שלום לכולם

פגוציט

New member
שלום לכולם

פניתי לעזרה מהפורום הזה בתקווה שאוכל למצוא כאן כמה תשובות,בעיקר בוגרות. קודם כל הקדמה,אך אל נא תתייאשו. מאז ומתמיד אהבתי אומנויות לחימה,בתור ילד התאמנתי שנים בקארטה,עסקתי שנה גם בג'ודו(ומאוד נהנתי),אבל עיקר הניסיון שלי(דבר שאני לא ממש גאה בו) הוא ממכות בבי"ס.בצבא וכן הלאה.אני לא אדם אלים,פשוט אני לא מוותר ומתעצבן(כבר לא בקלות כמו בעבר) מאנשים שמגלים כליי תוקפנות מכל סוג שהיא.הבעיה היא שברגע שאני מתעצבן זה כאילו מישהו מכבה את האורות ואני רואה מטרה מולי.הבעיה היא שאני גם ממש טוב בזה,זה כאילו שיש אנשים שנולדו עם כישרון לאומנות,ואני - למכות. ולכן הפסקתי להתאמן,מה שלדעתי היתה טעות קשה,אמנם הצלחתי להרגיע את עצמי,אבל בדיעבד הייתי חייב להמשיך. עכשיו אני מחפש שוב מקום להתחיל בו,ניסיתי איקידו כי זו אומנות רגועה. רגועה מדי בשבילי...אגרוף תאילנדי - אמנם אני נהנה אבל יש גבול לכמה ערסים אפשר לראות ביום...סתם,זה פשוט מכניס אותי למצבים נפשיים שאני מנסה לברוח מהם. בכל אופן,השאלות: 1)האם מומלץ לחזור להתאמן באומנות לחימה? 2)האם יש מסגרת מומלצת? 3)האם מישהו מכיר אומנות מומלצת? תודה ולילה טוב

שלום פגוציט../images/Emo140.gif

דבר ראשון ברוך הבא לפורום אומנויות לחימה
קודם כל רציתי לומר לך שאני מאד מעריכה את הכנות שלך בשאלה שהצגת. לפני כל מה שאומר לך, מה שאני רואה מול עיני זה בחור צעיר שיש לו בעיה מסויימת,אך המזל הוא שאתה מודע לבעיה שלך ומוכן להתמודד עמה, מה שמבחינתי אומר שכבר עשית צעד ראשון,וזו התחלה מצויינת. מכיוון שהיית כנה בסיפורך אני ארשה לעצמי גם כן להיות כנה עמך,מקווה שתבין שמטרתי היא לעזור לך ולא לתקוף חלילה. טענת שאתה לא אדם אלים,אך לאור ההסתבכויות שהיו לך,אתה מגיע למצבים שבסופם אתה מגיע למצב של אלימות,וחבל. לפי מה שכתבת למדת אומנויות לחימה בעבר,כילד,וכיום פשוט לא מצאת את האומנות לחימה שתתאים לך. כנראה שיש לך מלא אגרסיות שעלייך להוציא אותם,ולכן ללכת ללמוד אומנות לחימה זה הפתרון הטוב ביותר עבורך,זה המקום להוציא את הכעסים שהצטברו לך,להשתחרר,וללמוד זאת באופן מסודר,מאורגן, וללמוד גם כן את הערך הרוחני של אומנות הלחימה ולהשתמש ב"אגרסיות" הללו בצורה חוקית ומכובדת. ציינת שכיום אתה פחות מגיע למצבים של עצבים שנגמרים במכות רחוב, ניתן לשייך את זה אולי לכך שהתבגרת ולכן התמתנת, (מה שנכון גם לגבי דיעות או כל תחום אחר בחיים) אולם אם אתה מגיע למצבים שברגע שאתה מתעצבן התחושה היא כאילו מישהוא כיבה את האורות ואז אתה מתחיל ללכת מכות, ישנה כאן בעיה עם שליטה בכעסים, ששיש לטפל בה, עצם הידיעה שלך של הבעיה היא כבר התחלה מצויינת ומראה על מודעות עצמית גבוהה שלך. לכן לטעמי יש לך כמה צורות לטפל בבעיה שציינת, שילוב של כולם מומלץ על פי דעתי: 1. להמשיך ללכת לשיעורים של סוגי אומנויות לחימה עד אשר תמצא את זו אשר תתאים לך,לא תשעמם אותך,תאתגר אותך ובה תמצא שלווה אושר וסיפוק. 2. לנסות לטפל בבעיה של שליטה בכעסים (טיפול פסיכולוגי,קבוצות תמיכה למיניהן, יוגה,או אפילו טיפול אלטרנטיבי של פרחי באך לדוגמא. 3. כאשר עומד מולך אדם שמכעיס אותך,פשוט לנסות להתעלם, ולהבין שהבעיה היא שלו,לא שלך,לעולם לא תוכל לשנות שום אדם,במיוחד לא דרך מכות. בנוסף ציינת שישנם אנשים שנולדו עם כשרון לאומנות, ואתה למכות? קח את הכשרון של המכות,ותיישם אותו בצורה לגאלית,מכובדת,ורצינית - במכון מתאים, ואני בטוחה שאם תמצא את המסגרת שלה אתה מתאים,אתה תפרח ותגלה אדם חדש. שיהיה לך המון בהצלחה, ושתמיד תמצא שקט נפשי

