שלום לכולם

matan winner

New member
שלום לכולם

בירצוני לשתף אתכם בהיתלבטויות שיש לי לגבי גיוס שמיתקרב מה שעובר לי בימים האלא ברואש זה מה אני הולך לעשות בצה"ל והאם אני לא ירגיש בסופו של דבר שביזבזתי 3 שנים קריטיות בחיים שיכלתי לנצל לדברים אחרים כמו לימודים וכו'. ושלא תבינו נכון אני לא נגד גיוס בעיקרון אבל אני חושב שבצבא רק הקרבים תורמים את הטון למדינה ,והג'בניקים הם רק ציר קטנטן במערכת באמת שהיתי רוצה להיות בקרבי אבל אני יודע שאני לא מספיק טוב בקושר שיש לי להחזיק שמה יותר מיתקופה,וביגלל זה אני פונה אליכם לשאול מה דעתם ומה אתם ממליצים לי לעשות אם היתם במצבי תודה מרואש

תשמע

רוב הצבא הוא לא קרבי, הקרביים לא יכולים לתפקד בלי ג'ובניקים, יש אולי אנשים שמזלזלים בהם, אני לא, בערך 70% מהצבא הם לא לוחמים, הם תומכי לחימה וזה מאד חשוב. מי שהולך לצבא בא לתרום מעצמו, זה הכל, ההרגשה שלו אם כן בזבז/לא בזבז לא חשובה, הצבא לא בא לתרום לך, אתה בא לתרום לו, אתה בא ושם את העתיד שלך על HOLD ל3 שנים ופשוט עושה את תפקידך, הלימודים והחיים שלך יחכו לך אחרי השיחרור, אתה פשוט עושה תפקיד מתוקף העובדה שאתה גר כאן, המדינה כאן צריכה צבא, המדינה נותנת לך זכויות, הצבא מגן עליך עד עכשיו, אז המעט שכל אחד יכול לעשות זה לתת מעצמו ל3 שנים עלובות, אם זה קרבי ואם זה לא קרבי. בקשר לכושר, יכניסו אותך, אל תדאג, יריצו אותך מספיק ואתה תהיה בכושר. אני מקוה שתרגיש מסופק בכל מקרה, מקווה שתעשה צבא ולא תבחר את הדרך הקלה הפרזיטית, המשתמטת. בהצלחה!

eviv

New member
תיהיה בטוח

אתה תרגיש שביזבזתה 3 שנים מהחיים שלך. רוב רובם של החברים שלי שהתגייסו כך אומרים... אני יודע שאני לא הולך לצבא...

playerf

New member
איפה האידיאולוגיה?

פתאום הפזמון של למה לסרב נשמע שונה, מעניין האם הסיבה האמיתית היא שפשוט לא בא לך להתגייס? ובכל מקרה חבל שהחברים שלך מרגישים שהם בזבזו את זמנם, באמת. אבל צרכי הצבא מעל הכל, ואם הצבא צריך את החברים שלך איפה שהם נמצאים אז שם הם יהיו. כל החברים שלי התגייסו וכמעט כולם, אולי מלבד אחד כולם מרוצים מהשירות, מרגישים שהם תורמים ושזה תורם להם. אבל אתה לא הולך לצבא להגשים את עצמך אלא לתרום!

KatyRose

New member
עזוב, מנהלנו כבר הוכיח שהוא

סתם פוחד ללכת לצבא ומעדיף לשבת על התחת המפונק שלו בבית, אידיאולוגיה בשקל. אתה יכול למצוא את זה כמה שרשורים מתחת....

eviv

New member
מה שכתבתי

זה מה שחברים שלי אומרים. נראה שהחבר לא רצה לשמוע את התשובה האידיאולוגית.

ahp

New member
השימוש הטפשי בקונוטציות הפך כבר

מזמן למכת מדינה. הוא אמר 'צרכי הצבא מעל הכל'. הכוונה היא שהמדינה זקוקה לצבא כדי לשמור על קיומה ועל ביטחון אזרחיה. אין בזה שום שמץ של קשר ל'משטרים המסוימים' שלך. זה כמו להשוות בין משטר פשישטי לדמוקרטי כי בשתיהן מערכת החינוך חשובה. נו באמת.

