שלום לכולם

KatyRose

New member
האמת שכן, כך שמעתי

שמי שמגן על הארץ שלו הוא שטן נתעב, הרי הם מבינים יותר טוב מהממשלה, יותר טוב מהעולם כולו. הרי על הפתרונות הפרוותיים והוורודים שלהם אף אחד לא חשב קודם (טוב, אולי ילדים בני 5 שמציירים בגן שלום) וזה הפתרון, להשתמט. זה יביא את השלום. ניוז פלאש: לא עכשיו, ולא בשלב כלשהו.

eviv

New member
היא נא נסחפת...

רוב ככל מעשי תה"ל בשטחים מהווים עבירה על החוקים הבינלאומיים ומהווים פשע מלחמה. ולשם הסר ספק פושעי מלחמה עומדים לדין גם אם הם הלכו על פי החוק המקומי (הישראלי).

playerf

New member
../images/Emo13.gif

בתור סטודנט למשפטים זה בולשיט לא יעמידו אף אחד לדין בהאג. וגם אם תאורטית זה היה נכון, להחלטות שלו אין שום נפקות בכל מקרה.

eviv

New member
תשובה

העמדה לדין בבית המשפט בהאג היא אולי רחוקה. יש בית משפט בין לאומי שהוא מספק רק חוות דעת כמו שהיה בעניין גדר ההפרדה אבל יש גם בית משפט ששופט אנשים. הדבר הוא רחוק כי צריך לפני זה לבקש מבית המשפט לדון אותם דבר שצריך לקבל תמיכה נראה לי באו"ם. אבל יש מדינות באיזור אירופה שמאפשרות העמדת אנשים לדין בגין פשעי מלחמה.

KatyRose

New member
אולי כאלה שירו בילדים

פלשתינים ורצחו חפים מפשע בכוונה תחילה יעמדו לדין אבל לא אותם אלה שעמדו במחסומים וראו את חברים שלהם נהרגים כדי שמחבל לא יכנס לשטח ישראל ויהרוג יהודים

eviv

New member
את יודעת..

כשמישהו רוצה לשמור שלא יכנסו לו לבית הוא שומר על השער ולא הולך למרכז העיר ושומר שם... אותו הדבר אומרים לישראל. מחסומים על הקו הירוק סבבה זכותכם ותבנו שם גם חומה אבל באמצע השטחים אסור וזה פשע מלחמה.

playerf

New member
למה ללכת רחוק?

אני מבטיח לכם שכל חייל שמפר את החוק עומד למשפט בבית הדין הצבאי והתובעים הצבאיים ממלאים את תפקידם נאמנה. צה"ל, ולא משנה מה תגידו הוא הצבא הכי מוסרי בעולם. יש בית דין בינלאומי שאפשר להעמיד אנשים פרטיים לדין בו, אבל אני מבטיח לך שאף חייל או קצין ישראלי לא יועמדו בו לדין, הן בגלל הפרוצדורה הבירוקרטית, הן בגלל שגם בימ"ש הוא גוף פוליטי בין אם נרצה ובין אם לא, והן בגלל שישראל פשוט לא מפרה את החוקים שבגינם ניתן לעמוד למשפט בבימ"ש זה.

eviv

New member
צה"ל הוא לא צבא מוסרי

א. בית הדין הצבאי לא שופט אנשים בגין פשעי מלחמה ולא שופט חיילים על פי חוקים בינלאומיים. ב. כיבוש הוא לא מוסרי וצורת הכיבוש הישראלית היא אפילו פחות מוסרית, צבא שאוכף את זה גם הוא לא מוסרי. וכן יש צבאות אחרים שהם גרועים יותר כמו בסודן שיש רצח עם. ג. לפי דעתי אנשים יעמדו לדין באהג בעתיד, אולי רק אנשים שמעורבותם בעניין הייתה בכירה. ד. אני יודע שבעתיד הקרוב הולכת להיות תביעה בחו"ל כנגד פושעי מלחמה ישראלים

