שלום לכולם

evilplate

New member
סכ"ה אמרתי לו

שאם הוא מתגייס(למרות שלדעתי כדאי לו אבל אני לא מכיר אותו) אז שיתגייס בשביל עצמו ולא בשביל המדינה,נראה לי שהצבא נותן הרבה לבנאדם. למרות שברוב המקרים הבנאדם לא נותן הרבה לצבא.בגלל זה גם הצבא רק מנסה להתייעל ולהתייעל,הוא מתחיל להתאזרח ומי יודע איך הצבא ייראה עוד כמה שנים טובות.כדי שהוא לא יסתכל על התקופה הזאת אחרי זה "כביזבזתי את הזמן" כמו חייל שקרע את התחת בשמירות בלבנון ואחרי זה ראה איך מחזירים אותה...באמת שיסתכל על מה שהצבא נתן לו ועל החוויות שלו.

evilplate

New member
אה כן ולפואנטה

הפוסט שלי לא היה קשור כ"כ לפוליטיקה,זה איך שאני מסתכל על הגיוס. לא קשור שמאלני או סרבן.

KatyRose

New member
אני יודעת

אני לא תקפתי ולא שללתי אותך, הפנייה הייתה לסרבנים.

strungout

New member
פשוט תעשה חושבים עם עצמך

רק אתה יכול להחליט לא אף אחד אחר יכול להחליט בשבילך, אם לא בקטע שלך להתגייס עזוב את זה לך תחייה תחיים שלך, אם אתה רוצה למצוא את עצמך בצבא לא בהכרח תפקיד קרבי לך על זה, אולי זה אפילו יתרום לך. אבל אם יש לך תוכניות אחרות אל תעצור אותם בשביל הצבא, חיים פעם אחת חבוב.

אל תהיה מטומטם

זה לא משנה אם תרגיש שבזבת או שתרגיש שהצבא נתן לך המון.. בגרות , אופי חוזק מנטלי.. או כשרון מיוחד בניקוי שירותים [= מה שמשנה הוא שהצבא הזה מגן עלייך בצורה שאין לך מושג יום יום ואין לך שום זכות כאזרח אם אתה לא מוכן לבוא ולהחזיר את הטובה הקטנה הזאת... לאיזה תפקיד שלא תגיע.. תחשוב אדוני.. איך הצבא יתפקד במדינה קטנה שנלחמת על חייה באופן יומיומי אם אנשים יטילו ספק בחשיבות החוזק של הצבא.... בנוסף, אם מישהו באמת רוצה להתקדם בכיוון שבו הוא בחר בהמשך החיים , לרוב שום דבר לא מונע ממנו... לימודים באו"פ הם אופציה טובה מאד.. , ולא היחידה... גם אם אתה לא מסכים עם המדיניות של הצבא לכאן או לכאן... מתנגד לפינוי , או טוען לצבא כובש.. אל תשכח שהצבא הזה מגן עלייך יום יום והוא רק מבצע החלטות של הממשלה... אתה לא יכול להחליט שאתה לא רוצה להתגיס כי הצבא פועל נגדך מפני שאז אף אחד לא יעזור לך כשהצבא יהיה אמור לפעול להגנתך...

למעלה