,...אפילו שזה נשמע כ"בזבוז זמן" 2. חלקכם דווקא ציינתם מעשים די פרקטיים כמו לימוד נהיגה או קריאת ספרים. עקרונית אני חושבת שזה אחלה רעיון להשלים פערי תרבות בזמן הזה... לקרוא ספרים שתמיד רצינו לקרוא ואף פעם לא היה לנו זמן, ללמוד נהיגה כמו שצריך, ובצורה רציפה ועוד... 3. חלקכם אמרתם שזו אחלה תקופה אבל חלק אמרו שהם "במחשב, ישנים, אוכלים..." ושזה די משעמעם. אז תכלס, כל אחד ומה שטוב לו ואם אתם נהנים- לכו על זה...אבל תחשבו שנייה- בקרוב אתם נכנסים למסגת חדשה ולא מוכרת אז במקום להתפדלע אפשר לנצל את הזמן ל"בדק בית" קטן שכולל שידרוג מראה, "לאכול נכון" ולעשות ספורט- דברים שרוב הבנות עד כמה שאני יודעת תמיד אומרות שהן יעשו ולא עושות. וגם להרחיב אופקים יכול להיות מצויין, כפי שכבר הזכרתי עם הספרים (אחרי הכל "ידע זה כוח") לסיכום שכל אחד יעשה מה שבא לו אבל אל תשכחו שהזמן עובר מהר אז אם יש משו שאתם רוצים לעשות- יש לכם עכשיו זמן נצלו אותו!!! שיהיה לכם גיוס קל ותהנו מכל רגע!! :)

למעלה