והכי חשוב שכחתי.......ארניס!!../images/Emo13.gif

לגבי סוג אומנות לחימה,אני מתאמנת בארניס, שזו אומנות לחימה פיליפינית,שמשלבת שיטות אסיאתיות של נשק ויד ריקה (מקלות קצרים, חרבות וסכינים)עם לחימה מערבית ארופאית. הנציגים בארץ הם המאמנים שלי: גיא רפאלי ויובל נחמקין. תוכל לפנות אליהם כאן בפורום, ולבוא לשיעור ניסיון, אנחנו נמצאים ברחוב טברסקי 8 בתל אביב מומלץ בחום!!!
http://www.arnis.co.il/home_page_main.htm

crane

New member
נתת תשובה יפה

אך זה נראה לך נכון להמליץ לאדם שמודה כי יש לו בעיה של חוסר בלמים ללמוד אומנות סכינאות? לי עולים בראש שני כיוונים, ואני חושב שעדיף שתתייעץ באמת עם איש מקצוע (פסיכולוג) לפני שאתה בוחר: 1. אומנות לחימה שלוקח זמן רב יחסית ליישם- טאי צ'י, איקידו וכו'. 2. אומנות לחימה תחרותית, כדי שתוכל לתעל אגרסיות לתוך מסגרת תחרותית מוגדרת- ג'ודו, לחימה משולבת, איגרוף.

תודה ../images/Emo13.gif עדיין אני חושבת

שלמרות בעיית החוסר בלמים שיש לו, להכנס למסגרת של אומנות לחימה תתאים לו,וכן, גם מסגרת כמו ארניס,למרות הסכינים. מדוע? בלי קשר למקרה הנ"ל, אני נתקלת בלא מעט בני נוער,שעפו מכל מסגרת חברתית או חינוכית בגלל בעיות אלימות,שרוב המטפלים הרימו ידיים מלנסות לעזור להם, שירדו לתחתית ולשולי החברה, ולעיתים כאשר לוקחים אותם ועוזרים להם, במסגרת מתאימה הם מסוגלים להמון,אם רק נותנים בהם אמונה,כבוד,מדברים בשפה שלהם, הם משתנים ללא הרף,כמובן עם טיפול במקביל, אז נכון, זה לא קשור למקרה של פיגוצט, וזה למען הדוגמא בלבד, למרות ואפילו שיש כאן בעיה של אלימות או חוסר שליטה, מסגרת כמו ארניס, דווקא מקום עם פיקוח, עם שני מאמנים מן השורה הראשונה,מקצועיים,אכפתיים,שיכולים לעזור לו לתעל את האגרסיות שלו, כמו כן החברה בארניס מאד מקצועיים,ודווקא מסגרת כזו,במידה והוא יתחבר אליה,יכולה להיות מקום מפלט מצויין לשחרור אגרסיות מסוג זה. אין ספק שאם אחד המאמנים או התלמידים יראו משהו שאינו כשורה,האימון יפסק, אני בהחלט מאמינה במסגרת הזו, אני מאמינה בו באופן אישי,כי הוא מודע לבעיה ומוכן להתמודד איתה. באופן אישי אני נוטה לחשוב שאומנות לחימה איטית יותר,שלוקחת זמן רב ללמוד אותה,עלולה אולי לשעמם אותו,בגלל סף הגירויים הגבוה שלו,והתגובות של כאן ועכשיו!! אבל קטונתי מלהביע דעה,עדיין הוא צריך לבדוק לבד את אשר מתאים לו, אני מאמינה גדולה בשילוב של עזרה מכמה אופנים שונים ולכן המלצתי גם על טיפול פסיכולוגי/פרחי באך/דיקור,או כל מה שעושה לו טוב והוא מתחבר אליו. נועה

