שלום לכולם

סלוניק

New member
אני מציע לך לפתוח את תעודת הזהות

ולקרוא מה מצויין לצד סעיף הלאום. אם לא החלפת ת.ז. במהלך השנים האחרונות, אני די בטוח שיהיה רשום כי לאומך הוא "יהודי" ולא "ישראלי".

Azazel

New member
אני מנסה להסביר לאשר

שלאום זה יותר מאזרחות. עכשיו, כאשר אנחנו מבינים את זה, אפשר להתחיל להתעמק בהאם יש לאום ישראלי, או לא. אני, כמו העברים הצעירים בזמנו, חושב שהלאום הישראלי הוא שונה מהלאום היהודי. שלא כעברים הצעירים, אני מבין שהלאום הישראלי הוא שלב הבא בהתפתחות החברתית של הלאום היהודי.

ערביי ישראל

הם פלסטינים אזרחי מדינת ישראל, כמו שיש כורדים אזרחי מדינת צרפת ותורכים אזרחי מדינת גרמניה.

ישראלים = אזרחי מדינת ישראל

בתוך אזרחי מדינת ישראל ניתן למצוא קבוצות אתניות שונות ומחזיקי דתות שונות. מה לטעמך יהיה כורדי תורכי אזרח גרמניה?

../images/Emo4.gif

אני לא לוקח את תעודת הזהות/הפספורט בחשבון כשאני קובע את הזהות, לזהות יש מרכיבים של תרבות/דת/שפה/ערכים וכו...

אתה ישראלי בן המיעוט הפלסטיני/ערבי

הזהות שלך, (כנראה גם בקרב ערבים ממדינות אחרות) היא קודם כל ישראלי. כפי שכתב מוטי וענתה שמים, יש בשפה שלך מילים בעברית שאתה צריך לחשוב על מנת למצוא את המילה הערבית המתאימה (רמזור, בסדר, ועוד הרבה). יש לך מטען תרבותי של שירים (בעברית) ובדיחות ששונה מזה של פלסטיני תושב מחנה בירדן, וייתכן ואתה גם אוהד קבוצת כדורגל וקורא ידיעות אחרונות. ולהזכירך, יש אזרחי ישראל יהודים שיש להם מרכיבי שפה וערכים זהים לחלוטין לשלך. בקשר לשאר - זו הרגשת הזהות שלך כישראלי בן מיעוט פלסטיני.

Azazel

New member
מה זה "בן המיעוט הפלסטיני/הערבי"?

איזה מן סוג של מיעוט זה? במה הוא שונה מאשר "כל ישראלי אחר", לשיטתך? אתה ממשיך להתחמק כל הזמן.

לכל אדם יש רשת זהויות

אזרחות לאום דת מין במקרה הנדון האזרחות היא ישראלית והלאום הוא ישראלי-ערבי/פלסטיני כלומר קבוצה המאגדת בתוכה ישראלים בעלי היסטוריה וזהות משותפת השונה מזו של הרוב היהודי.

masorti

New member
הדת שלתוכה נולדו.

מי שנולד להורים יהודים הוא יהודי. אם הוא אתיאיסט, הוא לכל היותר יהודי רע (מבחינה דתית).

כל עוד לא המרת דתך-אתה יהודי לא מאמ

כל עוד לא נקטת בצעד של המרת דת - אתה יהודי אם כי ייתכן שאינך מאמין במצוות הדת, בקיומו של אלוהים במובנו היהודי (אדוני) ובחשיבות הדת לקיום העם.

אני יודע שכך זה "נחשב" ../images/Emo13.gif

אני יודע, שאנשים ששמרו אלפי שנים על מצוות התנ"ך בג'ונגלים של אפריקה, נאלצו לעבור כאן טקס משפיל של "גיור לחומרה", כאשר אותי, כופר מוצהר, אף אחד לא הכריח לעבור משהו דומה.

Azazel

New member
שזה מראה על הגזענות המטומטמת

של הממסד הרבני, לא משהו אחר מזה.

פלוס פרט קטן -

שהממסד הזה שולט במידה רבה בחיינו. בעיקר בחייהם של יוצאי אתיופיה, אבל לא רק. אני מתאר לעצמי שזה אחד הנושאים בהם אנו מסכימים: הפרדת הדת מן המדינה! ומה דעתך על המים של עזה?

Azazel

New member
הממסד הזה לא שולט על חיינו

במידה רבה באמת, אבל זה עדיין דיי על הפנים.

אתה יכול לערוך בארץ נישואים אזרחיים

אתה יכול לערוך בארץ נישואים אזרחיים? אתה יכול לנסוע באוטובוס בשבת? ואני מזכיר לך, שלא לכולם קל לעקוף את זה, ושגם עצם הצורך "לעקוף את זה" הוא התערבות בוטה בחיינו.

אלא מה? הוא סיני?

אינני יודע מי מתחמק ממה, אבל בינתיים פשוט אינך מובן. פשוט אינני מבין אותך. יהודי אזרח ארה"ב יכול להיות? ובאשר ל"קודם כל (ישראלי, או כל משהו אחר)" כדבריו של באלי, זה לדעתי די שרירותי ויומרתי לקבוע לאדם אחר מה בשבילו "קודם כל". אולי בשבילו קודם כל המשפחה שלו? אולי החוג לפילוסופיה שלו? אולי קבוצת השחמט שלו? מי מאיתנו מוסמך מה "קודם כל" למישהו אחר? מדוע בכלל אדם חייב לבחור "את מי הוא אוהב יותר, את אמא או את אבא"? הכי הצחיק אותי כששמעתי פעם בטלוויזיה בחורה שאביה אוזבק ואמה טורקמנית, והיא קבעה בנחרצות שלאומיותה נקבעת לפי האב, כלומר היא אוזבקית, במקום שהיא תשמח שקיבלה בחינם שתי זהויות במקום אחת, מורשת תרבותית כפולה!

למעלה