שלום לכולם

שניהם בזכר

גם תור במשחק הוא זכר, אבל ברבים זה עדיין תורות. זה כמו ארון. ארון הוא זכר, אבל ברבים אומרים ארונות, לא ארונים.

Tesseract

New member
האמת היא..

ש"מילים" לא ממש מתאים (ולא רק בגלל ה"ם"), כי הכתיבה הנכונה היא "מלים", וגם דיויד קצת צולע, אבל לא רוצה לבאס :)

slallum

New member
חחחחחח מרשע =]

העיקר שמצאתי מילה אחת נורמאלית

inbal76

New member
ואם כבר תורות אז גם "תודות" וגם

"תולות" וגם "תוהות"
פעם בפורום אחר עשינו תחרות מי יצליח לחבר את המשפט הארוך ביותר שהוא פלינדרום (אבל חייב להיות משפט נכון מבחינה דקדוקית! אפשר להתגמש רק בקטע של כתיב חסר/מלא). אם אתם רוצים אפשר לנסות גם כאן.

תמRי

New member
יש אחד מפורסם

שאני לא זוכרת מי המציא אבל אחד ממשוררי ימי הבינים (תור הזהב) אולי של אבן עזרא: פ ר ש נ ו ר ע ב ת ן ש ב ד ב ש נ ת ב ע ר ו נ ש ר ף אפשר לקרא ימינה שמאלה מלמעלה ומלמטה .

תמRי

New member
וגם

מחבר תשבצי ההגיון של "ידיעות אחרונות" שמו נדיב אבידן אפשר לקרא גם הפוך יוצא אותו דבר.

lupoN

New member
פלינדרום... יש סיפור שלם כזה../images/Emo27.gif

הגעתי לשם דרך הערך "פלינדרום" בויקיפדיה; באותו עמוד מצוינות הן המילה הפלינדרומית הארוכה בעברית, הן גם זו שמופיעה בתנ"ך, וגם הדברים המוכרים יותר, שציונו כבר בשרשור. לפני שנים חיברתי כמה וכמה משפטים פלינדרומים (במה בנאדם מתעסק...) נדמה לי שקיים גם ספר עתיק שכולו פלינדרום, אך איני זוכרת מהו, ובכל מקרה, הנה הסיפור הפלינדרומי בעברית שויקיפדיה מקשרת אליו.

izik79

New member
את המילים הכרתי, אבל ליצור סיפור

שלם שהוא פלינדרום - גאוני עד אין קץ. פשוט מדהים!

inbal76

New member
אוי, אז אתם חייבים גם את זה

סיפור מד"ב קצרצר, מאת פרדריק בראון, בתרגום עמנואל לוטם. הסיפור הוא גם סוג של פלינדרום (לא מבחינת אותיות אמנם, אבל מבחינת מילים, אפשר לקרוא מהסוף להתחלה וזה אותו דבר). בעיני הוא אחד המקסימים והמצחיקים. קבלו: הרבה שנים התעסק הפרופסור ג'ונס עם התיאוריה של הזמן. "מצאתי משוואות מפתח," אמר לבתו פעם. "זמן הוא שדה. בזכות מכונה זו אני יכול לשנות, אפילו להפוך שדה של זמן." הוא לחץ כפתור בדברו. "זה צריך להריץ הזמן אחורה הזמן להריץ צריך זה." בדברו כפתור לחץ הוא. "זמן של שדה להפוך אפילו, לשנות יכול אני זו מכונה, בזכות. שדה הוא זמן." פעם לבתו אמר, "מפתח משוואות מצאתי." הזמן של התיאוריה עם ג'ונס הפרופסור התעסק שנים הרבה.

FuryUri

New member
יש לי כמה פלינדרומים:

Madam in eden i'm adam יש את המוכר והפשוט : ילד כותב בתוך דלי והקטע של הפרשנו רעבתן שבדבש נתבער ונשרף זה בכלל מגניב!!! המורה שלנו עשה לנו שיעור על פלינדרומים פעם (אין לי מושג איך הגענו לזה ><) והסביר לנו איך זה הגיע... קיצור: הרמבם נשאל מה ההלכה כשזבוב נכנס לתוך דבש (טמא בתוך טהור) או משהו כזה... לא זוכר בדיוק... והוא ענה להפ בצורת פלינדרום!! (הוא גם אהב שטויות כאלה :>)

boten d

New member
///

דעו מאביכם כי לא בוש אבוש שוב אשוב אליכם כי בא מועד

למעלה