שלום לכולם.

sphinx

New member
שלום לכולם.

אני מתעניינת בנושא שאמניזם והייתי רוצה לשמוע פרטים על הנושא וכן על מציאת הטוטם האישי. אם הנושא לא מתאים לפורום איתכם הסליחה

wicca sphere

New member
שלום וברכה

את הטוטם את יכולה לגלות בעזרת קלפי טארוט מיוחדים שיש עליהם ציורים של חיות... אני לא זוכר את שם הקלפים... אם אנחנו מדברים על הטוטם שזה 9 או 7 חיות (לא זוכר) שמסמלות אותך, את האישיות שלך ואת החיים שלך. ועושים את זה פעם אחת בחיים.

sphinx

New member
תודה.יש לי עוד שאלה...

ואולי היא תישמע טיפשית מפני שהיא מוצגת בפורום הזה אבל אני לא ממש מבינה בנושא...מה הבדל בין מאגיה לכישוף?האם יש בכל הבדל?

Zipadidoda

New member
חיחיחיחיחיחיחיחי

קודם היה מאגיה לבנה אז כולם שאלו מה ההבדל בין מאגיה לבנה לשחורה עכשיו יש מאגיה וכישוף אז ישאלו מה ההבדל בין מאגיה לכישוף :)

nepthys

New member
ההסבר שלי נמצא

במסר לכבשה של "אוקיי - ההבדלים בין מאגיה לכישוף". בכללית, מאגיה זה שחרור אנרגיה עצמית ליקום, וכישוף עבודה עם אלים. נכנעתי למונחים של ג´סטין..:)

holy_sheep

New member
שאמניזם? הממממ.... :)

קראתי על זה ספר והודהמתי. סליחה מראש על כך שאיני זוכרת את שם הספר... מה שאני כן יודעת זה שהוא ממ שטוב... (אני בכל זאת אנסה למצוא את שם הספר). עכשיו, במקום להלל את הספר הנ"ל בלי לתת את שמו, אני פשוט אספר קצת ממה שלמדתי ממנו. לפי התפיסה השאמנית ישנם שלושה עולמות. העולם התחתון- שבו נמצאים בעצם "השורשים" שלנו. בצ´אקרות יש את הצ´אקרה הראשונה, שנקראת גם צ´אקרת השורשים (או משהו כזה), שגם היא מתייחסת לנושא קצת. בעולם הזה נמצאים דברים מודחקים באדם עצמו, אך הוא אינו כמו התת מודע של פרויד או יונג! בעולם התחתון ניתן ללמוד דברים עתיקים יותר, יש בו חוכמה, דברים פיסיים ומוחשיים יותר, והוא העולם "הנגיש" יותר בתפיסה הזאת. יש כמובן גם מסעות לעולמות הללו, והם מלווים בדר"כ בצלילים מונוטוניים ומורי דרך, אבל על זה ארחיב מאוחר יותר. יש את העולם התיכון- שהוא העולם שמציין את "גזע" העץ... מטאפורה נחמדה. ושוב, לא כמו התפיס של פרויד לגבי תת מודע ומודע, העולם התיכון הוא אינו העולם בו אנו חיים! הוא עולם "מקביל" (אם אפשר לנסח את זה כך) לעולם שלנו. הוא לא בדיוק עולם מראה, אבל הוא נראה נתפש כמו העולם שלנו. בעולם זה ישנם רגשות עכשווים, ואם אני לא טועה אנרגיות החיים (איך שהם נתפשים בתפיסה השאמנית) שזורמות כל הזמן נמצאות בעולם זה. הבהרה: "אנרגיות החיים" הללו הם אינם האנרגיות שמתכוונים אליהם לרוב (כשעוסקים במיסטיקה או מאגיה) אלא זהו מן עולם אנרגטי פעיל שכזה, אין הכוונה שבעולם התיכון או העליון לא זורמות אנרגיות. וכמו שציינתי קודם, העולם הזה מוחשי יותר. יש את העולם העליון, שהוא בעצם צמרת העץ. עולם יותר דמיוני, ועם זאת- הוא נובע לרוב משאיפות. הוא בנוי בצורה דמיונית יותר, והוא נעלה יותר וכך גם הגישה אליו קשה יותר. לפי שעורכים מסע אל העולם העליון דרושה עבודה רבה בעולמות האחרים משום שעולם זה טומן בתוכו נגישויות לדברים שקשה לתפוס. (המשפט הזה לא מובן לחלוטין ואני מצטערת מראש, כדי להרחיב על העולם הזה אצטרך לענן את זכרוני ולהוסיף כאן יותר מדי הסברים כדי להסביר אותו במונחים שאנשים שלא קראו את הספר יבינו). סליחה מראש. המסעות השאמנים הם כדי להתחבר לעולם הטבע. לחבר את הנפש על הטבע, וכך לייצב אותה. הכוונה היא "לשחרר" את הנפש מהכלא הפיסי שלה שלא מתייחס בכבוד לאדמה ולסביבתו. מסע שאמני אל העולם התחתון, לדוגמא, בא כדי להתחבר עם האדמה, ולהודות לה (זה אחד המסעות האפשריים), ולהתאזן. משהו כמו איזון אנרגטי ם האדמה- התחברות לאדמה- תקראו לזה איך שאתם רוצים. המסעות עצמם נעשים ב"התמרכזות" (כמו מדיטאציה אבל לא בדיוק), מנסים לשחרר את הגוף ולהתרכז בנפש. כדי לעזור לתהליך זה, ישנם את התופים. אשר מעניקים אווירה מונוטונית. בנוסף לכך יש גם את השירה. שהיא בעצם המשעת קול מונוטי מסויים אשר יכו ללעזור לאדם להכנס ל"התמרכזות" הנ"ל ביתר קלות. בעולם השאמני דרושים מורים, מדריכים או חברים. הם בדר"כ מופיעים בצורת חיות או אנשים מוחשיים. בעולמות הללו יש נשמות ישויות ושאר אנרגיות שתופסות צורה שאפשר לדבר איתם, ללוק להם כבוד ולהעזר בהם. המסעות נועדו בין השאר כדי לתקשר עם ישויות אלה (הם חסרי שמות! אלו אינם אלים אלא מורי דרך בעולמות וכו´). כדי להשקיט את הנפש ולמציאת תיב חייים טוב יותר. אני מקווה שהצלחתי לתת על קצה המגלז כמה שורות על השאמניזם.. אם זה נושא מעניין- אני יכולה לחזור לספרייה ובאמת לחפש מידע יותר אמין ומדוייק על העולמות המסעות והתפישה... כבשה קדושה

למעלה