crane

New member
נועה, עדיין אני חולק עלייך

דעי לך שאני מאוד מעריך את גיא ויובל, הן כבני אדם והן כמורים מקצועיים לאומנות לחימה, אך אינני יודע האם יש להם את הכלים להתמודד עם תלמיד שסובל מבעיה כמו של פגוציט. ייתכן ומסגרת של אומנות לחימה תסייע לו, אך כלל לא בטוח שהיא פתרון. עוטבדה היא שארניסדור מתחיל יכול להיות קטלני מאוד ברגע שיש בידו סכין. זאת אומרת, שבניגוד לחלק גדול מאומנויות הלחימה, הוא מסוגל לגרום נזק רב לפני שבאים לידי השפעה האפקטים הממתנים של העיסוק באומנות (אם יש כאלה). אצל אדם ממוצע, לא צריכה להיות כאן סיבה לדאגה, אך פגוציט עצמו הודה שהוא נקלע למצבי אלימות ללא שליטה. פגוציט, אם קשה לך לשלוט על עצמך כשאתה לא חמוש, מנין לך שזה לא יקרה כשבידך סכין ובראשך הידע לתפעל אותה ביעילות?

פגוציט

New member
חחח

לא נסחפת? בחיים לא החזקתי סכין,זה דבר כ"כ לא נגיש מבחינתי ולכן גם אין סכנה לסביבה.... ושוב,פסיכולוג נשאיר לאנשים שצריכים תודה על התשובה

פגוציט

New member
פסיכולוג....

לא נחוץ ומיותר רק להבהיר נק',בכל הפעמים שהיית מעורב בקטטה לא יצרתי פרובוקציה ראשון ולא הרמתי יד ראשון,הבעיה שלי היא עם אנשים המגלים כלפיי תוקפנות פיזית או מילולית,לעולם לא אוכל לשתוק או ליסוג,אני פשוט מתייצב מול הבנאדם או האנשים מה שבד"כ גורם להם להתעצבן ואז מתחיל הכל. אני מבין כמה שה נשמע שטותי,במיוחד עכשיו כשאני רגוע מול המחשב,אבל המנגנונים האלה לא קיימים כאשר אני מתעצבן. ולכן אמרתי,אני לא אלים,לעולם לא נקטתי באלימות כלפי בנאדם שלא היה אלים כלפיי.ביום יום המון אנשים נתקלים במקרים עם פוטנציאל גבוה לאלימות ויודעים להתרחק,הלוואי והייתי כזה,אני פשוט לא מסוגל. כל אחד והקללה שלו...

