שלום לכולם

Tonjin

New member
פרויד יהיה שבור מזה שאתה לא רוצה

לשמוע על ממשיכי דרכו... ויותר ברצינות, נסה קצת יונג, יש לו קצת חומרים שיכולים לעניין גם מיזרחולוגים... ("מיזרחולוגים רחוקים" הכוונה)

eladי

New member
שאלה לפיסכולוגים (או לאנשים בתחום)

האם זה נכון שהגישה הפרואידיאנית לאנליזה כבר לא נמצאת בשימוש היום ? (אני רחוק מזה מרחק שמים וארץ, וסתם יהיה נחמד להרחיב אופקים).

אני לא פסיכולוג, אבל

הגישה הפרוידיאנית בעייתית, גם בגלל חוסר ביסוס אמפירי וגם בגלל שרוב המסקנות לגבי נפש האדם אצל פרויד נובעות מטיפול באנשים שהם (בדיעבד) נוירוטים ופסיכוטים - למעשה הוא הסיק מהחולה על הבריא. בשורה התחתונה אפשר להגיד שראשית הפסיכולוגיה זה הרבה יותר פילוסופיה ממדע (גם היום לא מעט).

avshalomat

New member
פסיכולוגיה אבולציונית שולטת

נא לגגל "עדה למפרט" למתענינים

crane

New member
היוגה פרקטית וחוויתית יותר?

איך אתה מודד פרקטיות, ויותר חשוב מזה, איך אתה מודד חוויתיות? ולגבי אחותך, היא בוודאי תשמח לשמוע שהיא בחברה טובה.

פגוציט

New member
תשמע רגע

קיוויתי לקבל תגובות בוגרות אחלה התנצחות,באמת רמת דיון גבוהה עכשיו אני יודע להתעלם מכל ההמלצות המלומדות שלך אם אתה מגיב ככה לתגובות של אחרים באמת שאני לא רוצה לדעת איך אתה מנהל דיון פנים אל פנים,בטוח שבצורה יותר גרועה ממני.

crane

New member
אני לא מבין מה עצבן אותך כל כך

אבל אם אתה רוצה להתעלם, בבקשה. הדעות שלי לא שוות יותר משל אף אחד אחר.

amir_aikido

New member
../images/Emo45.gif - טיפול מנטלי קודם

פגוציט, אתה אולי לא רואה את עצמך כאדם אלים, אבל לפי התיאור שלך, אתה בהחלט נכנס לקטגוריה הזו. אכן, אתה לא התוקפן הראשוני (לפחות לדבריך) אבל אתה גם לא מסוגל לסגת ולוותר, אלא חייב להמשיך ולהלחם. לפי התיאור שלך, אתה מאבד את יכולת התמרון בעימות, ולא יכול לסגת אפילו מלימטר. התנהגות שכזו, היא התנהגות אלימה. אתה אולי חושב שהאלימות שלך מוצדקת, הרי "ההוא התחיל", הרשה לי להפנות לתשומת לבך, עכשיו כשאתה רגוע, שהנימוק לעיל הוא נימוק שמתאים לילדים בגיל הגן לכל היותר. ובפרט כשאתה רואה את הכל רק דרך המשקפיים שלך. סביר שאם נשאל את הצד השני לתגרה בה אתה מעורב, הוא לא יסכים שהוא היה התוקפני וכי הצדק היה עמך. ואני, כצופה מהצד, ששמע רק את תחושתך, לא יכול לדעת מיהו הצודק. אני לא יודע מהי דרך הטיפול הנכונה עבורך. אבל אני בטוח שסתם שכלול של יכולת הלחימה שלך, ללא הרבה עבודה על המנטליות, לא יועילו לך. לכן, אני מצטרף להמלצה של בייבי, חפש לך טיפול (פסיכולוג, פרחי-באך, שמנים אתריים, פסיכיאטר, דיקור סיני או שיאצו - זה לא משנה) ורק אח"כ בדוק אילו פעילויות כדאי שתצרף לטיפול - אמנות לחימה או אולי בכלל עיסוק אחר. ובכל מקרה, כשתלך לחפש, עזוב אותך מססמאות כמו השמות של אמנויות הלחימה, ובחן יותר את האשיות של המורה, והחיבור שלך אליו, כיצד הוא ישפיע עליך? פגוציט, אני מודע לכך שההודעה לעיל היתה מעט תוקפנית, ואני מציע לעצמך לנסות ולבחון כיצד אתה מרגיש עם ה"ההתקפה הזו עליך".
על שבחרתי בדרך זו. אמיר

