שלום לכולם.

שלום לכולם.

אני חדש פה. יש לי בעיה קשה. אני כבר 4 שנים לא מוצא עבודה! למדתי תכנות במכללה ומאז לא מצאתי עבודה
אני גר עם ההורים ואני כבר בן 30, רווק. מה עושים....?

motior

Member
אפשר לפרט?

מה אתה עושה כדי לחפש עבודה? באיזה איזור אתה מחפש עבודה? איפה למדת? באיזה ציון סיימת? האם אתה מחפש עבודה ספציפית (למשל "תוכניתן C בחברת סטארט-אפ") או פתוח לכל הצעה? האם כשאתה שולח קו"ח בכלל לא חוזרים אליך, או שמזמנים אותך לראיון ואז דוחים אותך?

מה לא עשיתי...

שלחתי ועדיין שולח קו"ח. מחפש באיזור המרכז. למדתי במכללה בפארק המדע ברחובות,. הציונים דיי טובים. c++ 97 vb 100 c 85 java 85 וכו' אני פתוח לכל הצעה, אבל אומרים לי תמיד "אין לך נסיון". איך יהיה לי נסיון אם לא נותנים לי הזדמנות?? לא הזמינו אותי לראיון אף פעם
למה? מה פשעתי?

® רן

New member
בעיה...

במצב היום של אחרי הבועה, לימודי קורסים במכללה לא ידועה לא מספיקים בשביל להכניס אותך לעבודה בהיי טק. צריך או נסיון (למשל מהצבא) או תואר אקדמי. אני מסיק מדבריך שהלימודים שלך לא היו במסגרת אקדמית? ההמלצות היחידות שיש לי הן א'- להפעיל קשרים וחברים (האם מישהו מחבריך ללימודים מצא עבודה?) וב' - לנסות להיכנס למשרות פחות נחשבות. QA באמדוקס, למשל - כל דבר שיתן לך נסיון שתוכל להראות אח"כ.

אכן. בעיה קשה.

הלימודים היו במכללה רגילה, לא במסגרת אקדמאית. קשרים אין לי. חברים שלי לא עוסקים בתחום, ואלה שלמדו איתי, אין לי מושג מה איתם. אני מנסה להיכנס לכל משרה ( אפילו להכין קפה למתכנת, רק תנו לי עבודה, פליזזז...). qa? זה לא תחום שונה ?

galgal21

New member
אגב גם נסיון וגם תואר אקדמאי

לא מספיקים (אני לא מצליח למצוא עבודה למרות שיש לי את שניהם).

® רן

New member
תסכים לפרט?

תואר במה? נסיון במה? (וכמה שנים) ואיזה עבודה אתה מחפש?

thankful

New member
אני כמעט כמוך !

כבר 3 שנים ו - 8 חודשים לא עובד במקום מסודר , בן 29 ... אני הנדסאי תוכנה . גם אתה הנדסאי תוכנה ? יש לי ניסיון של שנה ורבע במקום עבודה - חברת תוכנה ... אבל כמו שאמרתי , 3 שנים ו - 8 חודשים אינני עובד (למרות שאינטנסיבית התחלתי לחפש מחודש ספטמבר האחרון , בערך . עד אז , היה טוב לו הייתי עובד , אך לא חיפשתי אינטנסיבית) . ליאור .

thankful

New member
או אולי יש לך תואר ?

ואז זה וודאי עוד יותר מתסכל ! גם אני כבר מספיק מתוסכל ...

או שמשנים כוון

או שעובדים בדברים אחרים בינתיים עד שהשוק שלך יתאושש לשבת בבית לא בריא לא לך ולא להורים שלך ולא לרזומה שלך