דווקא בגלל

מה שתארת, הצעתי פסיכולוג, שאין לזלזל בכך,ישנם אנשים שפסיכולוגיה עושה עבורם נפלאות,במקרה שלך פסיכולוג או יועץ יוכל לאתר מדוע אינך יכול להבליג כאשר מישהוא מגלה כלפייך תוקפנות פיזית או מילולית. כאשר נקלעים לקטטה,אין זה משנה בעצם מי התחיל ומי סיים,שני הצדדים נפגעים, אין באפשרותך לחנך או לגרום לאנשים לשנות את דעותיהם או התנהגותם,הלוואי ויכולנו לעשות כך, ולצערי לא חסרים "חארות" במדינה שלנו (סליחה על הביטוי). מכיוון שלא תוכל לשנות זאת,תוכל דרך טיפול (ואם אין ברצונך ללכת לטיפול פסיכולוגי,מצא דרך אחרת לטפל בבעיה) לנסות לשלוט ברגעים הללו של איבוד השליטה,בגלל אימרה או הערה של אדם מסויים שאינך מכיר,שכה מקומם אותך. תהיה לך יכולת לשלוט במנגנונים האלו שאתה טוען שהם נמחקים ברגע של כעס. מה שכתבת אינו נשמע שטותי בכלל, נהפוך הוא, נראה כי אתה מאד מודע לבעיה שלך,ומודע לגורמים שמתסיסים אותה, לכן מה שבעצם נותר, היא הדרך לנטרל את הכעסים. שלווה נפשית היא ערך עליון,אם תמשיך לבזבז את חייך על אנשים טיפשים תהיה אומלל כל חייך וחבל,תמצא את הדרך לשלווה הזו,את הדרך להבליג ולהבין שלא ניתן לשנות בני אדם...רק את עצמנו.אין באפשרותך לשלוט באדם אחר,רק בעצמך. בודהה פעם אמר משפט שחביב עליי מאד: "הלב הוא כמו גן: ניתן לגדל בו חמלה או תיעוב, איבה או אהבה, אילו זרעים תזרע בו?? אני מודעת לכך שתשובתי תשמע פלצנית/פייסנית/רוחנית מדי, אבל באמת ובתמים אני מאמינה שאם ישנה בעיה ישנה גם דרך לטפל בה על מנת שתהיה מאושר.

נדב פ1

New member
שלום פגוציט .

תסלח לי נועה , אשר כבודה במקומו מונח מבחינתי למן הרגע שהכרתי אותה בדוז'ו , וכוונותיה טובות במקרה זה , אך אני אישית לא חושב שנהייה אחר איש עסקים פסיכואנליטיקאי שיחרבש עבורך איזה תסביך אדיפוס מהחיתולים
תועיל במשהו , פרט לכיס שלו עצמו .
מאידך , אם אתה כבר בעולם של אומנויות הלחימה המזרחיות - למה שלא תנסה באותה הזדמנות לשלב זאת בתורה הוליסטית אלטרנטיבית כלשהי , שבאה גם כן ממזרחה הרחוק של יבשתנו אסיה ? אני יכול לומר לך מניסיון שפרחי באך ( שהם בכלל המצאה מערבית ) בעלי השפעה טובה יחסית במצבים כאלו, ובייחוד לאשטנגה יוגה ( כמו גם יתר ענפי היוגה ) השפעה נהדרת ופנטסטית בכל הקשור בכך - וזאת אני יודע מניסיון אישי , כמו גם ניסיון של מס' אנשים סביבי . בין כה וכה - זו תהיה עבודה פרקטית ואישית שלך , בלי קשקושים על האיד , הליבידו ורוח הקודש , ואני אישית אשמח מאוד לשמוע ממך בעוד חצי שנה - לאחר השינוי שיחול בך . אם תרצה , אשמח להתכתב איתך בתיבת המסרים . נדב .

crane

New member
נו באמת

יסלח לי נדב, אשר כבודו במקומו מונח, אך אני אישית לא חושב שנהייה אחר איש עסקים רוחני שיחרבש עבורך איזו תיאוריה על אנרגיות חסומות וצ'אקרות תקועות תועיל למישהו חוץ מהכיס שלו עצמו
.