אמילי ב

New member
אין באמת מה להוסיף../images/Emo45.gif../images/Emo13.gif

הכל כל כך נכון... והמון המון בהצלחה

eladי

New member
אהלן פגוציט

נועה (בייבי) כבר אמרה לא מעט, ואני אנסה להוסיף מנקודת הראות שלי. לפי התאור שלך, אתה אדם בהחלט לא אלים . הכיצד ? אלימות הרבה פעמים בכלל לא מגיעה לידי ביטוי במכות, אלא במעשים ודברים. אני מכיר המון אנשים אלימים מאד - שלא הרימו יד, אבל גרמו נזקים נוראיים לאחרים. גם אני לא אלים, ומסוגל לאבד את הצפון כמישהו עולה לי על העצבים. ואתה יודע משהו ? גיליתי שאנשים מחפשים את זה - את הטריגר, כדי להוציא אותך מדעתך, כדי שתפעל במסגרת ההגנה שלך (מכות יעילות)... ואז אתה תצא אשם בסופו של דבר. האשם לרוב נופל על זה שהרים יד ראשון, ולא תמיד חוקרים מה הביא אותו להרים יד... כי הרי הוא הרים יד וזהו. יש חיות קטלניות שיכולות להרוג על נקל, אבל לא יעשו זאת אם לא יתקפו אותן. האם זה הופך אותן לחיות אלימות ? עד כאן הפירוש שלי ל"אלימות". לדעתי עליך להמשיך להתאמן באמנות לחימה. לא בשביל לצבור טכניקה, וגם לא רק בשביל "להוציא אגרסיות", אלא כקרקע טובה להתמודדות עם קונפליקטים. אתה מודע לעובדה שאתה יכול לפגוע קשה באנשים כאתה מתחיל ללכת מכות ? אני בטוח. המטרה שלך ? לפתור בעיה. האם לכתוש את מקור הבעיה עד זוב דם יפתור אותה ? לרוב לא
אגב, לפעמים עם הגיל לומדים כיצד לפתור בעיות באלגנטיות ובלי מכות. למשל, לפני כמה שבועות הלכתי לראות סרט, וגיליתי להפתעתי כי על הכסא שלי יושב בחור אחר ליד חברתו. גם אחרי שביקשתי בנימוס, הוא בחר להמשיך להתווכח, והחליט להשאר בכסא. מה לעשות ? לפני כמה שנים כבר הייתי מדמיין את האגרוף שמוחץ לו את הלסת - היום אני לא חושב על האופציות האלה (לא בהתחלה
). אבל אחרי חושבים קצר - עדיף שלא להכנס לצרות בכלל. יש אנשים אחרים שזו העבודה שלהם לפתור לי את הבעיה הספציפית עם הפולש המדובר (הסדרנים בקלנוע), ולא שווה להרוס ערב בילוי בשביל אדיוט שתפס לי את המקום. דוגמה אחרת שסיפרתי עליה בפורום לפני כמה חודשים: תרגלנו טכניקה מסויימת, אכזרית במיוחד, עם הרבה ווריאציות: ואז מאמן שלנו סופר את הווריאציות: "אפשר להכנס עם אגרוף לפנים", "אפשר להכנס עם אצבע לעין", וכו' וכו' ובסוף באופן מפתיע "אפשר גם לתת צ'אפחה ידידותית על הכתף וללכת לשתות קפה ביחד - למה לריב ? רוב הפעמים אפשר לפתור סכסוכים בדרך נעימה יותר לשני הצדדים". המלצות ? יש המון. אם אתה רוצה אמנות לא התקפית אבל לא אייקידו, הייתי הולך על קונג פו ווינג צ'ון (איגור זקשנסקי). אם אתה רוצה טאי-צ'י, שמעתי דברים טובים על חיים בנדר (חווא טאו). ואחרון חביב, אני מתאמן בקונג פו שאולין אצל אייל אופיר בתל-אביב.... צור קשר במסרים אם זה מעניין אותך.

imgor

New member
שלום לך,

אשיב על שאלה ראשונה וכל השאר יתקבלו בלאו הכי מעצמן - לפי מה שתבין, תרגיש ותעשה. סיכסוך או קרב- זה לא מתחיל ולא נגמר במכות. הוא כולל עוד הרבה דברים נוספים - מבטים, תנועות הגוף, מילים ועוד. בהרבה מקרים הקרב הוכרע לפני הרמת יד בכלל ונסיוני האישי מוכיח את הגישה הזו. אני לא מתכוון בכלל לויתורים. לוחם שנכנס לקרב שואף לתמרן את היריב ונמנע מלהיות מתומרן ומובל ע"י רצון של היריב. להיות מובל ומתומרן - פרושו להפסיד. לפי דבריך - תומרנת והובלת בכל קרב שלך. עשית בדיוק מה שרצו ממך. היריב שלך תמיד קיבל את מבוקשו. אם אתה מסכים עם מה שאמרתי כאן - המסכנה היא שאתה לא אדם אלים אלא אדם חלש, מובל ומתומרן בקלות. ובהסתקלות זו הפסדת בכל פעם. אם תרצה ללמוד לנצח - ברור שכדי למצוא אומן לחימה שבשבילו להלחם זה לא רק לנפנף באגרופים, אלא לראות דברים בהבט הרבה יותר רחב. וזה יכול להיות גם לא אומן לחימה. משה

למעלה