playerf

New member
תשובות

א. יש 2 בתי דין בהאג, אחד פלילי לאנשים פרטיים ואחד שנותן "פסקי דין הצהרתיים" כלפי מדינות, וכדי לתת לו תוקף צריכים להצביע עליו באו"ם. ב.צה"ל הוא כן הצבא הכי מוסרי בעולם. אין על זה ויכוח, לצה"ל יש את הנהלים הכי מחמירים בלוחמה נגד האוייב ואת בתי הדין הכי נוקשים כלפי מי שמפר נהלים אלו. אם רוצים להעמיד לדין את צה"ל או אנשים מטעמיו יצטרכו להעמיד לדין קודם את ארה"ב, בריטניה, אוסטרליה וכל צבא לפני צה"ל. וגם אם יעמידו את צה"ל לדין אני לא אתחיל אפילו למנות את הטענות שבהם יכול צה"ל או כל איש מטעמו להיבנות: "מי שמך" "צורך, כורח, הגנות מן הצדק" "חוסר מידתיות, משוא פנים" "מיצוי הליכים" "סיכון כפול" ולגבי כל משפט שזרקתי ניתן לכתוב מאות עמודים, וכמובן למצוא עוד אלפי טיעונים, וזאת רק אם לביהמ"ש יש סמכות, וזה בכלל בכלל לא בטוח. ג.כדי להעמיד לדין אנשים בבית הדין הפרטי, יש צורך בעילות כגון רצח עם וגם זה אם ביהמ"ש מוכן לקחת על עצמו את הסיכון הפוליטי והדדה לגיטימציה מצד המדינה שעומדת לדין ומדינות חברות. בכל מקרה אני מבטיח לך שממגוון העילות שבגינן ניתן להעמיד לדין (ולא לתבוע כלשונך) בביהמ"ש- אין עילה נגד ישראל. ד. חיילים שעברו על החוק עומדים לדין בבתי המשפט הצבאיים, שם ושם ובלבד ולאחר שעמדו לדין בבתי המשפט האלו אין נגדם עילה במקום אחר.

eviv

New member
אתה מחזיר את הדיון אחורה

אתה מחזיר את הדיון למיקום מאוד יקרוני. האם חוקים בינלאומיים בנושאי זכויות אדם הם לגיטימיים?

ואת זה אתה קובע לפי...

צה"ל הוא מוסרי ביותר בהתחשב ואני מדגיש בהתחשב במציאות והנסיבות המורכבות והקשות ביותר בהן הוא נמצא ופועל מאחר ומושגי המוסר שלך נכתבו בתנאי וואקום, תנאי מעבדה אז לא רק שצה"ל לא מוסרי, אין שום צבא בעולם שהיה או יהיה אי פעם מוסרי, כדי להיות כזה הוא יהיה חייב לספוג הרוגים רבים, אפילו להפסיד מלחמות, זאת מאחר ואירגוני הטרור לא עובדות על פי אותם אמות מידה ויתרונם הוא יכולת ניצול חורים הנוצרים על ידי הגבלות מוסר, כדי לנצח מלמה אתה חייב מינימום נק' תורפה, מכל סוג. הכיבוש זה דבר מצער שנקלענו אליו עקב ששת הימים, הוא לא נגמר עקב אש"ף שלא השלים עם קיומה של מדינת ישראל ויושב בגלל הזיקה והעבר ההסיטרוי דתי שלנו באיזור, האדמה היתה ירדנית, ירדן תקפה והפסידה מה שהקנה לנו זכות מלאה להתיישב באיזורים הרקים בגדה, אדמות פלשתיניות?, אין דבר כזה, "הכיבוש" מתסלכן אחר ורק בשליטה על עם אחר, ברור שהוא צריך להסתיים ואין לכך שום קשר למוסרי/לא מוסרי, יש רק כדאי/לא כדאי, טוב למדינת ישראל/לא טוב למדינת ישראל. האג, גם הוא פועל מתוקף חוקים דרקונים ואנכרוניסטים ברובם, כולם כתובים בתנאי מעבדה, 0 התייחסות לקונטקסט, 0 התייחסות למציאות, רק פסקנות פסקנות פסקנות, האג לא תעסק איתנו כי זה יהפוטך אותה ללא רלוונטית, אם היא תתעסק איתנו היא תצטרך להתעסק גם עם ארצות הברית, עם בריטניה, סין, רוסיה, היא כאמור לא תתעסק עם אירגוני טרור מאחר ומבחינתם האג בכלל לא קיימת, כל המשתנים האלה יהפכו אותה ללא רלוונטית. מי הם פושעי המלחמה?, טייס המחסל טרוריסט ובמקרה הוא פוגע גם באזרחים שהגנו בגופם על המחבל, אם היתה פחות פסקנות ויותר היתייחסות להקשר ולמציאות אז האשמה כולה היתה נופלת על האזרחים שהגנו בגופם על המחבל או על המחבל שבחר להסתתר בתוך אותה אוכלוסיה תומכת, זה שהם אלה שנפגעו והטייס לא לא משנה מהאמת.

noamgk

New member
../images/Emo45.gif

אם הוא יתגייס, הוא אכן אמור למצוא את עצמו בעוד 30 שנה (פחות או יותר) בבין הדיג בהאג, נשפט על פשעים נגד האנושות: אם הוא יתגייס ולא יסרב לפקודת גירוש יהודים מאדמות ארץ ישראל. ובמקרה הזה, המצב עוד גרוע יותר: הוא ישפט למשך כל חייו ע"י מצפונו - בכל פעם שיביט במראה. הוא ישפט ע"י ילדיו - שישאלו אותו למה הוא גירש יהודים. הוא ישפט ע"י ההיסטוריה - כעוד חייל שסירב להביט ולהשתמש בליבו.

evilplate

New member
ה 2 סנט שלי...

