שלום לכולם!

JULI4561

New member
שלום לכולם!

היי קוראים לי ג'ולי והייתי צריכה לבחור מפלגה בקשר לעבודה באזרחות ובחרתי בשינוי רציתי לדעת מה מפלגת שינוי חושבת על חוק השבות ? מה היא חושבת על ביחס בחברה לקבוצות כמו בעלי מוגבליות,גמלאים,נשים וכו'? ומה היא חושבת על יעדי החינוך? אשמח מאוד אם תענו לי מהר ותודה לכל מי שיעזור

חוק השבות המקורי : התייחס לדור

אחד קדימה. משמע: הבן/בת של יהודי /זכה ל אזרחות ישראלית וגם כל בני משפחתו. בשנת 1970 בגלל סיבות שונות בחלקן פולטיות הוחלט להרחיב את חוק השבות ולהעמידו ליחס זהה לזה שהעמידו הצוררים הנאצים. וכך גם הנכד/ה על בני זוגם ומשפחותיהם קיבלו אזרחות. מחקרים מהשנים האחרונות של סוף שנות ה-90 , תחילת 2000 הוכיחו כי במתכונת המרחיבה הנוכחית נוצר מצב לא בריא של מהגרים רבים שהגיעו לשיראל כנכדים של , בעוד מבחינה תרבותית-חברתית הם חשו עצמם נוצרים/חסרי זיקה תרבותית, חברתית לעם היהודי. בהתחלה היתה זו ש"ס המפלגה השנואה על שינוי שהצביעה על הבעייתיות שבדבר, אך בהמשך גם "התנועה הציונית" הבלתי-פולטית (בראשות עוזי דיין ודני עטר) הציגה מחקרים המראים שכ-70 אחוזים מהמגהגרים מהמדינות הפרו-סלביות אינם יהודים. אברהם פורז (יש יאמרו בצעד תמוה. יש יגידו פוליטי פוסט-ציוני ) הציע לפני שנתיים-שלו להרחיב את חוק השבות בצורה מעריכית חוק השבות עד לרמה של הנין. יש יגידו כי אין זה מקרה שמדינות כמו דנמרק, הולנד ואפילו ארה"ב החליטו לבלום את ההגירה של מהגרים חסרי זיקה מוחשית לתרבות המקומית. החשש הכבד והאמיתי הוא שהצפה במסות גדולות ובלתי מבוקרות של מבקרים עלולה למחוק בסופו של דבר את התרבות המקומית. וודאי וודאי במדינה שבה לאום עוין הולך ומתחשק במלחמה חסרת פשרות להשיג את כל חלקי הארץ.

ערב רב

New member
די ברור שלצמצם אותו

אני חושב שהנושא בעייתי - הרי אין ספק שיש עשרות מיליוני אנשים בעולם, לפחות, שאינם מוגדרים ע"י אף אחד, כולל הם עצמם, כיהודים, אבל אחד מאבותיהם הוא יהודי, השאלה היא אם אנחנו רוצים להעלות ארצה את האנשים הללו? מצד שני, אני מניח שיש רבים המוגדרים כיהודים ע"י ההלכה אבל בפועל אין שום הבדל ביניהם לבין אותם עשרות מיליונים שמניתי למעלה, כלומר אין בעיניהם שום משמעות וחשיבות לעובדה שאימם יהודייה. אינני רואה מקום להפלות בין שני הסוגים האמורים לעיל ולכן לדעתי צריך לשנות את הגדרת הזכאות לחוק השבות ל-"נצר של יהודי שהוכח למעלה מכל ספק סביר שהוא בעל זיקה ארוכה ומתמשכת לעם ישראל ולציונות", אבל זו כמובן הגדרה בעייתית, הן בניסוח והן ביישום. במציאות בה ישראל הפכה, כחלק מהעולם המערבי, ליעד מועדף על עובדים זרים מכל העולם, לרבות מזרח אירופה, המאיימים על אופיה, צביונה והרכבה הדמוגרפי, בבחירה בין הצפה של עובדים זרים לבין חסימת כניסה של אנשים שאולי כן היה נכון להכניסם כחלק ממטרות הציונות, יכול להיות שהתכלית הציונית מחייבת את האפשרות האחרונה.