אבי 8

New member
הצעה שלי

אם אתה מתכנת די טוב אז אני מציע שתיצור פרויקט אינטרנט מהבית. פרוייקטים של אינטרנט לא מסובכים כל כך ואינם דורשים משאבים רבים. בהתחלה תלמד את הטכנלוגיות הקשורות לתכנות אינטרנט ותתחיל לתרגל בבית. לאחר מספר שבועות של שפשוף יש לך 3 אפשרויות: 1. לבנות אתר אינטרנט משלך כשאתה תממן את עלות האחסנה ( ממש לא רציני) ועלות הפירסום, ובעצם אתה תהיה מנהל האתר. האתר יכול להיות בכל תחום שאתה רוצה, העיקר שיכלול עבודה עם בסיסי נתונים. למשל, אתר למכירת מוצרי יד שניה,לוח דרושים, אתר לעירייה מסויימת וכו'. 2. כנ"ל לגבי 1 רק שזה יהיה בהתנדבות לארגון מסויים, כאשר הם ממנים את עלות האחסנה, עיצוב ופירסום. 3. תפנה לחברות המתמחות בבנית אתרים ותציע את עצמך כפרילאנס. בהתחלה התשלום יהיה סימלי, אבל זה יהווה עבורך קרש קפיצה להמשך. כל האפשרויות שציינתי יתנו לך דבר מאד חשוב יותר מתואר : נסיון. העיקר לרכוש נסיון. צריך משמעת עצמית בהתחלה ותוך מספר חודשים תהיה חזק. כמובן שכל אתר שאתה בונה יצויין בקורות חיים כנסיון תעסוקתי. כל מה שציינתי טוב בשבילך אך ורק אם אתה חנוק על תכנות ( ננעלתי על זה :) ). אם לא כל כך אז אני מציע שתפנה לכיוונים אחרים . בהצלחה .

אחי, תודה על הרעיונות.

אבל לא הבנתי מה יתן לי עיצוב אתרים? הריי בקורות חיים יראו שזה לא קשור לתיכנות. אז הם עדיין ידחו אותי ( כמו תמיד
). עוד שאלה. מה זה פרילנס? איך נגשים אליהם? תודה מראש.

אבי 8

New member
מי אמר עיצוב אתרים?

התכוונתי לתכנות אתרים. עיצוב אתרים זה בשביל גרפיקאים , לא בשבילך. אתה מתכנת. בפרילאנס נותנים לך פרוייקט שאתה צריך לתכנת מהבית ובד"כ השכר הוא לפי פרוייקט. בכל אתר שאתה גולש יש מתחת את שם החברה שבנתה את האתר. צור איתם קשר ותציע את עצמך כפרילאנס.

itaym02

New member
../images/Emo45.gif

תראה זה עובד. אין לי תואר, ולא נסיון מהצבא. יש מאות אתרי פרילנסים ברשת, בלוחות של תפוז כל הזמן מחפשים בוני אתרים, עמותות מחפשות שיבנו להן בחינם... תיכנות (כן או לא) תביט על php - טכנולוגיה\שפה של צד שרת. זו שפת תיכנות לכל דבר, ויש בה מספיק עבודה.

dc24

New member
יש לי משהו להגיד לך...

קראתי את מה שנאמר ואוסיף. ראשית, אני מאמין שהרבה מזה זה מזל. לי יש הרבה ידע וניסיון, אבל אני תמיד מצאתי את עצמי בכל מיני בתי עסק פרטיים שהבעל בית ניסה לתחמן, או במקומות שהשכר די עלוב יחסית למקצוע, לידע ולניסיון, בעוד שמכרים שלי, שלא יודעים שליש ממה שאני יודע מצאו עבודה בחברות הייטק זוהרות, במשכורת כמו שלי ויותר (אפילו פי 1.6) !!! שנית, האם מאז שסיימת ללמוד פתחת ספר ? האם עשית את זה בגלל ראיון או מבחן קבלה, או בגלל שאתה חולה על תיכנות ? האם ניסית ללמוד טכנולוגיות חדשות או שאמרת "אני יודע C/C++, VB, JAVA וזהו" ? מה עם דוט נט למשל ? האם בנית פרויקטים בזמנך החופשי כדי ללמוד וגם כדי להציגם בראיונות שיבואו, וגם בקורות החיים? בראיון עבודה מזהים מיד אם אתה אוהב את המקצוע או ש-"באת בגלל הכסף"... ומה אתה עושה 4 שנים ? יושב בבית ? אני כשלא מצאתי עבדתי כעובד יצור עבור 20 ש"ח לשעה!!! היתה לי גם תקופה שישבתי בבית, אבל לשבת בבית זה רע. ומה עם קורות החיים שלך ? תסתכל עליהם. נסה לקרוא אותם במהירות (כי זה מה שעוסק מעסיק) ולראות מה אתה חושב. אולי "תשפץ" (לא לבלף) אותם שיראו טוב יותר. אתה יכול לראות דוגמה לקורות חיים ב-JobInfo אם אני לא טועה. ודרך אגב, הגיל והמצב המשפחתי זה ממש לא לעניין. אני בן 29, רווק. עד לא מזמן גרתי עם ההורים. אני לא חושב שזה רע. בכלל לא. מה עדיף ? לגור לבד באיזה חור ? בעיקר אם אתה מובטל. מקווה שעזרתי במשהו... DC

למעלה