שלום לכולם

12345איציק

New member
שלום לכולם

אני חדש בפורום . אני מגמגם מגיל צעיר מאוד (למעשה מאז שאני זוכר את עצמי) . יש דרך להתגבר על הגמגום המעצבן הזה?? ניסיתי כבר סיטיאי ולא הצלחתי. זה אפילו החמיר לי תדיבור . מה עושים????

stkachov

New member
גם אצלי הייתה את אותה החוויה

מה שעושים זה נרגעים, שוכחים מה שלמדת(כי מה שקורה אצלך עכשיו זה סלט של חצי ממה שאתה רגיל אליו וחצי ממה שאתה מנסה ליישם ממה שלמדת, והתוצאה היא שאתה מתבלבל מזה וכלום לא יוצא לך) ומסגלים לעצמך דרכים חדשים. לי למשל עזר קצת להאריך את ההברה הראשונה, קצת אולי לשנות את הטון(שאלו אותי אם אני ארגנטינאי
) ולעבוד הרבה על בטחון עצמי. כמובן מצד שני יגידו לך לנסות טיפולים אחרים כמו הדסה למשל או פלואנטק, או לחזור לשיטה של סיטיאיי. תבחר מה שנראה לך.

stkachov

New member
לא

אני לא הצלחתי(ועוד רבים וטובים), אבל אולי אתה תצליח...

BorderBoy

New member
למה החמיר?

או למה אתה לא מצליח ליישם? הצלחת במהלך הטיפול? זה בגלל חוסר תרגול או בגלל שהשיטה לא טובה? השיטה מבלבלת או פשוט לא עובדת? אני שואל כי אני רוצה גם ללכת ל- cti. תודה

אורןן22

New member
ממש משונה

הקטע של CTI טיפול סופר יקר (שגם אני עברתי) עם אפס אחוזי הצלחה.

a9981

New member
דווקא...

הכרתי מישהי שאחרי הטיפול שם דיברה נהדר, אני לא יודע מה המצב שלה כיום..זה היה מזמן. מעניין.

BorderBoy

New member
לא יודע כבר מה לחשוב

ולא עוזרת העובדה שאין בפורום אף אחד שעבר את cti ומרוצה ממנו

shuky63

New member
אולי הטיפול בcti לא מתאים לך ולאופי

הגמגום שלך. מה חומרת הגמגום שלך?האם הוא מאופין בדיבור מהיר,חזרות או תקיעות בהברות? אם אתה נתקעזה בדרך כלל בהתחלת משפטים או או שגם באמצע משפטים? והכי חשוב באלו סטואציות אתה מגמגם?האם יש מצבים בולטים שאתה יכול להגיד שבהם אתה נתקע יותר? יש הרבה סוגי גמגום ,הרבה סוגי מגמגמים ולכל צרוף שלהם צריך למצוא טפול שמתאים לו.

shuky63

New member
כמו שאני קורה לו:וודי אלן הישראלי

מה רע לדבר כמו דני סנדרסון? הדימוי הוא של דיבור מהוסס לא בטוח,ואם זה הבעיה אז לדעתי טיפול אינטנסיבי הוא בבחינת להרוג זבוב על האף של מישהו עם פטיש 5 קילו. אני בטוח שאתה צריך לעבוד על הדיבור שלך כי עובדה שהוא מפריע לך וזה מה שקובע,אבל לא לבנות אותו מחדש. יש מספיק קלינאי תקשורת שיוכלו לעזור לך בתהליך פחות דרסטי.

b e ll

New member
שוב חוסר הסכמה!

זה לא נכון שיש סוגי גימגום שונים. יש רק סוג גימגום אחד. המגמגם בכדי להתגבר על הבעיה שלו נוקט סוגים שונים של המנעויות ופטנטים כדי לעקוף את הבעיה. מי שמדבר מהר מדי, מנסה "לדחוף" בחלון השטף שמזדמן לו לעיתים את כל מה שהוא רוצה לומר ולכן הוא בולע מילים, מדלג על הברות שקשה לו לומר ועוד... לחומרת הגימגום יש אפקט מצטבר סינרגיסטי - ככל שהגימגום חמור יותר, המגמגם מנסה בכוחות רבים יותר להמנע מהגימגום ולוחץ חזק, נתקע בבלוק, חוזה את הנולד וכבר בתחילת משפט נתקע, ועוד. יש מגמגמים שונים כפי שיש אנשים שונים - אבל גימגום? רק אחד. הוא מתבטא אחרת כתלות בסוג המגמגם.

a9981

New member
לא בטוח...