אני כמו חוקרים רבים מימין ומהשמאל

הציוני. ליברלים וסוציאל-דמוקרטים. מגביזון ועד עוזי דיין תומכים בהחזרת חוק השבות למתכונתו המקורית כיפי שנקבעה עם קום המדינה (הבן של), בתוספת כמובן מתבקשת של מחויבות למקלט לכל קבוצה שנרדפת בעולם בגלל יהדותה.

izzyr

New member
JULI4561 היקרה

כל אלו שהגיבו לך אינם חברי שינוי או מייצגי שינוי (אולי חברים אך בטח לא מייצגים). אם יש לך שאלה ספציפית לגבי חוק השבות, לא משהו כל כך כללי, כי כך התשובה תהיה כללית משהו כמו "שינוי תומכת בחוק השבות". אלא אם יש לך משהו ספציפי, אני מציע שתעלי זאת ואני אברר.

שחל1

New member
חשוב להגביל את חוק השבות

חשוב להגביל את חוק השבות די , להביא אתיופים נוצרים שאינם יהודים . מתכוונת לפאלשמורים. אפילו הרבנים אינם מאמינים ביהדותם. ברובם חסרי חנוך המתקיימים מבטוח לאומי ואינם עובדים. להפסיק עלייתם של הנוצרים הרוסים הבאים בתעודות מזויפות. אנו מדינת יהודים . האם מחלת שרון תשפיע על מפלגתו קדימה ותחזק את "שנוי" מה דעת הגולשים ??

שאלת לגבי עמדת שינוי בפועל?

פורז תמך בהענקת אזרחות לכל בעל הון של למעלה ממיליון בין אם הוא יהודי או לאו. כמו כן הוא ביקש למתוח את "חוק השבות" עד לעניין של נין. דבר שהוא תמוה מאוד לאור המצב הקיים. תזכורת: כבר היום חיים כ-500 אלף איש במעין גטו תרבותי- פרוסלבי שמרגישים חסרי זיקה ממשית לציונות מאחר שאינם יהודים קודם כל בעיני עצמם. וזה לצד כמות דומה של עולים שהשתלבה בתוך הזהות היהודית-ציונית, מצויין. פתרונות? אני בהחלט תומך בהקלה בגיור ומעל לכל חיבור לזהות יהודית-ציונית.

האם תוכל להביא הוכחה מוצקת לגבי

רצון של מר פורז לאזרח כאן כל מליונר שיבקש בזה? אינני מאמין. מצידי, הייתי נותן אזרחות לביל גייטס ללא שום תנאי אך ספק אם הוא ירצה בזה. דרך אגב, מה זה מדינות פרו-סלאביות? אני מכיר מדינות סלביות (רוסיה, פולין, סרביה וכו'), אך פרו-סלביות-זה משהו חדש בגיאוגראפיה. כמו כן, עקב שיפור המצב הכלכלי במדינות הנ"ל העליה מהן כבר דעכה עד מספרים זניחים ועל כן אינני חושב שישראל תוצף בנכדי יהודים בזמן הקרוב. לכן, למרות שתיקון בחוק השבות שאתה מציע נראה די הגיוני, אינני חושב שזאת הבעיה האמורה לעמוד על הפרק. הרי יש לנו מספיק צרות אחרות. יחד עם זאת, אם כבר התחלנו לדבר על נושא זה, יש דברים אחרים שממש מדאיגים. כעת הסוכנות על מנת להוכיח את חשיבותה בשיתוף פעולה מלא עם הממסד הדתי, מתחילה לחפש צאצאי יהודים באפריקה, בהודו, בין האינדיאנים של דרום אמריקה ובאנטרקטידה. עוד מעט על האבוריג'נים האוסטראליים יכריזו שהם שבט ישראל אבוד, יתחילו לגייר אותם ולהביא ארצה. זאת הבעיה. בשביל מה היה להביא לפה פאלאשמורא? הרי הם יהודים בדיוק כמו אני אסקימואי. ואם, נגיד, נכד של יהודי שבא מרוסיה, כממוצע נושא תרבות אירופאית ובעל מוטיבציה לבנות את חייו כאן, האנשים שיובאו מהעולם השלישי, בלי להוריד מכבודם, מהווים נטל על הכלכלה הישראלית והזיקה הציונית שלהם לא גדולה מזו של הנכד (אם בכלל הם מבינים מה זה ציונות ומה זה הלאום היהודי).

למעלה