evilplate

New member
סליחה אבל צרכי הצבא לא מעל הכל

אני לא אקבל בעיוורון כל מה שהצבא יבקש ממני או יצטרך ממני.אני לא אקבל בעיוורון את זה שהצבא החליט שאני יהיה טבח,הצבא לא יחליט בשבילי איך הוא הולך להשתעשע בי ב3 השנים הקרובות,הצרכים שלי וההרגשה שלי יותר חשובים מאשר הצבא המחורבן.אני לא יהיה 3 שנים בדיכאון כשאני מרגיש שאני לא מקבל כלום מהתקופה הזאת ואני מרגיש שאין לי שם חברים,אני בתפקיד שלא מאתגר אותי, סובל כל יום כי זה מה שהצבא החליט.וזאת סתם דוגמא,לא אומר שזה המצב שלי או שיהיה לו,פשוט טיפשי להגיד לו משהו בסיגנון "תתגייס ואיפה שלא תהיה תזכור זה צרכי הצבא אז תשתוק ותעשה מה שאומרים לך"צרכי הצבא לא מעל הכל,גישה כזאת זאת גישה של כבשים,זאת לא גישה בריאה,אני לא בובה של המדינה.

ahp

New member
קודם כל לא ענית לעניין

אני יצאתי נגד הקונוטציה הלא מוצדקת שעשית בין 'צרכי הצבא מעל הכל' לבין 'משטרים מסוימים'. הטענות שלך הן לא לעניין, והן גם לא נכונות: הצבא זקוק לטבחים; בלעדי הטבחים של הצבא אי אפשר לקיים אירגון בסדר גודל כזה שישמור על בטחון האזרחים. אני מניח שביטחון האזרחים כן יגרום לך למלא את החוק, או שאתה צריך עוד משהו?

evilplate

New member
לא איכפת לי שהוא זקוק לטבחים

לא על חשבוני מותק. אני לא אסבול 3 שנים עם "הצרכים של הצבא יותר חשובים משלי" משונן לי בראש,תעשה לי טובה.בין כה וכה הצבא לא יעיל בשיט והכל הולך להיות אזרחי בקרוב,אז זה שהוא צריך טבח בגלל כל המערכת הדפוקה שלא מיועלת בשיט,בגלל זה אני אסבול? וכן מהמשפט שלו יש קונטציה למשטרים אפלים,צרכי הצבא מעל הכל יכול גם להתייחס להוצאה להורג של 10 חפים מפשע.לא באים בגישה כזאת.

ahp

New member
נו באמת

אם כולם היו אומרים כמוך, אז איך היה אפשר לנהל צבא? ובלי צבא, איך הייתי חי? אז כן, הצרכים של הצבא (ולמעשה, של החברה) חשובים יותר משלך למשך פרק זמן של שלוש שנים. אם כולם היו אינדיוידואליסטים, היתה אנרכיה, ואז כולנו היינו מתים. קונוטציה למשטרים אפלים? גם ל'צריך לשמור על החוק' יש קונוטציה כזאת?

eviv

New member
אני לא חושב שהוא מטופש

בשיעורי פיזיקה בכיתה ט' למדנו על מצבים דימיוניים על מצבים בהם אין רוח כלל ואפילו בלי אוויר. וכל זה בכדי ללמוד על עיקרון כלשהו. אותו דבר כאן כאשר מדברים על מצבים קיצוניים מנסים לחדד שאלה בכדי לענות עליה באופן עיקרוני. קודם כל יש לענות האם החוק הוא העליון. האם כל חוק שרוב מזדמן הצביע עבורו הוא חוק שיש לבצע ללא שיקולים אחרים? אח"כ אפשר לדון איפה הגבול, איך מבחינים בגבול, האם יש עקרונות מנחים וכו'. בשלב זה אני אוהב לתת את הדוג' של החוק הישראלי שאסר משכב זכר ושבשנת 88 בוטל.

