שלום לכולם!

bulbil

New member
שלום לכולם!

זאת הפעם הראשונה שאני בפורום הזה. אני מרגישה שזה המקום היחיד בו אוכל כרגע לשפוך את הלב. הלב שמלא כאב ועצב מהידיעה שאמא שלי לא אוהבת אותי ולא אכפת לה שכואב לי. היא אמא שהשקיעה. מבחינה חומרית תמיד היה לי הכל. היא גם סבתא שעוזרת. אבל את הדבר הכי חשוב היא לא עושה. היא לא שם בשבילי. בכל ויכוח או משהו שקורה אני אשמה. אף פעם לא שמעתי ממנה מחמאה כי אם רק הערות וביקורת. אני כל כך מקנאה כשאני פוגשת אמהות שמדברות על כמה הבת שלהן מוצלחת. לי יש תואר שני ובהצטיינות- וממנה לא שמעתי שום חיזוק או חיבוק או נשיקה. מישהו מזדהה איתי?

mich78

New member
מוכר... מאוד ... ../images/Emo24.gif

הגעת למקום הנכון ביותר ברוכה הבאה

bulbil

New member
אני לא מבינה איך אפשר לפגוע כך בילד

אני עכשיו אמא לילד בן שנה וחצי. ואני יודעת שאם הוא רק יפגע בטעות ממני, אני אהפוך את העולם כדי לפתור איתו את הבעיה ולגרום לו להרגיש טוב. אני נזכרת בחוויות מצמררות מילדותי- עד כמה היא הכאיבה לי. אבל אף אחד לא ידע את זה, כי כלפי חוץ היא האמא הכי טובה בעולם. קונה הכל, מבשלת, מנקה. שום דבר זה לא שווה אם אני מרגישה כך, ואת זה לעולם היא לא תבין. כשניסיתי לדבר איתה על כך היא פטרה אותי בכך שיש לי רגשי נחיתות, שאני צריכה ללכת לפסיכולוג, שאני רעה ואוהבת לריב וכו' וכו'

ל י 4

New member
ברוכה הבאה..

אני קוראת את כל שכתבת ואני מרגישה כאילו מישהו כתב דברים במקומי. בנאלי כל כך לומר כמה שזה מוכר... אבל הפעם זה דיוק מושלם! ברוכה הבאה ליאת

ברוכה הבאה לפורום !!!

מזדהה מאוד!! זה מצב מאוד מתסכל ... אני מצאתי את הפיתרון בתוך עצמי -להיות אמא של עצמי...מעודדת את עצמי, שמחה בשביל עצמי, וגאה בשביל עצמי. זו הדרך היחידה שבה אני יכולה לפצות את עצמי על חוסר הנוכחות הרגשית והאמפטית של אמא. (וככל הנראה שגם אמא שלי כזאת, אמא של עצמה, כתוצאה מאמא שלה שלא היתה נוכחת מבחינה רגשית אצלה בחיים)... אני כבר לא מצפה ממנה שתהיה שם בשבילי, באיזה שהוא מקום אני גם לא מעוניינת שתהיה שם... מעדיפה את האנשים שמחזקים אותי . ד.

goost1

New member
מזדהה איתך bulibil. יש משפחות

"חמות", מה זה חמות, שורפות...,קצת הומור עוזר להתמודד,וברוכה הבאה.

לורליי43

New member
את בטוחה שהיא לא מדברת עלייך ככה?

בפני אנשים אחרים? קורה לא פעם ששומעים אמהות מתפארות בפני חברות/ דודות, ולא אומרות מילה של עידוד ופרגון לבת. זה איזה סוג של חינוך שהיה מאוד מקובל, כביכול שלתת לילד מחמאות- יפנק אותו. היום אנחנו הרבה יותר מודעים לחשיבות של הפרגון והעידוד.

m i t a l y

New member
ברוכה הבאה... ../images/Emo140.gif

תראי, נכון שזה מאוד כואב ומתסכל מה שאת מרגישה אבל אני חושבת שהרבה יותר חשוב הוא מה שאת חושבת על עצמך, מה שאת מרגישה... ואני חושבת, ממה שכתבת שאת גאה בעצמך על מי שאת ומה שאת ומה שהשגת עד היום וזו דרך נפלאה לפתוח חיים חדשים עם עצמך, חיים ללא תלות רגשית באמא ובמה שהיא אומרת ולא אומרת עליך... היי חזקה יקירה. אנחנו כאן בשבילך...
ו... הישארי איתנו
מיטלי

אני מזדהה איתך.