נדב פ1

New member
שלום Crane -

לגבי ה - " יחרבש תיאוריה " , זה כל העניין - מבחינתי לא תיאוריה ולא נעליים , הכל בתחומים האלו ( יוגה , מדיטציה וכו' ) נתון לבדיקתו האישית , החוויתית והפרקטית , בלי מתווך קתולי לאבאל'ה , לילד ולרוח הקדושה , ובלי מתווך לליבידו , לאיד ולבחינת לב וכליות פסאודו מדעית ביסודה . לגבי "הכיס שלו עצמו" - לא לחינם הזכרתי זאת , ואין תוקף לטענתך , שכן במחיר שבו הבחור יממן לו פגישה אחת בודדת עם פסיכואנלטיקאי הוא יוכל לממן שיעורי יוגה למשך חודש שלם אצל מורה איכותי . נדב . אגב - לא מכבד אותך כלל וכלל לחקות משפטים של אחרים .

crane

New member
שלום

נדב, מורה ליוגה הוא לא מתווך לצ'אקרות, לפארנאימות ולאנרגיות-שמנרגיות? את התהליך שאתה עובר בפגישות עם פסיכולוג לא ניתן לחוות ולבדוק בצורה אישית? אני סבור שאם תבדוק כמה עולה שיעור פרטי עם מורה איכותי ומנוסה ליוגה, תגיע לאותו סדר גודל של פגישה עם פסיכואנליטיקאי- אם אתה משווה, תעשה את ההשוואה הנכונה. ואגב לאגב, אני דווקא חושב שלחקות משפטים של אחרים דווקא מוסיף לי כבוד ויקר, מרשים את בנות המין השני ומושך משקיעים זרים לישראל. נראה לי שאני אמשיך בזה.

אני חושב שאתם משווים תרנגולת לפסנתר

שניהם עושים רעש. אני לא חושב שיוגה מטרתה לטפל ב"נפש" כפי שפסיכולוג עשוי לטפל בה. אני מסכים עם crane שניתן לבדוק את תוצאות הטיפול הפסיכולוגי הקלאסי, אני מסכים עם נדב שבסשן אחד של פסיכולוג טוב (~300 ש"ח כיום?) אפשר לממן שיעורי יוגה לחודש, ושיעורים פרטיים לשבועיים. אני כן מריח כאן עוד מגה-התנצחות לאוו דווקא רלוונטית לפורום, ולכן ממליץ לכולם לזכור: "לנצח באינטרנט אינו מעיד על איבר מין גדול". האפור

נדב פ1

New member
מיסייה גוטמן -

אני לא חושב שיוגה מטרתה לטפל ב"נפש" כפי שפסיכולוג עשוי לטפל בה. אתה לא צריך לקחת את מילתי לגבי זה - לך ותקרא טקסטים על היוגה , ותראה בעצמך שגולת הכותרת ועיקר העבודה של היוגה היא מנטלית - השלבים הפיסיים של האסאנה ( התנוחות ) והפראניימה ( הנשימה היוגית ) הם לא היוגה כלשעצמה , כי אם הכנת הגוף לקראת השלבים הגבוהים יותר של היוגה . אני יודע שזה מאוד מקובל להתייחס בישראל ליוגה כאיזה ספורט רך של קאנטרי קלאב , אך לא זה המצב . אני מסכים עם crane שניתן לבדוק את תוצאות הטיפול הפסיכולוגי הקלאסי, אני חוזר שוב - היוגה בבסיסה היא פרקטית וחוויתית יותר מאשר הלהטוטנות המילולית והאימפרוביזציה השקרית של הפסיכואנליזה - היוגים לא משחיתים זמנם בדיבורים מיותרים כאלו . לגבי Crane - לא לחינם אמרתי שחזרה על דברי אחרים כמו תוכי לא מכבדת אותו - זה מזכיר לי את אחותי הקטנה בחטיבת הביניים שעונה על שאלה בחיקוי גם כן .

Tonjin

New member
נדב, יהיה זה מוגזם לדרוש ממך

אובייקטיביות או "הגינות מחשבתית" ולבקש ממך לבצע בעצמך את החקירה שהצעת לגוטמן לגבי היוגה בקשר לפסיכיאטריה מודרנית? בעיניים פקוחות ובלי שיקול דעת מוקדם. בלי ססמאות... שרלטנים יש בכל תחום, אבל שים לב שדווקא הפיקוח על הפסיכיאטרייה המודרנית הוא בהחלט הדוק יותר מעל מטפלים בפרחי באך או בירקות מוצארט.. כך שאובייקטיבית הסיכוי מראש שתפול על שרלטן קטן יותר וגם במידה והטיפול חורג מכללים מסויימים לך יש למי להתלונן ולמטפל מה להפסיד.. המערכת הזו, על כל החורים שקיימים בה עדיין לא קיימת ברפואה אלטרנטיבית לסוגיה, וזה בהחלט נושא שראוי לתת עליו את הדעת. פסיכיאטר הוא לא יותר רמאי מאשר ארנסידור הוא חוליגן עם סכין.