ahp

New member
מצטער על האיחור בתשובה

החוק הוא לא 'עליון', ואם הוא נוגד את המוסר אז אפשר להפר אותו. הבעיה היא שכאן המטרה היא להפר ת החוק לצורך נוחות. באופן רגיל אפשר להפר את החוק אם אתה חושב שזה הוגן ושתפגע פחות אם תפר את החוק (אפשר להסתכל על זה ככה: לא לחצות ברמזור אדום למשל, זו המלצה של החוק. אם תפר אותה אתה מסתכן בשני דברים: קנס ותאונה. אם אתה חושב שהסיכון שווה, תחצה באור אדום בכיף). עם הצבא זה עניין אחר כי יש גם אחריות לאומית (אם אתה לא מתגייס אתה פוגע בחבר'ה האחרים שעובדים יותר).

זה תמיד היה אגואיסטיות

ופרזיטיות, אני אני ואני, ואחר כך הם עוד רוצים זכויות שוות כמו לאלה ש"ביזבזו 3 שנים מהחיים שלהם", חוצפה!!!

playerf

New member
למה להתגייס?

להתגייס זאת חובה בחוק בדיוק כמו לא לרצוח, וכמו שאתה לא רוצח ככה אתה גם צריך להתגייס. בכל מקרה אתה תורם 3 שנים מהחיים, תמורת כל מה שהמדינה נותנת לך, והיא נותנת לא מעט אז מה זה כבר 3 שנים למען טובת הכלל? זה יכול גם לא להיות בזבוז כמו שאתה מתאר את זה, אתה יכול לצבור ידע מקצועי, קשרים ולפגוש אחלה חבר'ה (במיוחד בקרבי). ולגבי קרבי, הקרביים תורמים הכי הרבה, על זה אין ויכוח, אז אם אתה רוצה לתרום לך לקרבי! אל תדאג לגבי הכושר שלך, הם בונים אותו בהדרגה, כל החברים שלי בקרבי מרוצים מהשרות ואפילו שלא היו בכושר לפני הגיוס משאירים לי אבק כשאנחנו יוצאים לרוץ ביחד בסופ"שים. מעבר לזה שירות קרבי ובכלל יכול לתת לך כלים חדשים להתמודד עם המציאות. גם אם אתה לא קרבי אתה יכול לתרום, אפילו אפסנאי תורם, הרי אתה לא יכול לתאר לעצמך צבא ללא אפסנאים נכון? ואל תשכח שאתה לא הולך לצבא כדי "לקבל משהו", תזכור איך קנדי זכה בבחירות:"אל תשאל מה המדינה שלך יכולה לעשות בשבילך, תשאל מה אתה יכול לעשות בשביל המדינה שלך". יש גם הרבה משמעויות חברתיות לשירות בצבא, יוקרה, כבוד וכ'ו. אם לדוגמא אני אצטרך לזכור אנשים אני לא אזכור בחיים אנשים שלא שירתו ולא משנה כמה מוכשרים הם, ואני בטוח לא היחיד. אחרי הצבא, כמו כולם תוכל ללמוד לעבוד ולעשות מה שאתה רוצה והצבא אפילו עוזר לך עם פיקדון או אם חתמנת קבע אתה יכול לחסוך סכום לא רע, אבל זה ממש לא העניין. השורה התחתונה אתה לא צריך להיות מאושר מהשירות שלך ולהרגיש שאתה מרויח ממנו משהו, למרות שזה מאוד רצוי גם לך וגם לצבא, אתה צריך לתרום למדינה, בורג קטן אבל חשוב. בהצלחה, גיוס קל ונעים!

חופית19

New member
אל תתגיס אם אם אתה לא רוצה למצוא

את עצמך עוד 30 שנה בבין הדיג בהג נשפט על פשעים נגד האנושות.

למעלה