האם תוכל להביא הוכחה מוצקת לגבי
רצון של מר פורז לאזרח כאן כל מליונר שיבקש בזה? אינני מאמין. מצידי, הייתי נותן אזרחות לביל גייטס ללא שום תנאי אך ספק אם הוא ירצה בזה. דרך אגב, מה זה מדינות פרו-סלאביות? אני מכיר מדינות סלביות (רוסיה, פולין, סרביה וכו'), אך פרו-סלביות-זה משהו חדש בגיאוגראפיה. כמו כן, עקב שיפור המצב הכלכלי במדינות הנ"ל העליה מהן כבר דעכה עד מספרים זניחים ועל כן אינני חושב שישראל תוצף בנכדי יהודים בזמן הקרוב. לכן, למרות שתיקון בחוק השבות שאתה מציע נראה די הגיוני, אינני חושב שזאת הבעיה האמורה לעמוד על הפרק. הרי יש לנו מספיק צרות אחרות. יחד עם זאת, אם כבר התחלנו לדבר על נושא זה, יש דברים אחרים שממש מדאיגים. כעת הסוכנות על מנת להוכיח את חשיבותה בשיתוף פעולה מלא עם הממסד הדתי, מתחילה לחפש צאצאי יהודים באפריקה, בהודו, בין האינדיאנים של דרום אמריקה ובאנטרקטידה. עוד מעט על האבוריג'נים האוסטראליים יכריזו שהם שבט ישראל אבוד, יתחילו לגייר אותם ולהביא ארצה. זאת הבעיה. בשביל מה היה להביא לפה פאלאשמורא? הרי הם יהודים בדיוק כמו אני אסקימואי. ואם, נגיד, נכד של יהודי שבא מרוסיה, כממוצע נושא תרבות אירופאית ובעל מוטיבציה לבנות את חייו כאן, האנשים שיובאו מהעולם השלישי, בלי להוריד מכבודם, מהווים נטל על הכלכלה הישראלית והזיקה הציונית שלהם לא גדולה מזו של הנכד (אם בכלל הם מבינים מה זה ציונות ומה זה הלאום היהודי).