לא בטוח שיש רק סוג אחד של גמגום, מכיוון שיש מלא סיבות שונות לתחילת הגמגום. למרות שאני מסכים אם רוב מה שכתבת.

shuky63

New member
אם היה טיפול מרפא לגמגום את צודקת ב

בהחלט.אבל כידוע לנו אין עדין מרפא לגמגום אלא אמצעים לשלוט בו. מקור הדמדום הוא אחד אבל אנחנו לא יודעים אותו ולא יכולים לטפל בו.מטפלים בשליטה בגמגום עצמו שהוא שונה מאדם לאדם. לכן חשוב להבדיל בין סוגי גמגום,כי סך הכל אופי הגמגום הוא משהו שהשתרש במשך הרבה שנים,אז אני לא בטוח שיש שיטה אחת שמתאימה לשלוט בכל סוג של גמגום.

חגי ארד

New member
מעוניין ליצור קשר עם Bell

שלום bell אני חגי ואני נכנס לפורום לעתים רחוקות התרשמתי כי את: 1. בחורה מגמגמת- דבר נדיר יחסית 2. עברת טיפול בגמגום בהצלחה- גם נדיר יחסית 3. אמא לילד מגמגם- דבר שמעניין אותי מאד אשמח מאד לדבר איתך, במייל או בטלפון ואולי פנים אל פנים. כל 3 התחומים הללו מעניינים אותי ובהחלט הייתי מעוניין ללמוד ממך. אשמח באם תצרי קשר במייל: [email protected] או בנייד: 050-7331080. אבדוק גם אם ענית בפורום. שבוע נפלא חגי

12345איציק

New member
סיטיאיי

זה טיפול של חודש בערך שממש החמיר לי את הדיבור. הדיבור שלי היה כמעט שוטף כשהגעתי לשם, אבל כנראה שהכיס של ברברה ושל רוג'ר ראביט היה חשוב יותר, והם המליצו לי בחום לעבור את הקורס ולהגיע ל 100 אחוזי שטף . סתם חבורה של רמאים רודפי בצע-זו שיטה שעולה אלפי שקלים, גורמת לך להישמע כמו רובוט (עדיף לגמגם קצת מלהשמע כמו רובוט) ואז כשאתה חוזר לשיטה הישנה אתה מגלה שאי אפשר ואתה מדבר אפילו יותר גרוע . לכל מי ששוקל את הטיפול הנוראי הזה, שככל הידוע לי לא עזר עדין לאף אחד (ולכן משנים אותו כל הזמן) שלא יעז ללכת לשם, אלא אם כן הוא רוצה לדבר גרוע יותר .

12345איציק

New member
ורציתי להוסיף

שברברה הזאת היא סחטנית כספים מהזן הנחות ביותר. כזאת שכדי להעשיר את חשבון הבנק שלה בעוד כמה עשרות מיליוני דולרים תגיד לאדם שהוא כמעט שוטף לעבור את הקורס שלה, ואחר כך כשהדיבור מחמיר ורוצים לבוא אליה ליעוץ היא עוד תגבה כסף עבור זה. יש לי גם סבא מגמגם שעבר את הטיפול הזה וגם אצלו חלה החמרה בדיבור למרות שהוא תירגל כל היום. קודם הוא דיבר כמו רובוט ואז כשהוא הבין שהוא נשמע כמו אידיוט הוא חזר לדיבור המקורי שלו, רק שיותר גרוע. שומר נפשו ירחק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

geashono

New member
בתור אחד שעבר טיפול דווקא בהדסה

אני חושב שצריך לשמוע את תגובת ברברה לטענות האלו אני אישית לא הייתי עובר אצלה טיפול בגלל הטענות הללו אבל לא הייתי קורא לה רמאית ורודפת בצע בלי לשמוע מה יש לה להגיד אולי אנשים שהטיפול כן עזר להם יכתבו את ההתרשמות שלהם

stkachov

New member
את מה שיש לברברה לומר

היא אמרה במפגש אמב"י שעסק בהתקדמות הטיפול שלה. היא אמרה את זה בצורה מפורשת, מי שאשם כאן זו לא אני, זו אתם. הפסקתם לתרגל/לא הבנתם את השיטה - לכן זו אשמתכם. אין שום בעיה עם השיטה, היא בסדר גמור. הבעיה היא עם מי שלא מיישם אותה.

למעלה