נדב פ1

New member
היי טונז'ין -

אני דיברתי על הפסיכואנליזה , לא על הפסיכיאטריה - דווקא את מדעני המוח והנוירולוגים אני מאוד מעריך ומוקיר - ואכן ככל שעובר הזמן רק מגלים יותר ויותר מדענים שלגנטיקה , נוירולוגיה והורמונים יש השפעה אדירה על מערך ההתנהלות של הבנאדם , הרבה יותר מאשר הטענות הפסיכואנליטיות אשר לוטות בערפל גם לאחר דורות של ניסיונות אישוש . הומוסקסואליות לדוגמא , על שלל גווניה - בעבר נהוג היה לייחס זאת גם כן לחוויות ילדות כלשהן - ומי כמו פרויד דיכא את הקהילה הזו - אך בעוד הזמן עבר ולא נמצא שום ביסוס לטענות אלו , הרי שחוקרי מוח כבר מצאו שמוח של הומוסקסואלים עובד שונה מבחינה הורמונלית , והדבר בייחוד בולט אצל הטראנס-סקסואלים שגם כן תויגו "בזכות" פרויד כאנשים שעברו ילדות דפוקה לגמרי , אך בפועל המציאות מוכיחה לנו לאט לאט שכמעט הכל כאן מתחיל ומסתיים במוח עצמו - בלי כל הקשקושים של אנשי " מדע החברה " . כנ"ל לגבי אוטיזם ( שהיא כבר בעיה , בניגוד להומוסקסואליות ) - פרויד עשה מטעמים ומשכורת על הטענה שאוטיסט הוא ילד שלא קיבל מספיק אהבה מאימו , בהתאם לכך התפתח כפי שהתפתח - אלא שהטענה הזו מעולם לא זכתה באישור מבוסס , ואילו לאחרונה כן נמצא שאוטיזם היא הפרעה בעלת שורשים נוירולוגים מובהקים , ואני אישית מוריד את הכובע בפני המדענים חוקרי המוח . אין משמעות הדבר שאין לי טענות גם נגד התחום הזה - למשל החלוקה ההמונית של הריטאלין וכו' וכו' . אני אישית , בכל מקרה , חושב שבאם האנושות תמשיך להתפתח - לטווח הארוך הנוירולוגיה תתפוס מקום משמעותי יותר ויותר בטיפול באנשים , ולצידה התחומים הפילוסופים והאומנותיים הלא מוכחים מדעית וסובייקטיבים יחסית- אשר שינו תפיסתם של דורות מאז שחר האנושות . למעשה הנוירולוגיה והפילוסופיה/אומנות מהווים עבורי שני צדדים של אותו המטבע, ואין סיבה שלא לשלבם יחדיו , אך אישית הפסיכואנליזה פשוט נראית לי קשקוש מוחלט . אבל מעבר לזה - אתה צודק לחלוטין באשר אמרת על הפריצות בתחומים האלטרנטיבים , צודק מאה אחוז , ודווקא בגלל זה אני בעד מיסוד התחומים האלטרנטיבים - כדי לאבטח כנגד פריצות , על אף שדבר לא וודאי כידוע לך .

נדב, אתה מודע לזה שיש עוד, נכון?

אתה מודע לעובדה שיש עוד פסיכולוגים מלבד פרויד, נכון? זה כמו לדבר אל פיסיקה וכל הזמן להתייחס אך ורק לאיינשטיין. נכון, האיש פרץ דרך אבל נעשו כמה דברים במאה השנה האחרונות...

נדב פ1

New member
בוודאי שיש .

בוודאי שיש והיו , אבל פרויד הוא אבי הפסיכולוגיה המערבית נקודה , ואם הוא המייסד אני לא רוצה לדעת מי הם המינורים .

למעלה