ואני אפילו לא יכולה לומר שהיא השיקעה בנו או בילדי. אבל תמיד אני "צרת האופקים" זו שלא "רואה אחרים"וזו שאיכזבה אותה קשות. מעולם לא עודדה, תמכה או החמיאה לי כילדה, כבוגרת וכיום כאמא. ברוכה הבאה אלינו.

אמא לא מפרגנת

את אומרת שמבחינה חומרית היה לך הכל אבל לא מחמיאה ולא משבחת, ייתכן בהחלט שהיא גדלה בצורה כזאת ולכן זה מה שהיא יודעת סך הכל כאמא היא נתנה לך הכל, ייתכן שהיא לא מודעת לחסך שלך. האם ישבת איתה פעם לשיחת אם- בת, במקום נייטרלי אולי באיזה בית קפה על כוס קפה ועוגה? תנסי לעשות את זה ... אל תתקיפי אל תאשימי אלא תסבירי בעדינות שזה חסר לך, תשאלי אותה מדוע היא לא מפרגנת ומדוע היא לא מחבקת. דווקא דור ההורים גדל ללא אהבה סך הכל ההורים שלנו עבדו קשה מאוד, והוריהם גם כן, רבים מהם נאלצו לעבוד בבית או במשק לפני הלימודים וגם לאחר הלימודים, הוריהם לא העטירו עליהם נשיקות וחיבוקים, וייתכן שהיא פשוט לא מודעת לחוסר הזה שלך, ומבחינתה היא העניקה לך את כל מה שהיא לא קבלה כנערה.

49צהוב

New member
אמא שלי תמיד אמרה שאני שמנה...

או יותר נכון "מלאה" ו"אל תלבשי את זה" או "אל תסתרקי ככה", כי "את שמנה".. אולי נכון אבל מאד מעליב

alona 9

New member
היי צהוב ../images/Emo39.gif

כשאמא אומרת ששמנת זה לא בא מתוך רוע או הקנטה, נראה לי.. שכשהיחסים הם על מי מנוחות,העיצות יכולות רק לשפר, עכשיו,ישנה צורת גישה להערות על השמנה,לזרוק לך את המשפט הזה בכל שעה זה באמת מעצבן ומעליב,להעיר לך על תסרוקת שמתאימה יותר למבנה הפנים או לבוש שאינו מתאים לגוף עגלגל (כשזה בא מצד אמא)זה מתוך כוונה טובה. אני זוכרת..(ופעם סיפרתי על כך) שהייתי מעירה לבתי לעיתים קרובות כשהעלתה במשקל.הבנתי,שתועלת לא תצמח מההערות האלה..אבל, בהחלט מרשה לעצמי לייעץ לה על בגד מתאים או תספורת..ו ב ע ד י נ ו ת.. היא לא נעלבת.היא יודעת שזה מכוונות טובות ואמיתיות..

49צהוב

New member
חה חה חה- בדיוק רציתי לענות לך ו...

ובאה אמא שלי לארוחת ערב- שמתי סרט בשער כי הוא גלש לי לפנים בזמן שיבשלתי "את לא חושבת שאת נראית אינפנטילית..." נו אני לא חושבת שזה בא ממקום של לנסות ליעץ לי נ.ב אני בת 54- אני כבר מקרה אבוד בקשר ליעוץ.

alona 9

New member
לא!!!

ממש לא! הערה אינפנטילית שלה. אני... הייתי באותו רגע, שוזרת צמות על כל הראש
אם כבר אינפנטילית אז.. עד הסוף.
ואת,לא מקרה אבוד בקשר לייעוץ..
ממש לא...

למעלה