שמע לפי דעתי כל הקטע של תרימה זה בולשיט.אבל בכל זאת אם אתה מרגיש שאתה רוצה לעבור את זה אז לך על זה,בשביל עצמך,בגלל שחשוב לך כמו לרוב האנשים, להיות "נורמלי" וכמו כולם.זה יכול לתרום לך הרבה,מבחינה חברתית,לבגר אותך ולעשות אותך חזק יותר.אתה יכול לעשות חיים בתקופה הזאת,לזיין חיילות להכיר את האהבה הכי גדולה שלך, להריץ צחוקים בטירונות ועוד הרבה.יש הרבה יתרונות בגיוס למען עצמך,אם אתה יודע מה אתה מחפש ותוכל למצוא את המקום שלך אתה יכול נורא להנות.אם למשל אתה רוצה להתגייס לקרבי בשביל האתגר והחוויה (ובואו נגיד תאמת הרוב הולכים לשם בשביל הגאווה העצמית ולא למדינה) אז לך על זה ותעבור אחלה תקופה ותרגיש סבבה.אבל אם אתה רוצה קרבי בשביל "לתרום" למדינה וזהו אז וותר,לא שווה להילחם ולמות על אדמות שבין כה וכה הולכים לתת,תראה את ההורים של כל קורבנות לבנון,מרגישים שהילדים שלהם מתו סתם,הרי בינכול התחלפה הממשלה והופ כל הסיכסוך על האדמות הזה התגלה כסתמי וישראל יצאה משם.אותו דבר פה,רק בגלל שלממשלה שלך בא לנפח את החזה ,וילדים בני 18 משלמים את המחיר זה לא אומר שאתה חייב גורל דומה.הממשלות ישתנו,יבוא פוליטיקאי אחר,אני לא חושב שזה הוגן לקשור את הגורל שלי בפוליטיקאי התורן שמנהיג את המדינה.אבל כמו שאמרתי תתגייס רק בשביל עצמך,תחשוב מה אתה רוצה לעשות,אולי תפקיד עם הרבה אחריות,אולי משהו שיסדר לך את כל העתיד כמו ממר"ם,אולי סתם בא לך להסתלבט את השנים האלה,לעשות תפקיד זנות ולהריץ צחוקים עם החבר'ה,תקח כל דיעה בעירבון מוגבל,חלק מרגישים שהם ביזבזו זמן אחרים חושבים שאלו היו השנים הכי יפות שלהם.יכול להיות שאלה שמרגישים שביזבזו זמן לא השתלבו חברתית,לא מצאו את עצמם בתפקיד שהם רצו ועוד אלף ואחת סיבות שבגללם הרגישו שהצבא לא נתן להם כלום,אולי אם הסיטואציה היתה שונה הם היו מדברים אחרת.בכל מקרה תעשה מה שמתאים לך ואתה שלם איתו,תקשיב רק לעצמך.אני למשל לא הכי שלם עם עצמי שלא סיימתי צבא,אפילו שזה היה בריאותי,מה לעשות מביך אותי אישית להגיד לאנשים שלא אני לא משרת.אולי אתה אחרת.בכל מקרה בהצלחה ומצטער שהפוסט לא מסודר.

KatyRose

New member
לא מסכימה, אבל סוף סוף

מישהו שמשקף את הסרבנות כמו שהיא באמת, בלי שום אידיאולוגיות בשקל

evilplate

New member
אני לא סרבן אבל..

יש לי דיעות שמאלניות,אני לא חושב על השתמטות אבל,אפשר להיות שמאלני בלי להיות סרבן נכון?

KatyRose

New member
נכון מאוד

השמאלנים הלא סרבנים הם שמאלנים שבאמת יש להם עקרונות שמאלניים וכ"ו, אבל הם לא חיים בבועה

evilplate

New member
תגידי לי קראת בכלל מה שכתבתי?

נראה לי התבלבלת בשירשור עכשיו שאני קורא שוב את התשובה שלך.

KatyRose

New member
זאת הייתה תגובה לך, כן, אבל

היא יותר פנתה לסרבנים פה

למעלה